Forum   urobilinogen

urobilinogen

(5 wyników)
  • Mój synek ma 22 m-ce,ma wadę nerek-nerka podkowiasta i od urodzenia choruje na ZUM. Poniżej podaję wyniki z moczu ogólnego i bardzo proszę o napisanie co sądzicie na temat wystepowania bilirubiny w moczu oraz erytrocytów w osadzie moczu. Mocz: Odczyn:kwaśny ciężar właściwy-1.015 metoda-test paskowy Ph-6 Bilirubina-17 urobilinogen-w normie białko-nieobecne mocz osad: leukocyty:0-2 w polu widzenia erytrocyty: świerze 0-3 w polu widzenia sluz: dość liczne pasma w preparacie
  • Witam, mam nadzieję, że ktoś mi pomoże bo chyba umrę ze strachu. Jestem w około 6/7tc, lekarz kazał mi zrobić badania m. in. morfologię i mocz. Wyniki mnie zaskoczyły, a dokładnie to: MOCZ: -urobilinogen - 33umol/L -białko - 0,3g/L -śluz obfity -bakterie liczne reszta jest w porządku MORFOL.: -Hemoglobina(HGB) - 12,4g/dl (12-18) -Hematokryt (HCT) - 37,3% (36-54) -szerokość rozkładu krw. czerw. SD (RDW-SD) - 36,7fl (37-54) -średnia objętość płytek krwi (MPV) - 11,1fl (...
  • Dzis odebralam wyniki badan ogolnych moczu : przejrzystość: lekko mętny barwa: słomkowa odczyn: 6 urobilinogen 3,2 ciezar wl. 1,005 leukocyty 1-2 wpw erytrocyty 0-1 wpw nabłonki płaskie nieliczne pasma śluzu nieliczne kryształy szczawianu wapnia nieliczne reszta (bilirubuna, glukoza, ciala ket., azotyny, białko) nieobecna Dzidzia wczoraj miala 40 st gorączki, ma 18 miesiecy, ida jej '3', 2 razy nieznacznie wymiotowala, mogla troche za malo wypic. Lekko kaszle, innych objawow...
  • dzień dobry, odebrałam dziś wyniki moczu, idę do lekarza w środę, czy ktoś pomólby mi zinterpretować wyniki? ph 5,5 , c.wł. 1020, urobilinogen 0,2 e.u./dl (norma jest do 0,2); nabłonki płaskie nieliczne, leukocyty2-4, erytrocyty 0-1, liczne pasma śluzu, dość liczna flora bakteryjna. Szczególnie chodzi mi o urobilinogen, bo nie bardzo mogę coś znaleźć na ten temat.
  • Bardzo proszę o interpretację wyników badań moczu chyba są dobre ale do lekarza ide dopiero po USG brzucha a to jeszcze pół miesiaca więc chciałabym wiedzieć czy te badania sa w porządku: odczyn - kwaśny C.właściwy 1010 (nie podano jednostek zadnych) Białko - 0 Cukier - 0 Urobilinogen - w normie Ciała ketonowe - 0 Nabłonki - płaskie d.liczne Krwinki białe - 1-2 w polu Składniki mineralne - poj. pasma sluzu Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.