Forum   w ciąży

w ciąży

(3068 wyników)
  • Futerko ma 7 miesięcy i po dzisiejszej sterylce wiemy że od paru tygodni była w ciąży. Ani żadnych znaków rui, zero dziwnego zachowania,tzn. była bardzo niespokojna ale ona ogólnie jest nadpobudliwa wiec zrzucaliśmy to wszystko na "wiosnę":-) Można przeoczyć ruję? Nie za mała na ciążę?
  • Czy w ogóle można schudnąć w ciąży i ile? Jestem osobą dobrze zbudowaną i mam nadwagę do tego. Myślę o dziecku ale waham się. Na piszcie cokolwiek. Podzielcie się ze mną. Dziękuję z góry za każdego posta. Proszę o wsparcie.
  • Witam, przed 2 latami dzieki temu forum zdiagnozowano u mnie Hashimoto. Wg lekarza całkiem możliwe, że ujawniło się końcem 2 ciąży bo wskazywało na to wysokie ciśnienie (a nigdy takiego wysokiego nie miałam) pół roku po porodzie zrobiłam wyniki i wyszło Hashimoto. Obecnie jestem w 6 tygodniu ciąży. Moje wyniki są następujące tsh - 2.090 (n:0.280-4.300) ft3 - 3.41 (n:2.00-4.40) ft4 - 1.00 (n:0.93-1.70) przyjmuje letrox 75, a 2 razy w tyg 100 Co sądzicie o wynikach? Na co powinnam zw...
  • Witam, potrzebuję pomocy, bo mimo iż mam trochę z medycyną wspólnego, to ręce mi opadają i nie wiem co mam zrobić. Nigdy wcześniej nie miałam problemów z tarczycą, kiedyś miałam oznaczone TSH jako nastolatka ale nie pamiętam, wyników ale chyba nie był nieprawidłowy, skoro nie brałam leków. W pierwszą ciąże zaszłam w 2007 roku ale nie pamiętam, żebym wtedy miała oznaczone TSH. Może było ale tych wyników też nie posiadam. Po ciąży dostałam skierowanie na badania tarczycy i USG od internis...
  • Jestem tu nowa. Wczoraj odebrałam wyniki badań TSH, FT3 i FT4. Jestem w 13 tygodniu ciąży bliźniaczej. Wcześniej badałam tylko TSH. Moje wyniki to: TSH: 0,14 (norma laboratorium: 0,25-5,00) FT3: 4,44 (norma lab.: 4,00 - 8,30) FT4: 11,05 (norma lab.: 10,60- 19,40). Bardzo proszę o radę bardziej doświadczonych z problemami z tarczyca, wizytę u ginekologa mam dopiero 3 stycznia i denerwuję się. Dodam, że 3 miesiące przed zajściem w ciążę badałam TSH i wynosiło 1,7 a w 7 tygodniu ciąży 1,2.
  • Mam 32 lata i zegar biologiczny tyka. Od ponad roku staramy się o dziecko. Póki co bezskutecznie. Od kilku miesięcy czuję się osłabiona, dużo śpię i dopadło mnie przygnębienie, huśtawki nastroju, jestem rozdrażniona, łatwo się denerwuję. Najgorsze w tym są wybuchy płaczu z byle powodu i nadmierna wrażliwość. Czuję się jakbym miała ciągły PMS. Mąż chciał mnie wysłać do psychologa. Ja stwierdziłam że to muszą być hormony, brak witamin, czy osłabienie zimowe. Zaczęły mi też wypadać włosy, odwiec...
  • Witam i proszę o pomoc. Mam 33 lata, Hashimoto zdiagnozowano u mnie w 19 tc. kolejne wyniki badań wykonywane w trakcie ciąży 19 tc ft4 14,88 - 71,23% 22 tc tsh 3,51, ft4 12,9 - 44,37%, anty-TPO 66, anty-TG 18, USG tarczycy (płat prawy V 8,0 ml, płat lewy V 3,6 ml, zarysy lekko zatarte, echogeniczność wysoka, gruboziarnista, w płacie prawym obszary o nieznacznie obniżonym echu, przepływy skąpe) => ustalona dawka euthyroxu 50mg 25 tc tsh 2,58, ft4 15,17 - 75,17% 29 tc tsh 0,959, f...
  • Jak wygląda szyjka w ciąży? Czy zmienia się w trakcie trwania? Czy bywa otwarta? Czytam skrajnie sprzeczne informacje, które podają, że jest: 1. wysoko i twarda 2. nisko i pulchna Czym się różni pulchna od miękkiej?
  • Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyniku. Mam niedoczynność tarczycy-hashimoto. Obecnie jestem 14 dpt. Przy okazji badania bhcg (która wykazała ciążę) zbadałam hormony. Troszkę się zaniepokoiłam. -TSH - 1,78 mIU/I (normy w ciąży - dla I trym- 0,33-4,59) -FT 4 - 19,88 pmol/l (normy w ciąży - 12,1 - 19,6) -FT 3 - 3,86 pmol/l (normy w ciąży - 3,78-5,97) Obawiam się ,że FT 4 za wysokie, a FT 3 w dolnej granicy. Czy to dobrze??? Zażywam eltroxin 125/150 (na zmianę)
  • Witajcie! W ciąży ciężko przechodziłam infekcję CMV (5-6 miesiąc), IGM +, IGG + >500, leżałam w szpitalu, miałam duszności , wysypkę, ASPAt Alat prawie 300. Jednocześnie miałam też najprawdopodobniej parwowirus B19 stąd tak cieżki przebieg cytomegalii (a moze to była reaktywacja w wyniku osłabienia organizmu ciążą i parwowirusem). Dziecko urodziło sięprzez cc w 35 tc z powodu mojego zatrucia ciażowego (nadciśnienie , białkomocz). Na oddziale patologii noworodka zrobiono dziecku badania ...
  • Witam, bardzo proszę o pomoc. Czy jest szansa że urodzę zdrowe dziecko? Mam problem związany ze skokami TSH w ciąży. Proszę o pomoc, o odpowiedź na pytanie czy skoki TSH oraz podwyższony jego stan wyrządził szkody dziecku? Czy coś takiego ujawniłoby się np. w badaniu USG? 30 listopada 2012 r miałam zabieg in vitro, w wyniku którego jestem w ciąży. Przed zabiegiem moje wyniki TSH, FT3 i FT4 były w normie. następne wyniki przedstawiały się następująco: 14.12.2012 - TSH 6,236 (norma:...
  • Witam Mam 33 lata. Od 1,5 roku staramy się z mężem o drugie dziecko. Od 10 m-c w okresie okołoowulacyjnym mam plamienia przez 5 dni, z czego jeden dzień jest już obfitym krwawieniem. W związku z przerostem śluzówki macicy (ponad 17 mm w 22 dc) oraz jej niejednorodnością lekarze zdecydowali się na łyżeczkowanie jamy macicy. Czekam na badanie z hisopatu. Jakie są Wasze doświadczenia? Czy po takim czyszczeniu jest utrudnione zajście w ciąże?? Mnie mówili, że po 3 m-cach można się starać ale c...
  • witam serdecznie mam pewien kłopot a mianowicie chodzi o ciążę ,mam 23lata i mam już 7 -miesięcznego synka. od porodu nie miałam okresu a synka urodziłam początek listopada. wcześniej leczyłam się hormonalnie ponieważ nie miałam okresu nawet parę miesięcy ,brałam na wywołanie okresu luteinę.W połowie stycznia współżyłam z moim chłopakiem (pierwszy raz po porodzie) był to stosunek przerywany . pod koniec lutego a początek marca zrobiłam test ciążowy chciałam się upewnić czy nie z...
  • Mam regularne 28- dniowe cykle. Czy jest możliwe zajście w ciążę 1,5 dnia przed okresem? Dziś dostałam okres ale cały czas się obawiam mimo to, bo słyszałam, ze często pojawia się jeszcze jedna miesiączka. Czy zażycie tabletki 72 h będzie konieczne?
  • Witam ! Jestem w ciąży i mam depresję. Czy ktoś z forumowiczów mógłby polecić lekarza psychiatrę ze stolicy, który podejmował się leczenia farmakologicznego depresji u kobiety w ciąży ? Nie mogę nic znaleźć w poprzednich wątkach. A może jest ktoś kto zmaga się z podobnym nieszczęściem
  • Nie kumam - wytłumaczcie jak krowie na rowie. Przecież jemy w zasadzie to samo (no dochodzą np pestki, orzechy - ale przecietny człowiek w ciązy jakoś nie objada się powyższymi) tyle że nie rozdzielamy. A co złego w rozdzielaniu że w ciąży się tego nie zaleca?
  • Ratunku! Choruje bulimie od dobrych kilku lat. Przeczyszczam się i wymiotuje codziennie.Nie umiem sobie z tym poradzić. Wczoraj dowiedziałam się,że jestem w ciąży ze swoim stałym partnerem(nie było to planowane). Nie wiem kompletnie co mam robić. Na początku tygodnia postanowiłam iśc na terapie i do dietetyka,ale szczerze obawiam się,że nie dam rady sobie z tym g...nem poradzić. Kiedyś mówiłam(wrecz zarzekałam się) ,że po pierwsze nei zajde w ciąże dopóki nie zalecze problemu,a po drugi...
  • Witam, leczę się na niedoczynność tarczycy Letrox 50 od ok. 10 miesięcy. Jestem pod opieką lekarza endokrynologa, który obserwując moje wyniki nie zalecał mi jak dotąd zwiększania dawki. Obecnie jestem w 25 tygodniu ciąży i właśnie odebrałam wyniki badań. TSH 1,510 norma 0,270-4,200; 31,55% FT3 2,29 norma 2,00-4,40; 12,08% FT4 12,37 norma 12,00- 22,00 3,70% 8 tygodni temu miałam następujące wyniki: TSH 1,880 40,97% FT3 2,97 40,42% FT4 15,21 32,10% Wtedy też lekarz powi...
  • prosze o rade.jestem w 12 tygodniu ciazy, dzis odebralam wyniki krwi, tsh 2.50. Lekarz stwierdzil ze za wysokie (pomimo ze obok na wyniku mam norme 0.27 - 4.2), ze w ciazy powinno byc max 2.7, a ze niebezpiecznie zblizylam sie do gornej granicy dostalam skierowanie do endokrynologa z rozpoznaniem "Hipotyreoza?". powiem szczerze ze mnie troche wystraszyl, aczkolwiek ma ciutke tendencje do przesadzania wiec moze powinnam wziac poprawke na to co mowi, ale ok, to on jest lekarzem, ja nie musze si...
  • od 5 miesiecy biore seroxat 20 mg na dzien, chce w najblizszym czasie zajsc w ciąże-od wczoraj zmniejszyłam dawke na 10 mg, w nastepnym tyg chce brac 5 mg , czy za miesiąc bede już mogła starać się o dziecko?

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.