Forum   trójglicerydy

trójglicerydy

(23 wyniki)
  • Proszę, niech mnie ktoś oświeci w sprawie tych trójglicerydów. Wyszedł mi cholesterol ogólny 202mg. HDL 88mg LDL 113 Triglicerydy 4mg Norma dla trójgliicerydów <200 i na podstawie tego lekarz powiedział, że jest idealnie jakbym wogóle ich nie miał to by było najlepiej.... Co ja mam o tym myśleć, skoro szperając w internecie znalazłem informację o tym że trójglicrydy są potrzebne, a dolna granica to 45mg. Badanie zrobiłem, ponieważ szukam przyczyny złego samopoczucia. Myślałe...
  • Witam, Szwagier odebral wyniki badan [b]cholesterol 316 ( norma 190)[/b] [b]HDL 64 ( norma 55 )[/b] [b]TRÓJGLICERYDY 872 ( norma 150!!!)[/b] Szwagier olał wyniki i pierdzieli je, nawet nie będzie konsultował się z lekarzem. Co mu dolega? czy jest bezpośrednie zagrożenie zawałem, udarem mozgu? Co takie wyniki mogą oznaczac?
  • czy ma związek??? picie dużych ilości piwa?? mam ich 2 razy więcej niż norma cholesterolu całkowitego lekko ponad górną normę dobrego ch, tuz przed górną normą
  • Witam! Od kilkunastu lat przyjmuję leki: atenolol, inhibace oraz moczopędny tialorid.Podczas ostatnich badań podwyższone: colesterol całkowity 233 (120-200): 221mg/dl HDL 38 (>55 36 LDL 160 (<130 148 trójglicerydy 177 ( 35-135) 186 po kuracji torvacard trójglicerydy wzrosły i zmniejszył się HDL może nie powinienam niszczyć wątroby statynami przyjmując bet...
  • Czy ktoś wie może, czego objawem może być zbyt niski poziom trójglicerydów? Dużo za niski - dolna granica normy to 60, a jest 32. Żaden lekarz nie udzielił mi odpowiedzi na to pytanie, tylko sie ogromnie dziwią. Z czym to może byc związane?
  • Chciałbym zapytać jakie używacie lekarstwa na trójglicerydy i jaka jest ich skutecznosc? Ja zażywam Lipanthyl 267M ;267mg , lecz jego skutecznośc jest nie za bardzo
  • Pytanie jak w temacie. Proszę o poważne odpowiedzi.
  • Mimo ustabilizowanego poziomu TSH - 1,2 i przeciwciał -180 - mam wysoki pomiom cholesterolu - 275, a trójglicerydy-145. Jak to wygląda u Was? Ze wględu na tycie, jem mało (głównie warzywa) i bez tłuszczu i cukru. Nie pamiętam jak smakują frytki. Napiszcie jak Wy sobie z tym radzicie, co jeść na obniżenie tego cholesterolu.
  • Cholesterol całkowity - 186 (norma max 200) - OK HDL (dobry cholesterol) - 46 (norma min 55) - za mało! LDL (zły cholesterol) - 87 (norma max 135) - OK Trójglicerydy - 268 (norma max 150) - za dużo! Cukier - 109 (norma max 120) - nieco za dużo. Czy ktoś z was może mi udzielić informacji skąd taka ilość trójglicerydów we krwi? Czy to wina odchudzania się? Tłuszcze zwierzęce ograniczyłem do minimum, wszystko robię na oliwie z oliwek lub oleju z tłuszczó...
  • Witam, czy ktos może poradzić mi co robić w sytuacji, kiedy ma sie tragiczne wyniki choleterolu i trójglicerydów? dodam, że ćwiczę, nie jadam tłustych rzeczy.pozdr
  • czy ma związek??? picie dużych ilości piwa?? mam ich 2 razy więcej niż norma cholesterolu całkowitego lekko ponad górną normę dobrego ch, tuz przed górną normą
  • jaki lek jest pomocny wzmniejszeniu ilości trójglicerydów?Wynik badania to 270.Wiem że powinna być stosowana dieta,więcej ruchu itd,ale bardzo proszę jeżeli ktoś wie jaki lek może pomóc,najlepiej kupiony bez recepty to proszę o odpowiedź.Czy to prawda że urosept jest pomocny?
  • Co może oznaczać poziom trójglicerydów 290 i jak go obniżyć. Czy dieta tutaj coś pomoże, czy może jakieś ziółka lub jakieś poważniejsze specyfiki, ale po aferze związanej z Baycolem to trochę się boję. Mam ostatnio problemy z ciśnieniem, wykonałem różne badania (doppler, echo) serca i nic one nie wykazały - ciśnienie jest na poziomie (jeśli nic nie biorę, a biorę w tej chwili Bisocard) 140/90, czasami trochę wyższe. Cholesterol jest 200, ale w rozbiciu to nie wiem. Wiem, że podwyż...
  • Często mam podwyższone,naczczo tak do 350,a raz zrobiłam badanie po zjedzeniu suchego rogala i wypiciu herbaty i TG były 623.
  • cholesterol trochę podwyższony,ale trojglicerydy 570.norma(50-150),45 letnia osoba po udarze mózgu w 2004 r,marzec.jaki wpływ mają trójglicerydy na kłopoty z chodzeniem, brakiem kojarzenia faktów,agresywnością ,mąż pamięta co było parę lat temu ale za diabła nie wie w którym roku żyje,jaki jest dzień.
  • Witam chciałam sie Was poradzić czy haszi ma wpływ na wyniki badan cholesterolu i trójglicerydów szukałam na forum ale nie znalazłam nic co mnie by dotyczyło tsh 2,624 N;0,49-4,67 ,ft4 0,86 N;0,71-1,85 , ft3 1,9 N;1,45-3,48 .Czyli gdyby nie wysokie anty TPO 567 przy N; 35 to było by całkiem fajnie .Ale samopoczuczie do bani stuletnia staruszka ale wracając do tematu cholesterol całkowity 256 N;150-200. HDL 50 mg/dl LDL 150 trójglicerydy 232 N;36-165 i to mnie dziwi bo miesac temu miał...
  • Rzadko chodzę do lekarza ,generalnie na karte zdrowia ,ponieważ rodzice choroują na miażdzycę zrobiłem badanie krwi na cholesterol (205 mg/dl)czyli nieznacznie przekroczone normy ,natomiast Trójglicerydy znacznie powyżej normy (280mg/dl ) dostalem od internisty lek(APO-FENO)A PRZECIESZ CZUJE SIE DOBRZE pytanie czy brac ten lek ,jak dlugo ,a może jest jakiś specyfik ziołowy bez skutków ubocznych który ,zastąpi ten lek (oczywiście dieta jest tez ważnym elementem ale czy tylko .również...
  • co oznacza wynik biopsji - włóknienie wtórne okołowrotne i ogniskowo - zatokowe, ze stłuszczeniem zapalnym? poważne czy jeszcze nie najgorsze? prosze o pomoc!
  • 39% - stosunek HDL do chol. całkowitego 1,59 współczynnik aterogenności - jak to rozumieć?????
  • Czy zaniżony poziom trójglicerydów tj. 35 mg przy normie od 50-150 mg ma jakąś wartość diagnostyczną.Ja wiem, wyników się nie leczy ale...Cholesterol w normie a enzymy wątrobowe trochę podwyższone.Znalazłam informacje tylko o wysokim poziomie trójglicerydów a co z niskim? Bardzo zależy mi na odpowiedzi.ela.

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.