Forum   wyniki badań krwi

wyniki badań krwi

(21 wyników)
  • Staram się o dziecko i zrobiłam sobie badania krwi. Bardzo proszę o ich analizę. Dodam że badania robiłam w 3 dniu cyklu. TSH 1,29 ; AntyTPO 13 ; Estradiol 23 ; FSH 6,3 ; PROLAKTYNA 17,4. Bardzo dziękuję z góry.
  • 2. miesiąc leczenia kociczki i coraz gorzej. dziś padło, że rozważane jest zastosowanie psychotropów. absorpcja?
  • Jasną rzeczą jest, że trzeba zrobić USG tarczycy. Nie mam pojęcia, co zrobić z taką różnicą ani nie wiem, jak takie rzeczy się leczy, popatrzcie: TSH 1,71 uIU/ml FT3 49% - czyli 3,48 pg/ml (2,57 - 4,43) FT4 88% - czyli 1,6 ng/dl (0,9 - 1,7) aTG 136 IU/ml (norma < 115) aTPO 133,8 IU/ml (norma < 34) Z objawów to chyba wysoka potliwość, stany depresyjne, nerwowość. Możecie z tego coś wydumać?...
  • Odebrałam wyniki krwi i moczu. Do lekarza pójdę jutro albo po Świętach, a kilka rzeczy mnie niepokoi. Neutro file: mam 1,86 tys/ul (norma: 2,5-7), a procentowo: 36,9 (norma: 40-70). Eozyno file: mam 0,08 tys/ul (norma: 0.1-0,5) Limfocyty: mam 52,6% (norma: 20-45%). Poza tym liczne nabłonki płaskie (ki czort?) w moczu. Co to znaczy? Ktoś może pomóc w interpretacji?
  • Odebrałam właśnie wyniki badan krwi: Hematokryt 36,1 (norma 37-47), Kreatynina 0,66 (norma 0,6-1,1) Mocznik 14,85 (norma 15-50). Co one onzaczają?
  • Co w komputerowym wydruku z wynikami badań krwi oznacza angielski skrót "MON" ? Czy wynik %MON: 3,0 % i #MON: 0,1 103/mm3 jest niepokojący ? Powinienem iść do lekarza ? Mam cały czas obnizony poziom leukocytów . Waha się on u mnie w granicach 147-177 103/mm3 . Czy to o czymś świadczy ? Jak go podwyższyć ?
  • moj syn 35lat ma ciagle problemy z gardlem i leczy sie u laryngologa ostatnio mial jakas szczepionke i w trakcie jej brania zrobil badane krwi hemoglobina ponad 15 ale plytki 78,800 lekarka zalecila wizyte u hematologa,oczywiscie rodzinny lekarz nie dal skierowania ale powtorne badanie krwi ,wiec po miesiacu hemoglobina spadla do 13 a plytki do 77 blagam o jakakolwiek informacje iwa
  • hej, co to może oznaczać: wyniki z czerwca - 9 miesiecy po porodzie: FT4 - 0,87 TSH - 3 - 3,750 usg: ECHOSTRUKTURA MIĄŻSZU NIECO NIEJEDNORODNA, ECHOGENICZNOŚĆ MIĄŻSZU OBNIŻONA. PRZEPOŁW WZMOZONY. OBRAZ USG ODPOWIADA NAJPEWNIEJ OBECNOSCI ZMIAN ZAPALNYCH. W BIEGUNIE GORNYM pL NORMOECHOGENNY, DOBRZE ODGRANICZONY, UNACZYNIONY GŁOWNIE W OBWODZIE GUZEK O WYMIARACH 5X7,5X5MM -DO ROZWAZNIA BAC. KURCZE JUZ SIE BOJE
  • Proszę o poradę. Przez tydzień miałam gorączkę prawie 40 stpni, bez żadnych dolegliwości bólowych. Oczywiście poszłam do lekarza rodzinnego, bo nie byłam w stanie pracować. Po lekach p/gorączkowych temperatura spadała na może 2 godziny i tak przez tydzień. Lekarka zleciła mi wykonanie kilku badań. OB było 120, leukocytoza 17 tysięcy. Nie mogłam nic jeść, wszystko było obrzydliwe w smaku.Inne badania typu RTG,Klp. bez zmian, USG jamy brzusznej bez zmian, ginekolg, stomatolog równ...
  • Cześć wszystkim. Chciałbym prosić Was o interpretację wyników badania krwi. Podaję te zaniżone: Wiek - 26 Hematokryt HTC - 40,3 [%] Norma 41 - 53 Hemoglobina HGB - 13,9 [g/dl] Norma 14 - 18 Wskaźniki czerwonokrwinkowe: RDW-CV - 11,5 [%] Norma 12,7 - 20,7 Reszta zmieściła się w normie. Czy te 3 wskaźniki to podstawa do niepokoju? Dzięki z góry za pomoc.
  • Witam! Mam nadzieję że koś mi odpowie... Tata robił kontrolne badania krwi. Jutro idzie do lekarza z wynikami ale pytam bo jestem zaniepokojona... Nie pamiętam dokładnie ale Wynik OB- ok. 70, próby wątrobowe nie wiem czy alat czy astat ale norma do 40 a tata ma 107! O czym mogą świadczyć tak podwyższone te wyniki? Bardzo proszę!
  • Mam pytanie; Czy 60, 5% neutrocytów, to dobrze? Aha, i jeszcze jakieś P- LCR- 44, 5%.
  • Czy moze się zdarzyć, że mimo nowotworu wyniki badaniua krwi (morfologia i OB) są w normie?
  • Witam, Do lekarza ide dopiero za 2 dni z wynikami badan. Ale martwi mnie niedobor hematokrytu (36,8% przy minimum 37% a max 47%) Wszystkie inne wyniki sa w normie a OB jest 6. NIe wiem co to RDW (15%). Bardzo proszę o jakieś informacje zanim wpadne w panieke. PZDR i dziekuje!
  • Od kilku lat mam odwrócony stosunek granulocytów do limfocytów - granulocyty są obniżone, limfocyty podwyższone ( 50 - 60%). W wartościach bezwględnych obniżony jest poziom granulocytów (ok. 1,8 - 2,5). Podwyższony jest tez poziom płytek krwi - ok. 400 tys. Leukocytów ogólnie jest ok. 5 tys, reszta wyników w granicach normy. Czy to może świadczyc o białaczce/chloniaku? Czy zmiany w morfologii w przypadku tych chorób występują szybko? Czy węzły chłonne szybko się powiększają? Oprócz tego...
  • Witam! Mam powiększone węzły chłonne za uszami i lekarka kazała mi zrobić badanie krwi. Czy ktoś może mi powiedzieć czy wyszło dobrze? Wizytę mam za tydzień. Oto moje wyniki: WBC: 5,3 10^3/mm^3 RBC: 4,8 10^6/mm^3 HGB: 14,7 g/dl HCT: 40,5 % MCV: 84 um^3 MCH: 30,7 pg MCHC: 36,4 g/dl RDW: 12,4 % PLT: 246 10^3/mm^3 MPV: 8,8 um^3 PCT: .216 % PDW: 14,3 % OB: 2 m/h LYM: 39,7% 2.0 10^3/mm^3 MON: 6,4% 0,3 10^3/mm^3 GRA: 53,9% 3,0 10^3/mm^3 B...
  • Co w komputerowych wynikach badań krwi oznacza skrót Plt ?
  • Pytanie jak wyzej, ostatnio lecze gardlo, czy to moglo miec jakis wplyw. Moze ktos mial podobny wynik.

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.