Forum   wyniki tsh

wyniki tsh

(17 wyników)
  • Niedawno zrobiłam badania krwi, m.in. tsh. wyszło mi 4,130. skonsultowałam to z endokrynologiem, który przepisał mi euthyrox i po 6-8 tygodniach kazał zrobić ponownie badanie tsh i usg tarczycy. wszystko pod kątem niedoczynności tarczycy, choroby hashimoto itd. mam jednak wątpliwość, czy powinnam skonsultować to jeszcze z innym lekarzem, ktory zleciłby dodatkowe badania przed braniem tego leku, czy mogę spokojnie wybrać lek zgodnie z zaleceniami tego lekarza i później zrobić badania które zle...
  • witam niedawno pisałam o swoim bardzo niskim tsh bo 0,005 przy bardzo dobrym samopoczyciu żadnych dolegliwości związanych z nadczynnością tarczycy. przyznam że wasze posty bardzo mnie pocieszyły i za waszą radą zrobiłam jeszcze raz tsh ft3 i ft4 oto ich wyniki tsh- 0,011 ft3-3,45 (2,57-4,43) ft4-1,26 (0,93-1,7) co o tym myślicie wydaje mi się że ok jutro jadę do endokrynologa mam nadzieje że nie będę musiała łykać żadnych leków narazie nawet witamin ani żelaza nie biorę bo wy...
  • Za pół roku "planuję ciąże" dziś byłam na wizycie gdzie tsh było 2,49 N.0,40 do 5. Lekarz ustalił następną wizytę jak będę już w ciąży!!!
  • Witam i proszę o poradę.Jestem w 17 tyg. ciąży i dziś odebrałam wyniki tsh- 2,65.Moja endokrynolog zapytała sie czy sie dobrze czuję-ja że tak, więc zostawiła mi dawkę Euthyroxu 75mg taka jak biorę całą ciążę.Dodam że na początku ciąży miałam wynik tsh 5,30 i coś widzę że słabo przez 3 m-ce spada.Problem jest w tym że mój ginekolog życzy sobie jak najniższego wyniku tsh, mówi że lepiej nawet jak popadnę w nadczynność.Więc teraz nie wiem jak brac jeden mówi że jest ok a drugi że mog...
  • Dla przypomnienia Mam 29 lat i w marcu tego roku stwierdzono u mnie - dużego guza tarczycy wymiary 28mmx35mmx47mm. Zostałem skierowany na biopsję wynik to "obraz cytologiczny odpowiada guzkowi koloidowemu". RTG szyi i klatki piersiowej wskazuje na przesunięcie tchawicy w lewą stronę. Ostatecznie trzeba operować gdyż guz jest duży i są objawy uciskowe. Operację miałem w lipcu.Wynik histopatologiczny wyciętego guza tarczycy i lewej części mówił o licznych naciekach limfatycznych A więc...
  • Witam, mam ogromną prośbę. Jestem po operacji tarczycy-nadczynność w przebiegu wole guzkowe.Przed operacją byłam leczona metizolem w celu wyrównania hormonów.Wtedy zaczął się problem z włosami.Po operacji nasilił się. od 28 września brałam eltroxin 50mg 10 września nie mogłam wstać-senność,zimno sama podniosłam dawkę do 100 mg 17 września zrobiłam tsh-wyszło 3.860 21 września zrobiłam tsh- 0.775 (inna jednostka niż poprzednio) norma(0,470-4,640) ft3 2,18 norma(1,45-3,48) ft4 1,21 nor...
  • Wczoraj odebrałam wynik tsh 1,90 gdzie zimą tego roku miałam 120 czuje się dobrze, jednak czasem czuje kluche w gardle, mam nadal suchą skórę. Jestem stale na dawce Euthyrox 100.
  • Bardzo proszę o pomoc. Dziś odebrałam wyniki badań i tsh = 0,199 (norma 0,27-4,2), ft4=0,68 (norma 0,93-1,7), ft3=2,84 (norma 2-4,4). Jestem w 33 tc i biore euthyrox co drugi dzień 25 i 50. Czy powinnam jeszcze zwiększyć dawkę? Bardzo sie boję o dziecko, czy przez takie kiepskie wyniki może urodzić się chore lub mieć wady rozwojowe? Będę wdzięczna za pomoc, bo troche sie załamałam.
  • Witam wszystkich :) bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników tarczycy. Szczerze powiem, że nie mam pojęcia czy moje samopoczucie i objawy to wynik zwichrowanej pracy tarczycy czy nie. Z objawów fizycznych mam wszystko o czym piszecie. Jednak na usg (płat prawy mm 43x15x16 i lewy 46x13x15 echo prawidłowe bez guzków) pani doktor mówiła, że te moje dolegliwości to nie przez tarczycę i zamiast stać w kolejce do endo powinnam udać się do laryngologa. Jednak chciałam mieć pewność...
  • mojw wyniki to: tsh 1,49 uIU/mI pry normie(0,27 - 4,3) ft4 16,98 pmol/I przy normie(12 - 33 ) co o tym sądzić, czy dla starającej sie to idealne wyniki szczególnie chodzi o fT4,wiem że idealny wynik TSH dla staraczek to 1-2 a fT4?
  • witam. Jestem trochę skołowana i nie wiem co mam myśleć o moich wynikach. Miesiąc temu robiłam w 22 dc Tsh , wyszło ponad normę, co sugeruje niedoczynność, co zresztą potwierdziła endokrynolog. Prolaktynę miałam bardzo wysoką. Teraz zrobiłam w 5 d.c. Tsh FT3 Ft4 i wszystkie wyszły w normie! czy hormony tarczycowe mogą się tak wahać? Czy mam w końcu tę niedoczynność czy nie mam? A prolaktyna z obciążeniem wyszła mi 10- krotnie wyższa od wyniku podstawowego, który był ponad norm...
  • Witam:) Na wstępie chciałam przypomnieć,że ja choruję na hashimoto 2 lata,nie jest jeszcze rewelacyjnie,są dni gorsze i lepsze,jak to w tej chorobie.O tym pisałam na forum. Moja córka w czerwcu skończy 17 lat,2 lata temu w gimnazjum mieli robione wyniki na tarczycę w szkole i wyszły dobre,choć parę osób wtedy dostało skierowanie do endo. Od dawna narzekała na ciągłe zimno,ale myślałam,że to normalne i wypadają jej włosy,od 2-3 miesięcy skarżyła mi się na ciągłe zmęczenie,...
  • Witajcie ponownie:) Juz niedawno pisalam cala zakrecona co mi jest, ale wszystko jednoznacznie wskazuje na hashimoto. I USG i przeciwciala tarczycowe, pisalam juz ze ponad 4 miesiace temu urodzilam coreczkę, w ciazy przytylam ponad 30 kilo i staralam sie to zgubic idac do dietetyczki. Dietetyczka skierowala mnie na badania i tak sie zaczelo... 20 lipca 2007 p-ciala p/peroksydazie tarczycowej 186,2 U/ml (norma <34) p-ciala p/tyreglobulinie 636,2 U/ml (norma <115) TS...
  • Miałam zdiagnozowaną niedoczynność podkliniczną w pierwszej ciąży, brqłam euthyrox, potem przestałąm. Teraz po drugiej ciąży jestem ciągle okropnie zmęczona, choć nie mam raczej powodu, maluch dobrze śpi w nocy. Może to wina tarczycy? Moje wyniki: tsh 2,86 (0,30-4,60) FT3 4,62 (4,0-8,3) 13,64% FT4 10,50 (9,0-20,0) 14,42% Możecie mnie nakierować, gdzie znajdę wyjaśnienie tych procentów i jakie są prawidłowe wyniki? Poza zmęczeniem - nie mogę schudnąć po ciąży, a karmię piersią i naprawdę...
  • tsh mniej niz 0,005mlU/l norma 0.27-4.2 ft4 ponad 100 pmol/l norma 12 - 22 co myslec ide do lekarza, ale moze ktos juz mi cos napisze jestem 5 miesiecy po porodzie, czytalam o poporodowym zapaleniu tarczycy, czy ktos slyszal
  • Mam metlik w glowie i może Wy mozecie mi pomoc. W kwietniu przy okazji robienia wyników okazalo się, że mam nieco za wysokie wyniki tsh (reszta w normie) - ok.7 przy normie do 4,5. W czerwcu, przed wizyta u endokrynologa znowu zrobilam tsh - bylo w normie (3,9). Poszlam jednak do endokrynologa. Ten przepisal mi euthyrox 25 i kazal przyjść na usg tarczycy i zrobic wyniki antyTPO i antyTg. Zrobilam te wyniki - są w normie, a dziś bylam na usg - też w porządku. Przy okazji zrobilam po raz ...
  • U mnie chorobę te wykryto 3 lata temu. Biorę 25 mg letroxu codziennie ale zauwazyłam ze od pewnego czasu problemy z pamecia i koncentracja. Do tego dochodzi sennosc, dusznosci i czasem ściski w głowie-te ostatnie nie wiem czy sa zwiazane z ta choroba. Dziewczyny co mam zrobic aby zmniejszyc te objawy?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.