Forum Zdrowie Zdrowie
ZMIEŃ
      wyniki krwi

    wyniki krwi

    (25 wyników)
    • Proszę spojrzeć na mój rozmaz krwi i morfologie. Martwią mnie te obniżone pałeczkowałe, a z tego co się naczytałam to moze być duży problem. Gra pałecz % 1 gra podzielone 63 gra kwasochłonne 2 monocyty 2 limfocyty 32. te pierwsze są poniżej normy, dodatkowo gdy porównam wyniki krwi sprzed roku nie było wogóle kwasochłonnych na wynikach badań, a teraz są. o czym to świadczy? morfologia: wbc tys/ul - 6,3 (4.0-11.0) rbc mlb/ul 4,52 ( 3,5-5,5) hgb g/dl 12,6 ( 11-18) hct 37,8 ...
    • Witam , pojawiam się tutaj z problemem , otóż w innym moim temacie (na innym forum ) pisałem o czestym zmeczeniu , bolach głowy i bolach kregoslupa - tutaj wyjasniło się że mam zmiany przeciążeniowe. Co do bólów głowy , sennosci i calkowitego zmeczenia - praktycznie brak sił na cokolwiek , mam problem ze wstaniem z łóżka , postanowiłem udać sie na operacje przegrody nosowej w dniu 8 kwietnia 2013 . Wykonano mi badanie krwi i niestety odmowiono mi wykonanie operacji , ze wzgledu na zaburzona ...
    • Leukocyty - 2,27 Erytrocyty 4,6 Hemoglobina 13,5 Hematokryt 39,1 MCV 85,0 MCHC 34,5 MCH 29,3 Płytki krwi 141 Limfocyty % 44 Inne(Eo,Bazo,Mono) % 10 Neutrofile % 46% Limfocyty # 1,2 tys/µl Inne(Eo,Bazo,Mono) # 0,3 Neutrofile # 1,20 RDW-CV 14% PDW 16 Limfocyty 49 % Monocyty 4% OB 4 Martwi mnie niski poziom leukocytówi wysoki limfocytów lekarz dopiero w poniedzialek...
    • Mam 30 lat i jestem kobietą.Do tego wegetarianką! Wg mego brata studiujacego medycyne mam lekką anemie.. Moze ktos sie zna i zanim odwiedze lekarza powie mi czy jest bardzo zle i czemu te plytki krwi sa przekroczone ?:( POZIOM ŻELAZA : 23 umol! OB: mam 6/12 i tez nie wiem czy to dobrze. RBC (ERYTROCYTY) : 4,290 000 WBC(KRWINKI BIALE): 6950 HEMOGLOBINA : 12.5 HEMATOKrYT : 38% RDW : 12.4 PLT pLYTKI KRWI : 193000 w normie P-LCR :58% podwyzszone PDW : 19,6 fl podwyz...
    • Witam! Proszę o analizę wyników krwi. Niepokoi mnie podwyższone OB jak i to, ze wpoprzednich badaniach płytki krwi mialam 240000 a teraz 181.600. Bardzo proszę o interpretację. Z góry serdecznie dziekuje! hematokryt 43 hemoglobina 14.4 krw.czerw.4500 krw.białe 8500 MCHC 33.4 płytki krwi 181.600 wzór krwinek - pałeczkowate 2% - podzielone 72% - limfocyty 23% - monocyty 3% Ob 36 po godzinie
    • Moje wyniki morfologi: OB 9 Leukocyty 3,2 Erytrocyty 5,0 Hemoglobina 15,3 Hematokryt 46 MCV 91 MCH 31 MCHC 33,6 PŁYTKI KRWI 207 RDW-CV 12,9 PDW 12,6 MPV 10,5 P-LCR 28,5 Neutrofile 1,61 Limfocyty 0,83 Monocyty 0,50 Eozynofile 0,19 Bazofile 0,0 Neutrofile 51,2 Limfocyty 26,3 Monocyty 15,9 Eozynofile 6,0 Bazofile 0,6 Takie wyniki mi wyszły, zakreślone mam Leukocyt, Neutrofile i Monocyty Co to może oznaczać, jakie zrobić dalsze badania? To zwykła morfologia bez...
    • Witam, Jakie wyniki krwi są niepokjące? Chodzi mi o to, czy małe zmiany (odchylenia od normy) mogą już świadczyć o groźnej chorobie? W moich wynikach jest za mało hematokrytu, hemoglobiny. Są to małe odchylenia od normy ale wskazują na jakąś niedokrwistość. Czy przy chorobach typu biłaczka, chłoniak odchylenia od normy są dużo większe czy także mogą być bardzo delikatne??? Dzięki za pomoc.
    • Ostatnio w pracy mam bardzo duzo pracy i stresu.Od jakiegos czasu jestem bardzo blada na buzi.Mowi mi to bardzo duzo znajomych, rodzina. zaczelam to rzeczywiscie zauwazac i sie zaniepokoilam.Wiec zrobilam sobie babdanie krwi.Czy ktos pomoze mi je odczytac?? czy sa ok? skad sie moze brac ta bladosc twarzy?? ot moje wyniki: MORFOLOGIA KRWI OBWODOWEJ EFROCYTY 4,62 LEUKOCYTY 4,87 HEMOGLOBINA 13,3 HEMATOKRYT 39,8 MCV 86,1 MCH 28,8 MCHC 33,4 PŁYTKI KRWI 272 LMFOCYTY ...
    • Witam Was.Od pewnego czasu zauważyłem u siebie problemy z potencją. W czasie zbliżenia z dziewczyną praktycznie zupełna klapa.Brak wzwodu rano.Niskie libido, niechęć do seksu. Nie wiem co z tym zrobić. Postanowiłem przebadać krew.Może problem tkwi w hormonach. Proszę o odniesienie się do wyników :(Mam 26 lat. Dzięki Glukoza 5,04 mmol/l (min 3,9 - max 5,83), LH 3,40 mIU/ml (1,14 - 8,75),Estradiol 26,00 pg/ml (11-44), FSH 4,64 mIU/ml (0,95 - 11,95), Prolaktyna 4,65 ng/ml (2,50 - 17), T...
    • Witam, robiłam sobie rutynowe badania kontrolne krwi. Oto odchylenia od normy: MCH 31,7 norma 27-31 pg MPV 7,9 fL norma 8-12 wiec w sumie ok NEU% neutrocyty 39,5 norma 50-70% LYM% limfocyty 51,1 norma 25-45% Bazocyty 0,04 norma od 0,05 wiec tu tez niewielkie odchylenie. Czy moge przyjac że wyniki mam ok?? OB mam 2 ale podobno to nic nie znaczy. DZiękuję z góry za odpowiedź.
    • erytrocyty 4,21 (3,7-5,1) hematokryt 39,6 (37-47) MCV 94 (80-99) RDW 12,9 (12-15) hemoglobina 13,2 (12-16) MCH 31 (27-35) MCHC 33,3 (31-37) [b]płytki krwi 111 (140-440)[/b] MPV 9,4 (7-12) [b]leukocyty 3,0 (3,8-10[/b]) limfocyty 48 (20-48) Inne (Eo,Baza,mono) 06 (2-10) neutrofile 46 (42-80) od mnw. 2 mies spadają mi płytki krwi i leukocyty - te wyniki są sprzed kilku dni.
    • leukocyty 5,2 erytrocyty 3,63 hemoglobina 11,2 hematokryty 31,9 MCV 87,9 MCH 30,9 MCHC 35,1 PLYTKI KRWI 196 PROSZE O POMOC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    • Witam:) czy ktos sie moze orientuje, czy dwie tabletki apapu zazyte na 24 godz. i 2 tabletki ibupromu zazyte na 10 godzin przed badaniem krwi (morfologia i rozmaz, OB, CRP) moga przeklamac wyniki? dzieki za odpowiedz i pozdrawiam:) 1paula
    • Witam Może mi pomożecie zinterpretować moje wyniki, bo coś chyba nie są najlepsze?: WBC 9,1 RBC 3,79 HGB 12,0 HCT 34,0% LYM% 15,5% NEUT% 79,9% Bardzo proszę fachowców o pomoc, bo mój lekarz ma urlop, a iść w łaskę do innego tylko żeby sprawdził wyniki to trochę mi głupio. Z góry bardzo dziękuję. daga
    • Dziecko ma 2 lata. WBC 4,3 RBC 4,28 HGB 11,9 HCT 35,0 MCV 82 MCH 27,8 MCHC 34,0 RDW 12,5 PLT 320 MPV 6,9 PCT 0,221 PDW 9,0 LYM% 77,2 MON% 2,3 NEU% 17,3 EOS% 2.9 BAS% 0,3 ALY% 0,8 LIC% 0,1 Chodzi mi głównie o wartości pogrubione, ponieważ są nieprawidłowe. Prosze o poradę. Agnieszka PS. Czy przyczyną takich wyników mogłoby być zakażenie układu moczowego? A może przebyta miesiąc temu angina?
    • Proszę o pomoc, co roku wykonuję morfologię krwi wszystko jest ok oprócz NEUT co roku coraz bardziej ponizej normy, wczorajsze wyniki wykazały NEUT-40.7%. Czy mam powody do niepokoju? Co to może oznaczać?Bardzo proszę o odpowiedz.
    • Robilam wczoraj badanie krwi mojej corce,czy mozecie zerknac czy sa dobre? WBC:10,3 G/L RBC:5,29 T/L HGB:8,5 mmol/L HCT:0,433L/L MCV:81,9 fL MCH:1,60 fmol MCHC:19,5 mmol/L PLT:447 G/L OB 14 corka ma prawie 5 lat mocz: L:1-3 E:0-1 nieliczne bakterie,bardzo liczny sluz,liczne krysztaly szczawianu wapnia Acha,nawiazujac jeszcze do zaparc,to wlasnie corka nie dostaje duzo slodyczy,dobrze sie odzywia i ruchu tez ma wystarczajaco,a mimo to ma zaparci...
    • Zrobiłam dziś badania krwi i moczu, do lekarza dopiero w poniedziałek, chciałabym jednak cokolwiek się dowiedzieć. Czy to są dobre wyniki? Kompletnie się na tym nie znam. Proszę napisać co to są te 'H' i 'L' przy wynikach? Co te wyniki oznaczają, są dobre czy złe, jeśli złe to czy bardzo? Z góry serdecznie dziękuję. MORFOLOGIA ____________ Hemoglobina 12.34 g/dl Krwinki czerwone 4.758 T/l Hematokryt 38.10 % MCV 80.00 fl MCH ...
    • Bardzo prosze o powazne odpowiedzi jestem laikiem w dziedzine medycyny.Bylam dzis skierowana do spzitala z bolem wyrostka ale dajacym sie wytrzymac trwajacym 3 dzien lekarz zlecil badanie krwi i moczu mam pytanie gdyby (nie ukrywam ze teraz mi przyszlo to do glowy)gdybym byla w ciazy czy wyniki krwi wykazalyby te ciaze mimo iz nie byly robione pod tym katem i czy w takim przypadku chirurg bral by taka opcje i powiedzial o niej?Przepraszam z gory za haotycznosc wypowiedzi.

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się