torbiele

torbiele

(757 wyników)
  • Po pozytywnym teście w 36 dc poszłam do lekarza. W badaniu było wszystko w porządku ale ze względu na to że brałam clo i skarżyłam się na bóle brzucha pani doktor zrobiła mi USG. W macicy był widoczny pęcherzyk ciążowy a w jajniku torbiel 21mm !! Robie teraz badania aby sprawdzić czy ta torbiel to nie jest ciąż pozamaciczna. Proszę napiszcie czy spotkałyście się z takim przypadkiem ciąż współistniejących. Co się robi gdy tak jest ? A co się robi gdy sięokażę że to nie ciąża poza...
  • Czesc dziewczyny w srode bede miala operacje, mam torbiel i niedrozne jajowody. Rozmawialam z ordynator, ze byc moze beda te jajowody wycinac, bo moga one potem cos jeszcze powodowac tzn jakies trudnosci przy in vitro. Czy ktoras z Was miala cos takiego ? Sama nie wiem dokladnie o co chodzi. pzdr.
  • Szanowna Pani Doktor, mam stwierdzona torbiel czekoladowa na pr. jajniku (1,9 mm) i moj doktor przepisal mi logest z nadzieja, ze sie "rozpusci". Jednoczesnie dostalam od niego albothyl, aby wyleczyc nadzerke. Mialam okropne dolegliwosci zwiazane z przyjmowaniem tych globulek (pieczenie, swedzenie, suchosc pochwy). Po drugiej globukce zrezygnowalam. 2 dni po tym zaczelam krwawic. Skapo, podobnie do koncowki miesiaczki. Zymczasem nie rozpoczelam 1. opakowania logestu, gdyz zamia...
  • drogie moje! Czy któraś z Was miała torbiele w piersiach podczas ciąży? Ja mam od lat torbiel w jednej piersi (miałam nawet biopsję i okazało się, ze nie jest niebezpieczna). Teraz natomiast pojawiła się u mnie następna - w drugiej piersi. Obawiam się, że to może mieć znaczenie dla ciąży...
  • U mojej 16 letniej corki MR wykazal 2 torbiele (3 i 2 cm) na wysokosci oponowe S2. Dotychczas byla to bardzo wysportowana osoba, jednak od jakiegos czasu cierpi z powodu bolu w dolnej czecci kregoslupa. Ortopeda i neurochirurg na razie wykluczaja operacje. Prosze pomozcie moze ktos potrafi poradzic mi jak radzic sobie z tym bolem. Tym bardziej, ze leki i masci niewiele pomagaja.
  • Czy robić pod koniec cyklu poprzedzającego czy też można nawet 4-5 dc w którym się robi inseminację aby wykluczyć jakieś zmiany(typu torbiele itp), które mogą nasilić się po hormonach na stymulację?
  • mam torbiele 6mm i 3mm,sprawdzone przez ginekologa-radiologa.DO tego na usg widoczne wezły chłonne,czuje je akurat teraz w tym cyklu co miesiac temu tez pojechałam na usg czyli 11-12 dzien cyklu.Na opisie pod zdjeciem jest napisane ze wezły widoczne ale o prawidłowej budowie.Akurat teraz tez czuje wezły po prawej stronie,(12 dzien cyklu)czy mam czekac jak kazala radiolog 6 miesiecy do nastepnej wizyty czy powinnam skonsultowac wynik z onkologiem,czy to nie dziwne ze przy torbiel...
  • Na badaniu USG napisane mam tak: Jajnik po stronie prawej 41*29 mm,obj 15 ml z trzema przestrzeniami o zmiennym echu,pierwsza 30*16 mm i dwie o śr 15 mm. Dostałam na to czopki Distreptaza,po leczeniu do kontroli,czy jest szanasa,że się wchłoną??? Czy torbielki takiej wielkości mogą pęknąc i rozlać się???
  • na wyniku badania usg lekarz napisał: jajnik prawy wymiary 26x18 mm z torbielą czynnościową 15mm. jak pokazałam wynik mojej ginekolog, ona nawet nie spojrzawszy na zdjecia powiedziala, że to żadna torbiel, tylko zwykly pęcherzyk.. niemal wyśmiała tego lekarza.. a ja się teraz denerwuję, czy na pewno miała rację :( jakie są objawy przy torbieli?? może też pani doktor napisze, czy równie łatwo 'obaliłaby' diagnozę lekarza robiącego usg..?
  • Witam. Czy któraś z Forumowiczek ma doświadczenia z leczeniem dolegliwości kobiecych w sanatorium? W wykazie dostępnym na stronach NFZ(np. tu www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/zal_2_uzdrowiska_13022007.pdf) można wyczytać, że leczone są głównie stany pooperacyjne, niepłodność oraz zaburzenia miesiączkowania (ale też nie wszystkie). Mój problem to bolesne owulacje i pojawiające się i znikające "torbiele" na jajniku (jak na razie zaobserwowane na prawym). Zanim zapytam moją l...
  • Byłam ostatnim razem u ginekologa, zrobila mi USG dopochwowe, zauważyła, że na jednym jajniku mam torbiel co prawda nieduży 0,5 cm, czy powinnam się martwić? jak to się leczy?
  • Witam. Czy ktos moze mi przyblizyc temat,a zwlaszcza metody leczenia-przy zalozeniu,ze usuniecie chirurgiczne nie jest mozliwe?Torbiel jest wielkosci 26x18mm,na poziomie S1/S2. Pozdrawiam.
  • A tak się miło zapowiadał, 11dc dwa pęcherzyki po 15mm, endo 1cm, no super, owu nawet była, fajnie się zapowiadało do przed wczoraj. A ja głupia myślałam że się uda, macica pobolewała i jajniki, do wczoraj pobolewało ale juz wieczorkiem to atak bólu miałam , sądziłam że mi macica zaraz wypadnie, ostatnio mnie tak bolało jak rodziłam:( A tu po usg okazało się że mam torbiel:( która jakoś tak mi podrażna otrzewną, że boli jak cholera:( oczywiście dostałam 2 antybiotyki bo CRP wyszło...
  • Bardzo proszę o radę. Od dwóch lat próbuję bezskutecznie zajść w ciążę, i nic. W tej chwili jestem w trakcie badań w klinice endokrynologicznej, bo przy okazji mam takie dziwne objawy, że muszę koniecznie i szybko coś zjeść. Podejrzenie insulimoni(czy coś takiego) Nie wiem na ile jest to związane z niemożliwością zajścia w ciażę. W między czasie znaleziono mi dużą torbiel na jajniku (5 cm!!!). Lekarz zaproponował leczenie tabletkami antykoncepcyjnymi a jeśli to nie pomoże to cięci...
  • ...jest faza wyższych temperatur, w dniu domniemanej owulacji ewidentnie był płodny śluz, miękka szyjka i kłucie w podbrzuszu...?
  • a tu kolejny watek.i kolejny problem. Od czerwca( własciwie od odkrycia torbiela)i wczesniej nie moge sobie poradzic ze skóra. Odwiedzilam juz kilku dermatologó, allergologow, ginekologa..i nikt nie ejst w stanie stweirdzic co i jak ze mna jest????? daja tylko bezsensowne antybiotyki i grozą leczeniem hormonalnym... juz psize co sie dzieje, , dekold, ramiona-wysypka-duze wypryski , nawet nie ropne, ale takie ktore bardzo ciezko sie goja tzn same sie otwierają i zzablizniaja, ...
  • Tylko błagam nie operacyjnie, bo nie przekrocze nigdy więcej progu szpitala
  • Od blisko 7 lat uzupełniam brakujące z powodu Hashimoto hormony tarczycowe. Ponad roku temu w wykonanym usg sutków niczego nie znaleziono. W robionym pół roku temu usg wykryto torbiel. Powtórzyłam badanie w tym miesiącu. Torbiel urosła i pojawiły się kolejne. Robiący usg lekarz sugerował, że przyjmowanie hormonów tarczycowych sprzyja powstawaniu tych torbieli. Zetknęłyście się z taką opinią?
  • Bardzo prosze o pomoc bo nigdzie nie moge wyszukać jakichkolwiek informacji o takiej sytuacji: Estradiol 3dc: 48,98 (norma dla fazy folikularnej do 160) Estradiol 15dc (dzień dwa przed owu) 267,40 (norma dla fazy owulacyjnej 34- 400) Estradiol 24dc (7 dni po owulacji) [b]309,7[/b] (norma dla fazy lutealnej 40.0-261.0) Co to może oznaczać? Wszedzie gdzie udało mi się doczytać pisza,że estradiol spada po owulacji a u mnie tak bardzo podskoczył :( Dodam,że owulacja potwierdzona ...
  • robiłam morfologię,ob,żelazo - wszystko mam w normie. mam podejrzenie o guza na trzustce lub dwunastnicy (torbiel między wątrobą,trzustką, dwunastnicą niewiadomego pochodzenia) i nie wiadomo co z jelitami (może "coś" - mam nadkawsotę i biegunki) czy ob w normie świadczy że nie ma poważniejszego stanu zapalnego w organiźmie (chociaż nie wiem jak to się do np. guzów albo ew. przewlekłych stanów zapalnych?)

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Chcesz mieć własne forum dyskusyjne?

Szybkie i bezpłatne

Z dostępem do panelu administracyjnego

Możliwością ustawienia własnego logo

Załóż forum

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.