wynik prolaktyny

wynik prolaktyny

(20 wyników)
  • prolaktyna 13.46 ng/ml pod tym: Modular 27 Metoda : ECLIA ng/ml * 21.2 =mU/1 czy wiecie co to znaczy? znaczy,że w normie?
  • dziś odebrałam wyniki krwi PRL -28,03ng/ml (norma 1,3-25) TSH HOR TARCZYCY 0,61 (norma 0,25-5) fsh w normie estradiol opis z którego nic nie wiem nie wiem jakie to sa jednostki tej prolaktyny co z nich wynika? guz przysadki czy inne zaburzenia ? prosze pilnie o pomoc bo nim pokaze je lekarzowi to umre z nerwów
  • jestem po dwóch poronienieniach, wyszło że mam toxo i w badaniach hormonów mam za wysoką prolaktynę. ale ja tego nie rozumiem mam tak napisane na wyniku prolaktyna 11,15(ng/ml), I-314:II-193,9: jakie są normy prolaktyny? czy ja mam 11,15 czy 314 czy 193,9? dostałam tabletki na zmniejszenie prolaktyny, czy nie mam teraz szansy aby zajść w ciążę. proszę wypowiedzcie się w tej sprawie.
  • Kobietki ja właśnie dzisiaj odebrałam wyniki prolaktyny po teście po tabltce i jestem zielona z tego i chyba mam tez iną jednostke niż wy. Czy może mi ktoś pomoc powiedzieć czy mam zawysoki skok i z czym to jest zwiazane bo ja troszke zielona jestem w tej kwesti. Wyjściową prolaktyne mam 296 mIU/mL , póżniej zażyłam tabletke i po 1 godzinie wyszło 4538 mIU/mL, a po 2 godzinach 2559 mIU/mL. Co z tego mam wnioskować??? Odstawiłam pigułki które brałam 6 miesięcy i okres spóźnia sie j...
  • dostałam dzisiaj wyniki prolaktyny, pomóżcie mi je zinterpretować. PRL 179.9 (norma 127-637), po godzinie z meta-coś tam 660.5. FSH 15.16. Co to znaczy?
  • Witam prosbe o zinterpretowanie wyniku. Mam nieregularne cykle. Robilam prolaktyne w 7dc i wyniki wyszly nastepujaco: 235,10 norma /72-511/ po obciazeniu po 1h 5432 Bardzo prosze o interpretacje bo wizyte mam dopiero 26 a chcialabym wiedziec juz... Pozdrawiam Nadine
  • Witam:) prosze o zinterpretowanie wyniku. Mam nieregularne cykle. Robilam prolaktyne w 7dc i wyniki wyszly nastepujaco: 235,10 norma /72-511/ po obciazeniu po 1h 5432 Bardzo prosze o interpretacje bo wizyte mam dopiero 26 a chcialabym wiedziec juz... Pozdrawiam Nadine
  • PRL 0 min - 566.1 uIU/ml norma 102-496 PRL 60min - 5760 uIU/ml Prolaktynę posżłam mierzyć bo mi się "dziwnie" organizm zachowuje: - pięknie tyję - w 2 lata ok. 20kg (wiem robi to wrażenie, jestem wysoka, więc nieco to się rozkłada, ale w żadne ciuchy już się nie mieszczę :-( uprzedzę pytanie - ćwiczę, intensywnie - 3 x tydzień aerobic + spacery dłuuuugie - miesiączkę mam regularną, ale trwa 1,5-2 dni max (wiem, praktyczne i oszczędza się na podpaskach ;-), ginekologicznie niby ...
  • Witam, Robiłam ostatnio badania hormonalne (22 dc, cykl 32-dniowy, tego samego dnia usg dopochwowe - obraz po owulacji)- okazało się, że mam podwyższony poziom prolaktyny. Pierwsze pobranie 27,2 ng/ml (norma 1,3 - 25,0), po godzine (i po leku) - 389,6. Jaka jest norma odnośnie tego drugiego pobrania? I w stosunku do którego wyniku lekarz określa, czy konieczny jest Bromergon? W jednym z ostatnich postów forumowiczka pisze o wynikach rzędu 1100 - stąd moje pytanie. Będę wdzięczn...
  • Kobietki za I razem PRL miałam 27 brałam Bromergon 1/2 na noc, za II razem 41,34 doatałam jeszce 1,2 i brałam rano i wieczorem po 1/2, plus B6 raz dziennie, a teraz mam wynik 21, czy w końcu bedę miał normalną owulację i zajdę w ciażę bardzo tego pragnę !!!? Czy przypadkiem ten wynik nie jest jeszce zawysoki ?
  • Witajcie!! Jestem strasznie zdenerwowana i pewnie na moje pytanie szybko odnalazłabym odpowiedź na forum, przeglądając dokładnie, ale nie moge sie skupic na szukaniu:( dziś odebrałam wyniki prolaktyny: 48,1 ng/ml, norma 3,24-29,12. Wiem,że podwyzszona prolaktyna utrudnia zajście w ciąże. Nie mogłam dzis dodzwonic sie do lekarza i nurtuje mnie pytanie, czy przy takiej prolaktynie jest wogóle sens robienia in vitro?? Czy podawanie leków, typu luteina, estrofem, duphaston po transfer...
  • Pani Doktor czy może pani zinterpretować wyniki prolaktyny po teście metoclopramidum? 0' - 16,7 ng/ml 60' - 225,6 ng/ml 120' - 202,2 ng/ml Pierwszy wynik przed podaniem tabletki jest w normie, czy tak? A co z resztą? Dziękuję i pozdrawiam
  • Dziewczyny, mam taki problem, badałam prl 24 dc i wynik był 42,9 (norma do 25) a po zbadaniu 4dc wynik miałam 18 . Czy w zwiazku z tym mam szanse na dzidziusia?? W ostatnim cyklu test owu wskazał wzrost LH, było przytulanie i nic. Wizytę u gina mam dopiero 18 VIII i nie wiem czy dobijać sie do niego wcześniej, w sprawie jakichś leków. Pomóżcie ML:))
  • przed tabletka 319 mlU/l (min 40, max 530), po tabletce 6868 mlU/l. co to znaczy? pierwszy wynik jest chyba ok? a co z drugim. wizyte mam dopieroza trzy tygodnie, dzis odebralam wynik i ciekawa jestem co oznacza. moze wy wiecie? bede bardzo wdzieczna
  • Odebrałam właśnie wynik badania prolaktyny w 3 dniu cyklu: 25,38 przy normie od 3,4 do 24,1. Niestety zrobiłam błąd - zjadłam kromkę chleba na godzinę przed pobraniem krwi i nie mam pewności, czy wynik jest prawidłowy. Jak sądzicie, czy powinnam powórzyć badanie? I czy taki wynik może wpływać na brak efektów w poczęciu? W zasadzie cykle mam regularne, występuje u mnie dość przyzwoity śluz płodny, w poprzednim cyklu miałam monitoring i owulacja była... Co mnie tylko niepokoiło, to ...
  • Próbuję się ostatnio trochę pobadać zanim trafię do jakiegoś specjalisty (zapisałam się do Novum). Podejrzewano u mnie pco, miałam bolesne miesiączki i nieregularne, więc brałam Gravistat 125. Leki odstawiłam w lutym, jedna miesiączka już wystąpiła samoistnie (nie liczę tej z odstawienia). Badam więc swoje hormony i tak: 1) pierwsze badanie robiłam w 2-gim dniu cyklu, gdyż tak polecały mi Forumowiczki ze ston nasz.bocian. FSH 5,63 U/l (norma 2,4-9,3) LH 5,17 U/l (norma 1,9-8,0) ...
  • Ostatnio robiłam badanie prolaktyny - 38.1 ng/ml Czy to dobry wynik? Napiszcie dziewczyny jakie Wy macie wyniki.Dzieki serdeczne.
  • Odebrałam kolejne wyniki hormonów i tak miesiąc temu 3 d.c. LH 4,61 FSH 8,50 w tym cyklu (badanie z 3 d.c.) LH 6,87 FSH 8,20 Co oznacza taki wzrost LH ?? Jestem pierwszy raz od niepamiętnych czasów na czystym cyklu - tylko zioła. Pomóżcie bo na tym się kompletnie nie znam !
  • Drogie dziewczyny, tak jak radziłyście zbadałam sobie prolaktynę 9 dni po owulacji. Rok temu już ją badałam ale zrobiłam tylko pojedyncze badanie i wynik był w porządku (13,9 w 13 DC)Teraz zrobiłam sobie badanie z obciązeniem i wynik "0" 7,10, a po godzinie 73 ng/ml!!! To jest ponad 10 razy większy, a pisałyście, że powinien być 5 razy wyższy! Czyżbym znalazła powód nieudanych IUI??
  • dziewczynki, napiszcze mi jaki powinnam mieć prawidłowy wynik prolaktyny. Badania robione w 17 dc.
« poprzednie następne »
Pokaż wątki z forum:

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.