Forum   szumy uszne

szumy uszne

(21 wyników)
  • Witam. Przeszedłem już wszystkich lekarzy którzy potencjalnie mogliby mi pomóc. O szumach usznych piszę się, że trzeba się do nich przyzwyczaić bo nie da się ich wyleczyć. Ale mając 20 lat, nie nadużywając słuchawek, mając znakomity słuch po prostu nie wierzę, że to się stało samoistnie i nie da się tego wyleczyć. Więc miałem już rezonans magnetyczny głowy, tomografie uszu, badania krwi, usg tętnic szyjnych, badanie słuchu, badanie w kierunku boreliozy 2x ELISA w roznych okresach oraz Western...
  • Witam serdecznie, problem jak w tytule. Nadmieniam, że szumy uszne, brzęczenie w głowie już mam od dłuższego czasu ok 3 lat w dodatku leczę nadciśnienie oraz przeszedłem diagnostykę tj, rezonans magnetyczny mózgownicy, USG tętnic szyjnych, górny odcinek kręgosłupa, audiogramy. itp itd. Generalnie jest ok. W związku z tym mam pytanie jak sobie z tym radzicie, jak leczycie i czym i co najważniejsze jakie są tego efekty i co radzicie z góry dziękuję oraz proszę o odpowiedź jak macie coś ciekawe...
  • Zastanawiam się czy Omeprazol mógł spotęgować moje szumy uszne, które mam? W ulotce napisali w skutkach ubocznych - szumy uszne, ale napisali wszystkie choroby znane :]
  • Witam jestem nowy na tym forum. Chciałbym żebyście zapoznali się z moją historią i pomogli mi, chociaż psychicznie. Całe pasmo nieszczęść zaczęło się 6 Czerwca 2011r kiedy tragicznie zmarł mój kuzyn 8 Czerwca pojechałem na działkę wsadzić drzewko które mi przywiózł znajomy niestety założyłem wtedy krótkie spodenki noi zasadziłem to drzewko, ubiłem nogą ziemię i pojechałem do domu 9 czerwca miałem jechać na pogrzeb już lecz jakiś głos wewnętrzny kazał mi pomyśleć o kleszczach leżałem wtedy...
  • Witam, Czy ktoś przechodził może terapię laserem niskoenergetycznym w przypadku przewlekłych szumów usznych? Czy daje to jakiś skutek? Trochę mnie dziwi, że skoro to taka rewelacyjna metoda, nie aplikują jej w Instytucie Fizjologii i Patologii Słuchu. Będę wdzięczna za jakieś informacje z praktyki. Czy warto zainwestować?
  • Gdzieś na forum przeczytałam wypowiedź, którą napisała milaemilka. Wynikało z niej, że szumy uszne, piski, mają u niej związek z niedoczynnością. 7 miesięcy temu przechodziłam grypę. Od tamtej pory nabawiłam się tej uciążliwej dolegliwości. Laryngolog nie znalazła bezpośredniej przyczyny. Stwierdziła, że to chyba wirus grypy uszkodził mi nerw słuchowy. Przez pół roku łykałam Betaserc, bezskutecznie. Szumiało i szumi. Teraz, gdy zdiagnozowano u mnie Hashimoto, to przestałam się już przejmować...
  • miewacie szumy uszne? mnie męczy szum uszny jednego uha biorę leki ale nie pomaga wizyte mam u laryngologa wyznaczoną.Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się szumów.Dzieki wszystkim. w goglu sprawdzałam
  • Czy słyszeliście o takim objawie jak szumy uszne ? Czy moze być to powodowane właśnie tą chorobą ?
  • Pięć miesięcy mam szumy uszne: szzzz oraz łałłał. Czy faktycznie przedłużający się stres lub silne emocje mogą spowodować uszkodzenie komórek ślimaka? Naprawde nic nie rozumiem. Robiłam wszystkie badania oprócz rezonansu, są ok. Tylko tętno mam trochę zróżnicowane w tętnicach szyjnych,bo jedna jest 5 mm szersza. Z uszami żadnych problemów, zaburzeń innych też nie mam. Wykańczam się a po lekarzach. Niektórzy mówią,że to może nerwica, ale myślę ,że to diagnoza zastępcza. Toż by nie...
  • chciałam sie poradzic,otóż zastanawiam sie czy mogę mieć neuroborelioze.15 lat temu zostałam ugryziona przez kleszcza ,byłam 10 letnią dziewczynką,w tedy różnie radzono odnosnie pozbycia sie kleszcze ,i mój został posmarowany tłuszczem lub spirytusem juz nie pamiętam:(został do tego zle wyrwany głowka została,dwa dni pozniej w szpitalu ta resztka została wycięta ,ale nikt nie pomyslał ze moge byc zarażona,i tak pózniej zaczeły dokuczac mi szumy uszne i słaby słuch ,do tego pare dni pózniej 3...
  • Czy ktoś miał podobne problemy tzn. szum i piski w uchu, żadne leki nie pomagają a to piszczene jest nie do wytrzymania. Proszę o pomoc.
  • Witam, czy zna ktos przypadek ze leczenie homeopatykami pomoglo w wyleczeniu tej dolegliwosci? U mnie stwierdzono tinnitus w lewym uchu - nieprzyjemna sprawa, leczenie tradycyjne nie pomoglo.Dlatego szukam innej metody, poniewaz ciezko zyc z tymi piskami w uchu.
  • Witam, postanowiłam poprosic was o pomoc bo juz nie wiem gdzie jej szukac... Od dwóch lat mam non-stop bół głoy, Do tego szumy uszne i wysoki poziom prolaktyny ( ostatnio 3450!! ) Chodze do neurologa, ktory daje mi lekarstwa nie działajace na mnie...oraz do endykrynologa... Miałam nawet robiony rezonans magnetyczny, zeby wykluczyc goza przysadki mózgowej. Okazało sie,ze nie mam góza... Ostatnio mam potworne zawroty głowy... Zastanawiam sie czy to moze nie choroba Meniere'a? Jeste...
  • Witam ponownie! Moje pierwsze wyniki, zanim zaczęłam się leczyć wyglądały tak: TSH = 166,5 [norma 0.27 - 4.2] FT4 -27.67% [wynik 1.61, norma (2.8 - 7.1)] FT3 -97.70% [wynik 2.23, norma (12 - 22)] Po dwóch miesiącach leczenia, z czego ostatnie 28 dni na dawce 75 mg, moje wyniki wyglądają tak: TSH = 4.77 [norma 0.27 - 4.2] FT4 62.80% [wynik 18.28, norma (12 - 22)] FT3 58.84% [wynik 5.33, norma (2.8 - 7.1)] Samopoczucie przez większość dni: - nerwy, depresje i lęki, - wypadan...
  • Nie wiem, czy takie połączenie jest dozwolone. Na ulotkach obu leków nie znalazłam przeciwwskazań. A lekarza spytać się zapomniałam.
  • jak zwiększyłam dawkę efectinu na 150 mg powstały u mnie nieprzyjemne szumy w uszach i w głowie, zmniejszyłam dawkę na 75 mg zazywam biliobil a szumy nie przechodzą, czy zną ktoś jakich skuteczny srodek na tę nieprzyjemną dolegliwość
  • Od miesiąca piszczy mi w uszach (głównie po prawej stronie). Byłem u laryngologa... nic nie stwierdził. Byłem u neurologa... powiedizał że mam się niczym nie przejmować jeśli nie ma innych objawów (bóle głowy, niedosłuch itp). Pisk (bo tak można określić ten dźwięk) jest cały czas, słysze go zawsze w ciszy. Ostatnio odkryłem że nasila się w chwili gdy zaciskam zęby. Niedawno zdjołem aparat ortodontyczny stały, a mniej więcej w dniu kiedy zaczeły się piski zaczeła też roznąć mi (p...
  • Wiedziałem, że depresja istnieje, ale nie wiedziałem, że tak się ją odczuwa. To coś strasznego - brak woli życia, brak odczuwania przyjemności i radości, napięcie i wewnętrzny ból - lęk, coś co było proste i oczywiste staje się olbrzymim problemem. Rok tem byłem normalnym gościem - aktywnym, pracującym 45-latkiem, ojcem rodziny z trójką dzieci, może trochę znerwicowanym (trochę napięć w pracy i w domu), ale umiejącym się bawić, aktywnym i uprawiającym sport(2x zaliczony maraton...
  • kilka godz temu ni z tego ni z owego zaczelo mi sie krecic w glowie zupelnie jakbym mial goraczke . czuje jakbym mial sie przewrocic gdy ide i jakbym spadal gdy leze :/ glowa mnie nie boli pic alkoholu nie pilem goraczki tez nie mam wiec czym to jest spowodowane?
  • Cipramil

    (12)
    Biore juz dosyc dlugo ten lek i musze przyznac ze troche mi pomogl ale nie do tego stopnia zeby przerwac leczenie.Ostanio zauwazylam ze wrociły silne lęki i napady paniki czy to oznacza ze czas odstawic ten lek?Jak wyglada odstawienie tego leku?I jakim innym lekiem go zastapic?( na sama mysl o nowym leku,skutkach ubocznych w poczatkowej fazie leczenia robi mi sie slabo)Chodzi mi szczegolnie o stany lękowe.Prosze o jakies rady

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się