Forum   udko

udko

(71 wyników)
  • mam kacze udka...ale nie wiem jak się do niech zabrać :) czym przyprawić ? z czy podać :) będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
  • Od dawna po niedzielnym obiedzie zostaje mi dużo pieczonych w piekarniku udek z kurczaka. Zazwyczaj w poniedziałek i czasami we wtorek je jeszcze dojadam. Mam do was pytanie co można by z nich zrobić bo już mam dosyć odgrzewanych.
  • Jak zrobić pyszne udka drobiowe nie posiadając piekarnika ani prodiża? Mam mikroafalę niby z opcją grillowania ale nigdy się w niej nic dobrze nie zgrillowało, więc odpada. W kieszeni chudo a udka tanie i dodatkowo dobre do diety. Miałam piekarnik to piekłam na różne sposoby ale musiałam się przeprowadzić i teraz piekarnika brak. A takie duszone zwyczajnie mi nie smakują... Podsmażam na złoto, dodaję odrobinę czegoś (jakiś sos, sok, pomidory, pesto czy musztardę z powidłami itp itd) by si...
  • Dzisiaj chcę zrobić udka z kurczaka. Macie może jakieś pomysły? I proszę, napiszcie mi, czy piec je pod przykryciem w naczyniu zaroodpornym, czy pod folia aluminiowa, ile piec pod przykryciem, ile bez przykrycia. No i jakiś fajny, nie za skomplikowany pomysł. Udka już mam, chcę je jeszcze jakoś zamarynować, obiad ma być dopiero na 15.
  • chcę upiec udka kurczaka bez wcześniejszego gotowania (tak robiłam dotychczas)i mam kilka pytań, fajnie jeżeli ktoś podpowie: -Jak długo i w ilu stopniach Celsjusza piec -Kuchenka elektryczna palnik górny, dolny, oba? -z termoobiegiem czy bez? -dodawać np cebuli (jeżeli tak to kiedy)czy sama przyprawa do kurczaka wystarczy? -polewać tłuszczem lub dodać odrobinę wody na dno naczynia żaroodpornego? -pokrywki moje naczynie żaroodporne nie posiada... przykryć folią aluminiową czy niczym n...
  • .. jak je przyrządzić, żeby były szałowe? Niestety nie znam się bliżej z kaczym mięsem, więc potrzebuję prostej i szczegółowej instrukcji obsługi.
  • Wymyśliłam sobie na obiad w święta faszerowane udka z indyka. Ale dowiedziałam się,że to twarde mięso, z licznymi żyłami. Szukałam informacji w necie ale nic konkretnego nie ma. A interesuje mnie ile powinno ważyć takie udko na 1 osobę,jak pozbyć się tych twardych części, czym ewentualne nadziewać ( marzy mi się pesto)i w jakich warunkach piec. Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenia związane z udkami?
  • Witam jestem kompletnym laikiem w gotowaniu chcę jutro na obiad zrobić udka pieczone ( w piekarniku)kupiłam 8 udek i przyprawę do kurczaka firmy Kamis. W jakiej temperaturze i ile mam piec
  • jak dlugo moga lezec w lodowce pieczone udka ( i nadawac sie do bezpiecznego zjedzenia??? )
  • przepisów na taką szarlotkę jest kilka w google, ale mają sprzeczne opinie, a ja proszę o taką nie za słodką, która na pewno się uda:) i proszę was jeszcze o przepis na chrupiące udka kurczaka, ale nie za pikantne, choć smakowo doprawione :) dzięęęękujęęę
  • A z jakiej żaby te udka mają być? U mnie na podwórku czasami się jakieś żabki trafiają - takie szare, nieduże. Ale może lepiej by było z ropuchy?
  • Witajcie kupiłam sobie ostatnio brytfanne ciezka jak smok ale to podobno dobrze.No i teraz mam mini problem bo nie wiem co w niej przyzadzac.Chcialabym zrobic w niej udka kurczaka z czyms no wlasnie ale z czym? co tam wlozyc no i czy te udka z brytfanny beda mialy taka chrupiaca skorke jak pieczone na blasze? bo nie chcialaby zeby wygladaly jak gotowane.Poradzcie prosze no i jesli znacie jakies dania do brytfanny bardzo sie uciesze.Pozdrawiam.
  • czy ktoś mógłby mi podać przepis na te udka,jakiś czas temu był na forum przepisy, ale strona mi sie nie otwiera, a bardzo mnie zainteresował i wręcz ślinka mi leci po przeczytanych opiniach na ich temat z góry dzięki i pozdrawiam serdecznie
  • Witam! Jak można podać udka inaczej niż tradycyjnie w piekarniku, co z nimi mozna jeszcze wykombinowac? Wiem wiem zagladalam do wyszukiwarki, ale nic konkretnego nie znalazlam, czesto tylko pojawialo sie gdzies slowo "udka" i tyle, wiec z gory dziekuje wszystkim pomagajacym:)) pozdrawiam!
  • Potrawa jest świetna- po prostu niebo w gębie!!! Polecam gorąco.
  • Pytanie z tych banalnych ale w kuchni zaczynam a w sobotę mam gości. Aby udka z kurczaka były chrupiące i zarazem mięciutkie należy wstawić do zimnego czy nagrzanego piekarnika?Jeśli nagrzanego do do jakiej temperatury/elektryczny z termoobiegiem/oraz czy mają być przykryte czy też nie lub tylko na początku?Może ktoś z doświadczeniem mi podpowie.
  • ...zabie udka...maslo czosnek...pomidor..pieprz i sol...typowo francuskie danie...z polskich zab...solimy i pieprzymy...udka podsmazamy na masle dodajemy czosnek i pomidor (posiekane)...na koncu dodajemy posiekana pietruszke ...lekko dusic w piekarniku...
  • Chciałabym zrobić udka z kurczaka na grillu , zastanawiam się czy nie trzeba ich trochę wcześniej podpiec aby z grilla nie były zbyt surowe, a może ktoś ma jakiś sprawdzony przepis. Pozdrawiam Kania
  • bardzo proszę o jakieś namiary na filmik instruktażowy jak to zrobić.Jestem ograniczona tylko językiem polskim i dlatego ten problem
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.