Forum   uderzenie gorąca

uderzenie gorąca

(18 wyników)
  • Witam. Mam 35 lat, częste uderzenia gorąca (myślałam że od ciśnienia, ponieważ się na nie leczę-ale w trakcie takiego "ataku"ciśnienie było w normie). Mam wrażenie, że jestem cała czerwona na twarzy, ale wypieków nie mam. Mam również uczucie czasem jakbym się pociła, wręcz bucha ze mnie. Dodatkowo mam suchy kaszel powodujący nawet wymioty (lekarz ostatnio stwierdził że to może być od leku na nadciśnienie-zmienił, biorę od 10 dni i poprawy zbytniej nie widać). Brakuje mi powietrz...
  • Witam, moja mama od jakiegos czasu - a dokladniej od przewleklego ostrego przeziebienia ma b. niepokojace ja napadowe uderzenia goraca- ale nietypowo dla menopauzy- bo nie od glowy. Tylko czuje je w calym ciele, rozchodzi sie ono na wszystkie jego czesci. Mama ma niedoczynnosc tarczycy, przyjmuje leki, ma poziomy w normie i jest pod opieka lekarza. Ale niepokoja je wlasnie te nietypowe napady goraca. Ponadto jej temperatura to 35,4 stopnie. Czy moglabym prosic o nakierowanie do ja...
  • jakie mogą być przyczyny uderzeń gorąca na twarzy? kilka razy dziennie mi dokuczają od około miesiąca. mam 31 lat, więc chyba nie menopauza. :( męczy nie już to, byłam u lekarzy, jutro mam specjalistyczne badania.
  • Sytuacja następująca: mam 58 lat, ostatnia miesiączka w wieku 50 lat, następnie przez 5 lat priv.dokt. aplikował mi hormony, wspaniałe samopoczucie. Po tych pięciu latach priv.dokt. orzekł, że wystarczy hormonów i kazał iść do domu. Po krótkim czasie zaczęłam dostawać tak silnych uderzeń gorąca,że nie mogłam sobie z tym poradzić / co 15, 20 minut/ i wylądowałam w NFZ. Znów lekkie hormony, najpierw w plastrach, a póżniej w tabletkach, po których bardzo wzrósł mi poziom trójglicer...
  • Mam 21 lat i męczą mnie od paru miesięcy uderzenia gorąca. Co mnie doprowadza do szału, czuje sie przez to bardzo osłabiony, senny. A poza tym mam wrażenie poważnej choroby. Mialem robione badania, ktore nic nie wykazaly m.in. TSH. Czy jakies inne hormony moga byc za to odpowiedzialne (jak w przyypadku kobiet estrogeny)? Albo jakies inne zaburzenia?
  • Mam 29 lat, od paru lat leczę się z powodu PCO, różnymi lekami (Diane35, Cilest – bardzo źle znoszone, m.in. problemy z krążeniem; Femoden – okropne migreny). Teraz leczę się Logestem, po którym generalnie było najlepiej i wróciłam do niego po przygodach z migrenami. Przy Femodenie ciśnienie było dość wysokie, bo 140/90, ale w okresie normalnego ciśnienia miałam problemy z uderzeniami gorąca i poceniem się. Badałam TSH, idealnie w normie Moim problemem są właśnie uderze...
  • tsh-1,42 nrm. 0,27-4,2 ft4-1,56 nd/dl norm. 0,93-1,70 tpo-6,5 IU/ml norm. <34 TG- 459,90 IU/ml norm<115,00 usg:tarczyca niepowiekszona, z 4 mm ciesnia, oba platy o ewym 50x18x19, rozklad ech dosc rowny, bez wzmozonej perfuzji w miazszu w SPD, obustronnie zmiany pojedyncze ognikowe:pl.prawy-wym 6x4 mm(tu zrobilam biopsje), pl.lewy: 4x2 mm (zwyrodnienie pechewrzykowe), wezly chlonne nie powiekszone co to oznacza? chodze do endo, ale nic nigdy nie dostalam..ostatnio mam takie obj...
  • Kiedy zaczynają rosnąć pęcherzykli przy długim protokole? Na którym leku? Brałąm yasmin antykoncepcyjny (to na wyciszenie jajnikó), a teraz biorę decapeptyl i za tydzień (jesli estradiol będzie poniżej 50), dołączam Gonal. Na razie czuję sie fatalnie, wczoraj o mało nie zemdlałam na wycieczce w Chorzowie, ciągłe uderzenia gorąca do głowy, całe dnie chodzę ospała, z bolącą głową i w ogóle czuję się jakby "za mgłą". Kiedy to mnie? Czy, jak zacznę brać gonal, to powinno być lepiej, c...
  • Godzinę temu miałam zastrzyk i coraz bardziej szczypie, długo tak będzie? I w ogóle jak sie po tym czułyście?
  • Witam jestem z Krakowa Moja historia jest troszkę nietypowa jak na piszących na forum, bo wszystko rozgrywa się bardzo szybko. W czerwcu zostałam ugryziona przez 3 kleszcze dwa dni później byłam u lekarza pierwszego kontaktu (profilaktycznie) przepisał mi azitrox 500 (1 i 2 dzień 2 tabletki, 5 kolejnych dni po jednej.) Rumienia nie było i do tej pory nie ma. W lipcu nasiliły się u mnie bóle kręgosłuopa które miałam już od kilku lat, w sierpniu po raz pierwszy zaczęły sie problem...
  • Witam.Mam 53 lata no i zaczelo sie niedosc ze upal straszny to ja mam straszne (uderzenia gorąca).Jak sobie z tym poradzic (hormony nie wchodza w rachube)czy jest cos ziolowego i jak sie nazywa .Bede wdzieczna za kazda rade.Pozdrawiam
  • Dostałam 3 zastrzyki. Mam brać raz w miesiącu, ale nie wiem dokładnie jak, bo mi gin nie powiedział. Czy to ma być co 28 czy co 30 dni? Czy np. 2 każdego miesiąca. Jak Wy brałyście? Pierwszy zastrzyk dostane za około tydzień. Własnie czy mam go wziąć w 1 dc czy może w 2 dc?
  • słyszałam ,że na nagłe uderzenia gorąca,wzmożona potliwośc w nocy oraz ogólne rozdażnienie wywołane okresem przekwitania dobry jest Soyfem.Bardo prosze o Wasze opinie i porady.
  • Pytanko przedświąteczne:biorę od wczoraj clo 2 razy dziennie.Jeżeli nie mam skutków ubocznych np. nudności, uderzeń gorąca itp, czy to oznacza że clo( nawet w tak dużej jak na pierwszy raz dawce( biorę od tego cyklu od drugiego dnia)na mnie nie działa?
  • Czy ktos zna jakies dobre tabletki na menopauze. Moja mama bardzo zle ja znosi. Nie moze zazywac hormonow, poniewaz zazywa juz hormony ( nie znam fachowej nazwy,ale chodzi o tarczyce). Pozostaly jej srodki naturalne. One w ogole nie dzialaja. Ma okropne uderzenia gorąca i robi sie w momencie slaba. Czy zna ktoras z Was jakis dobry srodek, godny polecenia??
  • Witam Czy po wycięciu narządów rodnych (wszystko co możliwe) brak przyczy nowotworu u kobiety ok 55 lat występują obiawy jak w czsie menopauzy tj uderzenia ciepła potliwość no i zmiany nastrojów.
  • Witam Mam pytanie jak czułyście się po Dipherelinie bo ja mam bóle głowy i czasami nudności.
  • Jest 38 dzień cyklu, ostatni trwał 35 dni. Jest sesja-taaki stres, ale okresu nie ma! Jakieś 20 minut temu się podniołam, dostałam jakiegoś takiego uderzenia gorąca i mnie tak potwornie zemdliło:( Ale wymiotów nie było, tylko sie troszke w głowie kręci. Obecnie śluzu jakiś dziwny brak, lub śladowe ilości. Przy każdym sexie była gumka, ale czasem zanim doszło do stosunku było takie minimalne zbliżenie na 1cm. Ciąża?? W zasadzie zaczełam się stresować dopiero teraz, jak zauważyłam, że to ...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się