Forum   tchawica

tchawica

(14 wyniki)
  • Nie wiem co sie dzieje, w srode bylam u lekarza, stwierdzil zapalenie gardla, wtedy jeszcze nie bylo ropy na migdalach-pojawila sie po wizycie wiec pewnie to angina ropna, do tego doszedl bol zatok, ktory po dwoch dniach brania antybiotyku jest juz ogarniety i katar mniej ropny, ale dzisiaj dopadl mnie kaszel, cos tam sie odrywa i boli mnie w klatce piersiowej...Nie wiem o co chodzi , w koncu biore leki a dzisiaj ten kaszel a szczegolnie bole w klatce mnie podlamaly? jakis skumu...
  • Ok 10 lat temu zaczelam leczyc sie z powodu guzkow tarczycy. Przez ok 6 lat przyjmowalam euthyrox o roznych dawkach a pozniej Letrox. Guzki jak byly tak i byly, podobno tylko nie rozsrasaly sie. Miam jednak kolatania serca, problemy z paznokciami, cera, miesiaczku itp i chociaz moja Pani doktor zapewnial,ze to nie od euthyroxu odstawial mi ten lek na pol roku a pozniej mialm sie do niej zglosic(lek odstawiala z powodow nieznaych mi-i nie byly to moje skutku uboczne). Klatanie serca mine...
  • Witam.Właśnie dzisiaj się dowiedziałam że bliska mi osoba ma nowotwór krtani, tchawicy:(Ludzie pomóżcie mi błagam o namiar na konkretnego specjaliste który by się podjął wyleczenia.Jestem z Trójmiasta jak mam iść drogą czy otolaryngolog a może onkolog.Osoba ta leży w szpitalu i dodam ze nie je nic.Ma wprowadzoną "rurkę do tchawicy dzięki której oddycha.Błagam Błagam niech się znajdzie ktoś kto to przeżył .Proszę wierzę ze jest nadzieja na to że można zyć dalej.Z góry dziękuję
  • Witam, od tygodnia mam zapalenie krtani i tchawicy. Nie widze poprawy i niepokoi mnie to,ze kiedy kaszle dusze sie, nie moge zlapac oddechu (przez ta zalegajaca kleista wydzieline) i non stop wymiotuje ! Czy to jest normalne ???
  • Proszę o pomoc. Moja mała (4latka i 8 m-cy) ma zapalenie gardła, krtani i tchawicy. Byłam dzisiaj u pediatry.Dała jej SUMAMED (antybiotyk). Nie chcę jej podawać tego świństwa. Kaszle najmocniej rano, kaszel jest suchy,dudniący czasami szczekający. W ciągu dnia nie kaszle mocno(9-10 razy). Wczoraj dawałam jej Hepar Sulf. 30ch - w ciągu dnia 5 granulek. Nie wiem czy dobrze dawkuję. Skarży się na ból gardła. Gardło ma rozpulchnione i czerwone. Dodatkowo ma zawalony nos, katar żółtaw...
  • Witam, proszę o poradę bo już nie mam siły chodzić po lekarzach :( Miesiąc temu syn wrócił z przedszkola z zielonym katarem, do którego dołączył kaszel. Katar szybko wyleczyłam (sól fizjol+ olejek herbaciany-polecam!), ale pozostał kaszel szczekający, mokry. Gorączkował przez tydzień. Dalej kaszel przeszedł w suchy. Oskrzela i płuca czyste. Gardło tylko zaczerwienione. Homeopatka klasyczna przepisała -Causticum C200. Niestety poprawy nie było, a wręcz się pogorszyło. Kaszel się nasilił...
  • Witam. W sobotę straciłam głos. Po kuracji zaleconej przez homeopatkę w niedzielę głos odzyskałam, chociaż miałam straszną chrypę i b. ciężko było mi mówić. W niedzielę dołączył się koszel, w poniedziałek do kaszlu prowokowało mnie już wszystko - mówienie, powietrze wdychane i drapanie w gardle. I znów wizyta o homeo, która stwierdziła, że postara się do tego nie dopuścić, ale wątpi czy nie skończy się to antybiotykiem. Dzisiaj chrypka (od soboty brak poprawy), kaszel, po nocy z...
  • Panie doktorze..co mogę wziąść w zastepstwie biseptolu, który przepisał mi lekarz...........do tej pory brałam noni (po którym nawiasem mówiąc wogóle nie chorowałam) oraz ac zymes..............srebro kolidalne odpada, bo mi nie służy - sądze, że za dużo go pilam...............może ma Pan jakis pomysł ? Czy ten biseptol to też antybiotyk ? Pamiętam, że kiedyś, jako dziecko bylam na niego uczulona........nie chcę także zmarnować efektów diety, którą stosuje od kilku tygodni............
  • TSH - 5,79 (0,4-4 uIU/ml) T3 - 1,69 (0,79-1,49 ng/ml) T4 - 10,69 (4,5-12 ug/dl) FT4 - 1,02 (0,71-1,85 ng/dl) FT3 - 2,57 (1,45-3,48 pg/ml) Anty TPO Ab - 82,6 (1 - 12 IU/ml) Anty TG Ab - 49 (2 - 34 IU/ml) Badanie USG: Tarczyca połozona typowo, nie powiększona o gładkich zarysach płat prawy : podł 50 mm, AP 16 mm, szer 14 mm płat lewy odpowiednio 46x12x17 mm Cieśń tarczycy grubość do 3 mmm W okolicy cieśni tarczycy widoczna jest hipoechogeniczna zmiana o gładkich zarysach o wymiar...
  • Amerykański sukces polskich lekarzy Z kraju; 2008-01-25 [PAP] Rekonstrukcja tchawicy po usunięciu nawrotu nowotworu tarczycy, przeprowadzona w Centrum Onkologii w Gliwicach, zajęła II miejsce w dorocznym konkursie Amerykańskiego Towarzystwa Chirurgii Rekonstrukcyjnej i Mikronaczyniowej na najlepszy zabieg rekonstrukcyjny. Rekonstrukcja tchawicy, przeprowadzona w Gliwicach przez zespół pod kierownictwem dr. Adama Maciejewskiego, była pierwszą taką w Polsce i jedną z kil...
  • "Melduję się" na forum chorych na tarczycę i ich rodzin. Mam podjąć decyzję czy operować (usunąć całą) tarczycę. W sytuacji nastepującej: * wiek 68 lat (nadciśnienie, arytmia, cukrzyca, astma, zaćma) * nadczynność tarczycy - TSH - 0,21, tarczyca przesunęła tchawicę, powoduje ona (chyba ?) migotanie przedsionków, * guzki nie są aktywne , biopsja i usg nie wykazują występowania raka. Przestraszony zaistniałą sytuacją....zwracam się do forumowiczów z prośbą o poradę ... czy poddawać si...
  • W jakich przypadkach lekarz z pogotowia decyduje się na intubacje pacjenta.Nie chodzi o ustanie czynności oddechowych ale o inne przypadki,objawy.Pytam bo żone ciągle zabiera pogotowie i już dwa razy słyszałem że być moze potrzebna będzie intubacja.Bardzo się boję o żone i chce się czegoś konkretnego dowiedzieć od lekarzy będących na tym forum,z gory dziękuję za odpowiedź.
  • Czy tarczyca moze uciskac na krtan i tchawice sprawiajac wrazenie przeszkody w gardle?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.