Forum   wizą

wizą

(182 wyniki)
  • Panie Sikorski - ale tu nie chodzi o wizy aby nielegalnie pracować. Tylko żeby się do tych głupich USA turystycznie albo biznesowo można było normalnie dostać. A nie jechać do Warsaw, płacić 100$ i przekonywać konsula że ja przyjaciel ameryki jestem. Bo nawet jeśli udaje się to za każdym razem to i tak strata czasu.
  • Witam serdecznie. Jestem z mezem w stanach juz od 2 lat. Maz zostal zatrudniony w Polsce, lecz po roku pracy wyslali nas do USA. Maz ma wize pracownicza H1B, a ja H4. Ja nie mam pozwolenia o prace na tym statusie wizy. Wize mamy na 3 lata, lecz firma mojego meza chce nam przedluzyc wizy o kolejne 3 lata. Moje pytanie brzmi czy maz moze ubiegac sie o zmiane statusu wizy na L1? Jakie warunki musi spelniac? Czy na na wizie L4 moge pracowac? Czy przedluzajac wize trzeba leciec do Polski czy mozna...
  • ...przez emigration w USA. Ogólnie rzecz biorąc wróciłam ze Stanów po roku czasu. Wizę mam przyznaną na 10 lat. Pierwszy raz byłam w STanach 6 miesięcy, kolejnym razem jak wyżej wspomniane- przedłużałam. Ile teraz powinnam odczekać, aby nie odesłali mnie z lotniska z powrotem do Polski? Zależy mi na jak najszybszym powrocie do USA, jednak boję się, żeby mnie nie odprawiono z kwitkiem. Bardzo proszę o waszą opinię, jeśli ktoś orientuje się w tym temacie. Pozdrawiam gorąco Monika
  • nie spieszcie sie tak do tej Ameryki... ja tu mieszkam od roku, mam wyzsze wyksztalcenie i nie moge znalezc zadnej porzadnej pracy. Niestety, tu sie powszechnie uwaza ze imigranci sa dobrzy tylko do przewracania hamburgerow albo do sprzatania...
  • Witam. Chciałabym bardzo pojechać do pracy (legalnej) w USA. Mam wizę, jednak nie mam gdzie jechać. Mam 40 lat, jestem kobietą, bardzo chciałabym znaleźć legalną pracę przy czymkolwiek w okolicach Nowego Yorku. Mogę pilnować dzieci, pilnować starszych ludzi, pomagać, sprzątać. Bardzo zależałoby mi, aby dostać tzw "social security". Ledwo umiem posługiwać się internetem, bardzo was proszę o jakiś namiar, albo informacje... Pozdrawiam.
  • Wiem, że jest tu już wątek o wizach do USA, ale niewiele jest tam konkretnego. Nigdy nie byłam w USA, w Polsce mam stałą pracę, ale raczej mało płatną. Nie mam męża, ani dzieci. Chcę pojechać turystycznie. Jakie dokumenty przygotować na ewentualne spotkanie z konsulem? Czy naciągane zaświadczenia o zarobkach mają sens, czy raczej mówić prawdę. Czy potrzebny jest wyciąg z konta? Chcę bardzo pojechać, podobno teraz nie ma problemu z wizami, ale szlag mnie trafia, że muszę za to p...
  • Hej! Mam pytanie! Czy ktoś był może pilotem w Turcji i załatwiał samodzielnie wizę? Gdzie się to robi - w ambasadzie w Warszawie czy wystarczy na lotnisku w Turcji? Wiem bowiem, że na lotnisku można dostać wizę turystyczna na miesiąc, ale to za krótko. I jaki to rodzaj wizy? Dzięki!
  • Czy do zalatwiania wszelkich formalnosci w Belgii potrzebna jest wiza dla malzonka (non-eu) epsa? On ma w tej chwili special ID ale chce ja oddac i zlozyc o belgijska. Podobno nie podlegamy ograniczeniom immigracyjnym wraz z rodzinami, ale czy urzedy w Belgii o tym wiedza?? A pozwolenie na prace - czy nadal obowiazuje dla osob takich on? Dzieki za info
  • czy moge podac komus paszport, by ambasada amerykanska wbila mi wize w warszawie, nie bedac tam osobiscie? stary paszport mi sie skonczyl, wiec wiza jest tam, w nowym nic. musze jechac czy moze to ktos zrobic bez mojej obecnosci? thx. m.
  • Czy starając się o wizę pracowniczą do Kanady trzeba mieć stałą pracę w Polsce lub być studentem? Dziękuje za wszelkie informacje.
  • Dostałam propozycję pracy w USA na kontrakt na 2 miesiące (chodzi o pracę tłumacza). Wyjazd 26 lutego. Nigdy nie byłam w Stanach. Jakie dokumenty są mi potrzebne od pracodawcy aby dostać wizę? Czy zdążę do 26 lutego załatwić wizę, czy jest to nierealne?
  • Witam wszystkich, bardzo dziekuje z gory za pomoc i odpowiedz na moje pytanie. Chcialabym wybrac sie do Kanady w wakacje na 2/3 tygodnie, bylaby to moja trzecia wizyta w ciagu 2 lat ( pracuje i studiuje w PL),z tym ze ostatnim razem "zasiadzialam sie" troche i przebywalam 4 miesiace ( oczywiscie w ramach wizy). Czy moga mi z tego powodu robic problemy w Ambasadzie lub na Imigration- na lotnisku??
  • na czym polega wiza narzeczenska?jak o nia sie ubiegac?mieszkam na stale w Pl a moja dziewczyna ma obywatelstwo KANADYJSKIE,mam juz 2 odmowy w ambasadzie czy ktos moglby poroadzic jak moge dostac wize?
  • Witam, poznalam Amerykanina i w przyszlosci planujemy slub, jednak nie od razu po trzech miesiacach, od mojego ponownego przyjazdu, jak to jest konieczne w przypadku wizy narzeczenskiej. Czy da sie to jakos obejsc? Czy mozna wyjechac, a nie wziac tego slubu tak szybko, choc podejrzewam, ze to jakos sprawdzaja... Czy mozna prosic o przedluzenie tego terminu? A moze mam sprobowac dostac sie tam na innego typu wize? Na jak dlugo mozna wyjezdzac na wize turystyczna? Tylko, ze nie chce t...
  • Mam pytanie dotyczące wizy, może mi ktoś pomoże. Moja ciocia ubiegała się o wizę do Stanów. Zadano jej dwa pytania: 1. Do kogo pani jedzie? - do siostrzenicy 2. Jest pani zatrudniona? - jestem rencistką Dziękujemy w tym momencie Pani wiza nie przysługuje, następne starania o wizę może Pani rozpocząć od jutra. Jestem ciekawa czy jakby była zatrudniona to by tą wizę otrzymała? Pewnie macie jakieś doświadczenia w tym temacie. Czekam na wszystkie wypowiedzi i serdecznie za nie dziękuję....
  • A więc mam pytanie, wiem, że głupie, ale jeśli ktoś się orientuje niech odpowie. Mam wizę turystyczną, i moje pytanie w związku z tym: czy da się podjąć pracę na czarno, np w McDonaldzie? Jeśli się orientujecie, napiszcie. Z góry dzięki za odp
  • czesc mam pytanie czy bedac w usa i sie uczac na wizie turystycznej dostaje sie SS czy nie. i czy po jakims czasie studiowania sie dostaje taki nr SS?? i czy konczac studia w usa latwiej dostac obywatelstwo? dziekuje za odpowiedzi
  • mam pytanie moi rodzice wyjechali w zeszłym roku do USA i skończył im sie już okres wizy.. Starałam się ponad pół roku temu o wizę żeby ich odwiedzić na okres wakacji ale nie dostałam jej ponieważ zaznaczyłam że moi rodzice tam są.. czy jeżeli teraz bym się starała ponownie to czy w ambasadzie mają informacje o moich rodzicach?? proszę o pomoc..
  • Czesc Może ktoś z Was mógłby mi pomóc, albo był w podobnej sytuacji. Chciałabym wyjechac do Kanady, pracowac. Niestety mam rok w zawieszeniu na 3 lata. Zostało mi 1.5 roku. Chciałabym wiedzieć co powinnam zrobic i czy mam szanse wyjechac. Proszę o pomoc Edyta
  • Witam, Za kilka miesięcy wyjeżdżam z mężem do USA. On na wizie J-1, ja na J-2. Jestem we wczesnej ciąży, w czasie rozmowy z konsulem będę w 4 miesiącu. Wyjeżdżamy na kilka lat, więc na pewno tam urodzę dziecko. Jak to jest postrzegane przez konsulat? Obawiam sie, że mogę być posądzona o próbę 'wyłudzenia' amerykańskiego obywatelstwa dla dziecka. Powinnam zataić to, że jestem w ciąży? Czy przeciwnie, przynieść zaświadczenie. Nie mam zielonego pojęcia, jak to wygląda, nie znalazłam ż...

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.