Forum   włosy

włosy

(756 wyników)
  • Nie chcę niepotrzebnie pomnażać wątków ale nie wiem pod co taki temat podczepić...sory :) Chciałam podpytać jakie są Wasze obserwacje dotyczące przetłuszczania się włosów w niedoczynności i przy braniu hormonów (aż do osiągnięcia równowagi). Spotkałam się z dwoma opiniami: 1. wysoki poziom hormonów (również dostarczanych z zewnątrz) -> przetłuszczanie się włosów 2. totalnie odwrotnie Pytam ponieważ u mnie jakoś z tym coraz gorzej (żeby nie powiedzieć masakra) przy jednoczesnym ...
  • Witam wszystkich. Od 5 lat choruję na Hashi. Moja choroba zaczęła się od tycia. Na początku choroby miałam robione anty - Tg, anty - tpo oba wyniki w normie. Pierwszy lekarz nie stwierdził choroby hashimoto, tylko niewielką tarczycę. Dopiero jak byłam w ciąży dowiedziałam się, po pilnej konsultacji u innego endo, że to hashi, ale dobra może i rzeczywiście. Od początku choroby nie miałam problemów z włosami, tylko z wagą, której nie mogłam zrzucić. Dodatkowo stwierdzono u mnie insulinoopornoś...
  • Witam, proszę o pomoc/radę w następującej kwestii: jestem uczulona na składnik chemiczny o nazwie fenylenodiamina (aminy aromatyczne) - na moje nieszczęscie składnik ten zawiera większość farb, szamponów koloryzujących itp., w związku z czym podejrzewam,że jeśli nie znajdę jakiegoś preparatu do farbowania włosów bez w/w składnika - grozi mi za niedługi czas siwizna.....:( może któraś z Was też się boryka z podobnym problemem i już znalazła specyfik do farbowania bez fenylenodiam...
  • Dziewczyny, Podzielcie się ze mną swoimi doświadczeniami odnośnie antykoncepcji hormonalnej. Pytam bo zrzucałam na pigułki wypadanie włosów, teraz jestem pewna, że wpływ na to ma także moja choroba przy czym działanie jednego i drugiego nie wyklucza się. Wiem, że i tak nie da się przełożyć doświadczeń jednej osoby na mnie i nawet nie mam zamiaru tego robić - ale potrzebuję trochę statystyk do przemyśleń a jak się domyślacie znalezienie endokrynologa, dermatologa czy ginekologa który cokolw...
  • Witam,słyszałam niedawno o akcjii Rack & Roll ,o zbieraniu włosów przez zakłady fryzjerskie na peruki dla osób po chemii. Tak się składa że jestem w posiadaniu włosów z 3 osób,długości ok 27 cm w kolorze czarnym,podkreślam włosy są naturalne,jest ich b dużo. Chciałabym te włosy podarować osobie która tego naprawdę potrzebuje. frankafranka@gazeta.pl
  • Proszę o opinię to włoskie kosmetyki do nabycia w gabinetach trychologii włosa , drogie , proszę o podpowiedź czy są warte swojej ceny.
  • Oddałam włosy na mikroskórze do naprawy (warszawska duża firma z pragi) i jestem wściekła. Zapłaciłam 1 tys zł za naprawę czegoś co się nie nadaje do noszenia. Naprawa polegała na naszyciu na starą mikroskórę nowej. Na górze peruki dotkane miały być też włosy. Zrobili to, ale beznadziejnie to wygląda. Ta nowa mikroskóra zupełnie nie trzyma się głowy, jest 2 numery za duża. Beznadzieja. Jedynie można nosić to pod czapkę w zimę. Nie dajcie się naciągnąć. Włosy z mikroskóry starczają mi przy m...
  • Właśnie okazało się, że obie z córką mamy hashimoto. Ona ma jednak dużo gorzej. Dermatolog zdiagnozował jej łysienie plackowate. To choroba autoimmunologiczna współistniejąca często z hashimoto. Włosy zaczęły jej wypadać kilka lat temu. Stosowala wcierki kosmetyczne, łykała witaminy, nic oczywscie nie pomagało. To terapie dla zdrowych. Kto by przypuszczał, że powodem nasilonego wypadania włosów była choroba. Teraz są bardzo przerzedzone. Zostało jej może 1/3 tego co było. Czy macie/miałyście...
  • Witam mam 34 lata i 3-ci atak aa w zyciu , pierwszy to był 1 placek 10 lat temu, teraz pół łysej głowy rok temu( po 3 msc odrosły po loxonie 5 %) i aktualnie cała łysa głowe i ciało , brwi i rzesy zostały choć przezedzone ale zostały. 2,5 msc temu miała serie 12 naświetlań puva -efektu nie widziałam.w zasadzie czytajac to forum nastawiłam sie że włosy nie odrosna zwłaszcza ze rok temu były placki a teraz cała łysa głowa w ( wyłysiałam w tydzien) i w sumie było mi to ganz egal ;) zakupiłam p...
  • Tsh mam na granicy górnej normy. Hashimoto. l Brałam Euthyrox naprzemiennie 25 i 50 było 3.74 Lekarz potem zlecił tylko E 50- po 6 tygodniach kontrola i Tsh 3.77 Teraz biorę E 75, dalej wypadają, niedługo mam zrobić wyniki. Mój endo zlecił tylko Tsh Mój problem to bardzo wypadające włosy, bardzo są suche i przetłuszczają się. Używam szamponu Decros z Vichy Zawsze miałam piekne gęste włosy, a teraz ich stan bardzo się pogorszył. Czy ktoś mi może pomóc? Czy preparaty takie jak na ...
  • Noszę lace wig z włosów słowiańskich, kupuje włosy w Polsce i wysyłam do producenta. W tym misiącu będe zamawiac dla siebie lace. Zakupiłam w Polsce więcej włosów niż mi potrzebne, a boje się, że od leżakowania coś się z nimi stanie, więc jakby ktoś był zainteresowany taką lace z włosów słowiańskich to podaje swoje namiary: demolique@wp.pl Włosy sa ciemnobląd, dł. ok 40cm.
  • Zawsze miałam mocne włosy i panzokcie. Od jakiegoś czasu porażka: włosy wypadają i są jakieś- takie-niewiadomo-jakie, paznokcie łamią się. Czy mam się z tym pogodzić, że mając 28 lat zaczynam się rozkładac, czy jest na to jakaś dobra rada lub lekarstwo?
  • Czesc, zrobiłam badanie tarczycy, możecie zerknąć. Zaznaczam, że obserwuje u siebie kilka oznak niedoczynności, no ale wyniki jak widać w normie, albo się mylę. Proszę o odpowiedz osoby znające temat tarczycy. Dzięki TSH- 3,90 uIU/ml norma 0,27-4,20 FT3- 3,33 pg/ml norma 2,57-4,43 FT4- 1,16 ng/ml norma 0,9-1,7 Mam jeszcze pytanie odnośnie włosów, gdyż aktualnie mi nie wypadają, ale boje się, że jakby lekarz wprowadził leki na tarczycę, to że może zaczęły by wypadać a tego bym b...
  • bardzo proszę o wpisy osób, które miały kłopoty z wypadajacymi włosami jako prawdopodobny skutek niskiego poziomu z elaza w organiźmie ( ferrytyna poniżej 50ng/ml) i o komentarz dotyczący wpływu suplementacji żelaza na kondycję włosów ( jakimi preparatami, w jakiej dawce, jak długo, przy jakim poziomie zauważalna zmiana)
  • Czy ktoś ma pomysł, jak ufarbować naturalnie siwe włosy. Po naturalnej koloryzacji- chna w tubce, wychodzą mi fioletowe włosy. Wygląda to okropnie, Mam ciemnobrązowe , rude i fioletowe. Czy są salony fryzjerskie, gdzie stosuje się chnę lub basmę?
  • Witam.Od 1,5 roku biorę Letrox 100, jestem po operacji wycięcia guzka z prawego płata i leczę niedoczynność, wyniki mam w porządku, czuję się dobrze ale czasem jakieś objawy mi dokuczają po za tym wszystko dobrze.Moim największym problemem od operacji tarczycy są włosy.Od dziecka aż do operacji tarczycy miałem bardzo ładne zadbane i gęste włosy, nie było miejsca na mojej głowie gdzie by one nie rosły, miałem gęste bujne i zdrowe włosy a dzisiaj ? Zaczęły robić mi się lekkie zakola, włosy na g...
  • Jestem laikiem jesli chodzi o shih tzu! Mam szczeniaka(9 miesięcy). Proszę powiedzcie o co chodzi z tym wyrywaniem włosów z uszu?????!!!!! Raz czytam że trzeba, raz że nie bo robi sie z tego zapalenie ucha. Weterynarz mi powiedzial że nie ale jak czytam Wasze posty to piszecie że fryzjerki je wyrywają. To jak to jest? Wyrywać czy nie? (A jeśli tak to dlaczego?) Pozdrawiam!
  • Czy spotkaliście się z czymś takim?? Moja Tosia co się położe uwielbia wtulac się w moje włosy, deptać po nich. Jak mam je związane to sprytnie je wyciaga ze leżały na poduszcze i żeby miała co ugniatać. Moja 2 kotka MImi tak się nie zachowuje, poprzednie koty też nie. Obie kotki mają ponad rok czasu. Jak zmieniłam kosmetyki czy szampon nadal tak robi. Nie mam ani bujnych włosów ani długich i cały czas mnie zastanawia dlaczego tak robi
  • Co sadzicie o takim badaniu? Rzeczywista diagnostyka czy naciagactwo w stylu badania żywej kropli krwi? Podobno mozna okreslic przyczyne wypadania, np. niewlasciwa dieta i powiedza na tej podstawie, czego nie jesc - tak gdzies wyczytalam w necie, ze jedna dziewczyna bylaby prawie lysa bo nie wiedziala, ze powinna odstawic make i cukry - i ze to jej wyszlo wlasnie w takim badaniu ..
  • macie dla mnie dobrą rade???moja pusia ma 12mc i od wiosny gubi włos !!! mam tego dość jest to strasznie uciążliwe bo te włosy mam wszędzie ,dosłownie zjadamy je również sprzątam na mokro a i tak znajdziemy je w obiedzie ,i zauważyłam że okropnie sie drapie non stop pcheł niema co jest może jakiś swędziuch niewiem prosze o rade a w sobote jade do weta to może coś poradzi pozdrawiam...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się