Forum   wyniki badań

wyniki badań

(325 wyników)
  • [b]Proszę Panią uprzejmie o wstępną interpretację/diagnozę wyników badania tarczycy[/b]. [b]Mam objawy niedoczynności - ksiązkowe, prawie pełne.[/b] [b]Wyniki badania: Ft 4 1,02 Anty-mikrosomalne p-ciała 39.70 TSH 1.53[/b] Tarczyca 3 lata temu była poddana [b]jodowaniu.[/b] Po jodowaniu [b]TSH utrzymuje się w normie.[/b] [b]Tarczyca jest bardzo powiekszona.[/b] Uciska na aortę, spowodowało to wgniecenie aort...
  • Proszę o interpretację wyników badań. Kobieta, lat 33. Październik 2012: TSH – 0,527 (norma: 0,35 – 4,94) Listopad 2012: fT4 – 0,9 (norma: 0,7 – 1,48) Grudzień 2012: TSH – 0,637 µIU/ml (norma: 0,350 – 4,940) FT3 – 3,27 pg/ml (norma: 1,71 – 3,71) FT4 – 0,95 pg/ml (norma: 0,70 – 1,48) anty-TPO – 0,44 IU/ml (norma: max 5,61) anty TG – 13,35 IU/ml (norma: max 115,0) Tg – 21,6 ng/ml (norma...
  • Witam serdecznie. Odebrałam dzisiaj wyniki badań: TSH - 0,446 mili IU/ml anty-TPO - 20,03 IU/ml. Czy wyniki są dobre? Chorowano u mnie w rodzinie na tarczycę i nie wiem czy powinnam być spokojna, czy zrobić jeszcze jakieś dodatkowe badania. Dziękuję za odpowiedź.
  • Dzien dobry . Syn odebral dzisiaj wynik badania mojego taty (tata mial 4 lata temu raka jelita grubego) Wynik jest taki: "Fragment błony śluzowej jelita cienkiego. W podscielisku obecna grudka chłonna z poszerzonym centrum rozmnażania (zmiany reaktywne)" Co to oznacza? Zanim tato trafi do lekarza, to ja umre z nerwow... prosze o pomoc
  • Dzien dobry . Syn odebral dzisiaj wynik badania mojego taty (tata mial 4 lata temu raka jelita grubego, guz został usunięty, żadnych dodatkowych terapii nie było) Wynik jest taki: "Fragment błony śluzowej jelita cienkiego. W podscielisku obecna grudka chłonna z poszerzonym centrum rozmnażania (zmiany reaktywne)" Co to oznacza? Zanim tato trafi do lekarza, to ja umre z nerwow... Rok temu na raka pluc zmarla moja matka... prosze o pomoc
  • Witam, od dwóch tygodni przy oddawaniu moczy czuję straszne pieczenie. Udałem się więc na badania krwi i moczu. Lekarz główny stwierdził, że z badań nic nie wyszło, dostałem więc Uroforaginum i Spasmoline. Ból po czasie jakby zmalał, ale od tygodnia znów mam silne pieczenie. Udałem się ponownie do lekarza, który skierował mnie do urologa. Lekarz, który mnie rejestrował stwierdził, że mam czerwone krwinki w moczu (czego odziwo nie zauważył poprzedni lekarz). Oto wynik badania moczu Kwas...
  • Dziewczyny proszę zerknijcie na wyniki badań 70cio letniej kobiety. Czy wszystko jest ok? FT4 94.74% [ wynik 1.42, norma (0.7 - 1.46)] FT3 70% [ wynik 3.11, norma (1.71 - 3.71)] pozdrawiam
  • Witam, Bardzo proszę o interpretację wyniku badania psychologicznego mojego 7-letniego synka. WISC-R II=109(109/107) Synek jest pod opieką/kontrolą porani Psychologiczno-pedagogicznej ze względu na nadpobudliwość psycho-ruchową. Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie informacje Pozdrawiam :)
  • Witam, bardzo proszę o pomoc przy interpretacji wyników badań (próbowałam odświeżyć swój wątek, aby nie zaśmiecać forum, ale nie jestem w stanie tego uczynić). Przypomnę, że 3 lata temu dowiedziałam się, iż choruję na Hashimoto. W każdym razie, wyniki moich ostatnich badań wyglądają następująco: FT3: 6,91 pmol/l (norma: 3,90 - 7,80), co daje wynik procentowy 77,18%, FT4: 17,54 pmol/l (norma: 11,50 - 21,00), wynik procentowy FT4 to: 63,58%, TSH już nie badam, ponieważ zażywam Novo i wynik ów ...
  • Witam wszystkich Trafiłem na to forum próbując znaleźć informacje które pomogą mi w interpretacji wyników badań. U mojej dziewczyny zdiagnozowano w badaniu USG guz tarczycy na prawym płacie o wielkości 2,5 cm miękki w strukturze. Natomiast wszystkie wyniki badań wskaźników tarczycowych w normie: TG - 44,3 TSH - 0,32 T4 - 16,14 T3 - 4,84 Natomiast jeden wynik jest bardzo niepokojący KALCYTONINA - 12,7 pg/ml Budzi to nasz ogromny niepokój i strach przed najgorszym. Nor...
  • Zacznę od poczatku, żeby nie było niedomówień. [b]Rok 1994[/b] Mając 17 lat stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy na podstawie TSH-9,3, Do badań skłoniło mnie to, że jako szczupła 17-latka nie dałam rady chodzić po górach. Brałam jakieś hormony, ale nie pamiętam jakie. Rok później TSH wyniosło 0,6. Lekarka stwierdziła, że jest ok. no i żyłam sobie dalej. Wszyscy zawsze zwracali mi uwagę o tarczycę,bo mam bardzo widocznie powiększoną, lecz duża cześć z tego to skóra. [b]Rok ...
  • Witam, mam 21 lat, a to moje wyniki: TSH: 0,8961 (0,35 - 4,94), fT3: 3,19 (1,71 - 3,71) / 75%, fT4: 1,29 (0,7 - 1,48) / 74%, Co to oznacza? Dodam, że w październiku TSH wynosiło 1,6. Całe życie nie mogę przytyć, ostatnio chudnę. Dziękuję z góry za pomoc.
  • Witam, bardzo proszę o interpretację wyników badań, ponieważ wizytę u lekarza mam dopiero za 3 tygodnie. Najpierw napiszę kilka słów o sobie. Kilka lat temu miałam wypadek samochodowy (stłuczenie pnia mózgu). Od tego czasu boli mnie lewa strona ciała, ze szczególnym uwzględnieniem biodra i nogi (również kręgosłup lędźwiowy). Neurolodzy twierdzili, że tak ma być. Jestem również po operacjach kręgosłupa, mięśni oka i w zeszłym roku przebyłam ciężką anemię (hemoglobina 6,1). Ostatnio trafiłam ...
  • Witam, zrobiłam aktualne badania i wyniki są następujące Marzec 2013 - godz. 12:30 TSH - 1,337 (0,34- 4,94) fT3 - 4,38 (2,63-5,7) fT4 - 14,7 (9,01-19,05) aTPO - <3,00 (<5,61) aTG - <3,00 (<4,11) Ferrytyna - 17 USG - wczesne Hashimoto Styczeń 2013 - godz. ok. 8:00 fT3 - 4,9 (3,13 - 6,76) fT4 - 14,06 (12-22,00) Lipiec 2012 - godz. ok. 8:00 TSH - 2,200 (0,27 - 4,20). Mimo wielu objawów niedoczynności zdziwił mnie dobry wynik TSH. Czy godzina 12:30 miała duży...
  • Bardzo prosze o interpretacje wyników badań -TSH 43.5 FT3-2,40 ft4-0,53 przy karmieniu piersią Dziękuje z góry za pomoc
  • Moim zdaniem wszystko prawdopodobnie w normie oprócz jednego zdania. Zdanie chciałbym aby ktoś zinterpretował. Osoba która się na tym zna. Bardzo proszę o pomoc. Rtg przewodu pokarmowego z kontrastem Zdanie: Opuszka dwunastnicy nieco zniekształcona i niesymetryczna w stosunku do odźwiernika.
  • Witam to moje pierwsze wyniki badań tarczycy. Czy ktoś mógłby je zinterpretować czy są w porządku. TSH 3,43ulU/ml 0,270-4,200 FT4 1,14ng/dl 0,93 - 1,71 FT3 3,35pg/ml 2,00 -4,40 procentowo: FT4 26.92% FT3 56.25% Dodam że badanie robiłem przy lekkim przeziębieniu Przyczyną było ciężkie wstawanie, brak energii w ciągu dnia , senność i spadek wagi ciała
  • Na początku chciałam się przywitać. Moje dolegliwości i samopoczucie zmusiło mnie do przeszukiwania internetu w celu znalezienia odpowiedzi na moje pytania. Tak znalazłam Wasze forum i od tego czasu podczytuje je( ponad miesiąc) ale dopiero teraz po zrobieniu badań postanowiłam napisać i się Was poradzić. badania z 7.03.2014 HGB 9,5 NORMA (12-16) wszystkie inne znaczniki z morfologii również poniżej normy cholesterol 152 norma poniżej 200 cholesterol HDL 53 norma powyżej 65 chole...
  • Ostatnio bardzo nasiliły mi się problemy żołądkowe.Lecze sie od wielu lat na refluks i dotychczas moje objawy dotyczyły głównie przewodu pokarmowego-zgaga,nudności,bóle,biegunki,zaparcia.Jednak ostatnio czuje sie fatalnie i poza w/w objawami jestem osłabiona,mam bóle i zawroty głowy,strzyka mi w kościach,mam problemy z koncentracją,jest mi zimno-nawet podczas upału. Odebrałam dzisiaj wyniki badań i kilka z nich nie mieści się w normie: OB: 22 (norma do 20) EOS: 0.3 (norma 2-4) Żelaz...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się