wyniki

wyniki

(576 wyników)
  • Jak w temacie TSH<0,05; fT3 7,1 (4,0-8,3); fT4 16,43 (9,0-20,0). Do tego zauważonyna na USG guzek wielkości 1-cm. Kto pomoże zinterpretować wyniki?
  • prostata

    (10)
    mój ojciec odebrał dzisiaj wyniki PSA jest 8,8 czy da sie to wyleczyć? jakie są rokowania? -- czy to prawda, że prostata beirze sie z braku seksu? albo jego zbyt małej częstotliwości?
  • nawet nie wiem czy dobrze to napisze ;-( ale pisze tak: anty Hbs - 6,3mIU/mL to znaczy ze jest odporna ?? jakie sa wartosci referencyjne ?? zeby stwierdzic na ile jest odporna ! dzis neurolog sama nie wiedziala !
  • wynik TK zniesienie lordozy szyjnej , dyskretnie kyfotyczne ustawienie kręgosłupa C Masywna ekstruzja fragmentu jadra miażdzystego krążka mkC5/6 uciska nie tylko na worek oponowy , ale i rdzeń kregowy. płytkie grzbietowe uwypuklenia pozostałych tarcz mk odcinka C kregoslupa. Dyskopatia C5/6 ma prawostronna akcentacje i nadbudowła sie juz drobnymi osteofitami krawedzi sasiednuich trzonów. Jestem z sosnowca, czy ktos ma cos podobnego ??? czekam na rezonans, to był wynik TK po...
  • "Zapis o cechach nieprawidłowości w okolicach skroniowo-ciemieniowo- potylicznych nieco nasilających się podczas Hw nad lewą półkulą." Co to znaczy?! Dodam że pare miesięcy temu miałam uraz lewej strony głowy. Z góry dziękuje!
  • Odstatnio robilam badania moczu ,wyszlo mi ze mam zapalenie.Dostalam antybiotyk,po skonczeniu antybiotyku lekarz wystawil mi skierowanie na ponowne badanie moczu oto on prosze kto sie zna . GLU NEGATIVE BIL NGATIVE KET NEGATIVE SG >=1.030 BLO NEGATIVE pH 6.5 PRO* TRACE URO 0.2 E.U.dL NIT NEGATIVE LEU* TRACE Prosze o pomoc czy ten wynik jest zly???
  • Słuchajcie,ja i moje siostry nie wiemy już co robić. Mama-lat 60,od kilku lat po prostu "się sypie" i żaden lekarz nie wie co jej dolega. Przez całe życie była silną,dobrą osobą,zajmowała kierownicze stanowisko. Od 4 lat następuje coś dziwnego.To,co się dzieje jest postępujące i pogłębia się z miesiąca na miesiąc.Ma dni lepsze i gorsze. Objawy fizyczne:twarz jakby bez mimiki,bez emocji.Głos zmatowiał,nie intonuje dźwięków,jest gruby,mama mówi bardzo powoli.Oczy się uwypulkiły (wyglą...
  • Kilka razy w miesiącu miewam stany podgorączkowe najczęściej w okolicach 37 choć zdarza się ,ze dochodzą do 38. Trwa to kilka godzin potem temperatura przekracza ledwie 35,5. Jedyny dodatkowy objaw to znużenie lub bóle mięśniowe. Wszystkie wyniki mam bardzo dobre, TSH i inne tarczycowe też. Z anomalii jedynie cholesterol nieco podwyższony. Po przejrzeniu morfologii moja pani doktór odsyła mnie do domu ze znaczącą miną -"znów zawracanie głowy" . Nie wiem co dalej....
  • Witam,mpja mama ma w moczu:leukocyty 25/ul,erytrocyty 10/ul.Na odwrocie krwinki białe 8-12 w pw,krwinki czerwone 0-1 św.w pw.Składniki mineralne śluz obfity,liczna flora bakteryjna.Pozostałe wskażniki w normie.Pani laborantka powiedziała,że to złe wyniki.Moja mama idzie do lekarza dopiero po 9 maja.Czy może mi ktoś powiedzieć,czy te wyniki są złe i jeśli tak,to co powinna zrobić/
  • witam, mógłby mi ktos powiedziec cos o tych wynikach? testosteron 18,4 nnmol/l (max 27,8) estradiol 36,4 ng/L (max 42,6) mam 20 lat, prowadze aktywny tryb zycia, lubie sport, jestem szczupły i dobrze zbudowany. Martwi mnie bardzo niski, jak na mój wiek, poziom testosteronu i wysoki estradiol (mam lipomastie). Brak mi pewnosci siebie, odwagi, sily i energii. Nie sądze, żeby było to genetyczne. jakie jeszcze badania powinienem wykonac aby moc namierzyc przyczyne? mam szanse na le...
  • Jutro ide po wyniki :( Naczytalam sie o wirusie i teraz sama chyba sie nakrecam. Niepotrzebnie? ....mam nadzieje.
  • Odebrałam dziś wyniki na D-Dimery; norma jest od 0-0,5; ja mam 1. Pierwszy raz w życiu robiłam te badanie, nic na ten temat niewiem. Jestem w ciąży w 8 miesiącu. Proszę o pomoc w interpretacji.
  • Z powodu wystapienia nagłych zawrotów głowy dostałam od neurologa skierowanie, a właściwie - zalecenie wykonania Rtg odcinka szyjnego kręgosłupa + USG tetnic dogłowowych, ponieważ takie badania wykonałam ok. 1,5 roku temu i nie wykazały nic szczególnego (USG - bez zastrzerzeń a w Rtg - niewielkie zmiany w postaci osteofitów), zastanawiam sie czy nie lepiej byłoby zrobić tym razem rezonans magnetyczny, zastąpiłby chyba te oba badania?. Tylko że ponieważ neurolog zalecił USG i Rtg ...
  • Moja żona zrobiła sobie wyniki i jak na razie zbieramy dokumentację do leczenia, ale może wie ktoś czy wyniki są dobre czy złe. Hormony płciowe. mini VIDAS 9 dzień cyklu: PROLAKTYNA - 175,51 ng/ml ESTRADIOL - 107,52 pg/ml LH - 4,88 mIU/ml FSH - 5,03 mIU/ml PROGESTERON - 0,83 ng/ml 22 dzień cyklu: PROLAKTYNA - 82,2 ng/ml ESTRADIOL - 157,7 pg/ml LH - 2,0 mIU/ml FSH - brak PROGESTERON - <0,25 ng/ml
  • Na wyniku posiewu badania mikrobiologicznego moczu pisze: próba rozcieńczeniowa moczu dodatnia liczba drobnoust > 100 000 Nie stwierdzono obecności czynnika hamującego wzrost bakterii G+ i G- Liczba drobnoustrojów to łatwe, wiadomo infekcja. Ale co mogą znaczyć te pozostałe informacje? W necie nie ma wiele na ten temat.
  • Witajcie, Odebrałam wyniki morfologii i mam kilka pytań. 1. WBC 5.4 (10^3) - wyczytałam w internecie normy dla 10 ^9, czy mój wynik jest w normie? 2. NRBC wynoszący 0.0 - co to znaczy? 3. RBC 4.54 (10^6) - czy to jest OK? 4. Czy RDW 15.2 % oznacza, że mam anemię? Z góry dziękuję za odpowiedzi!
  • Witam, Otrzymałam wynik badania holterowskiego. Brzmi on tak: "W 24-godzinnym monitorowaniu ekg metodą Holtera stwierdzono rytm zatokowy ze średnią częstością 73/min, maksymalna częstość serca 122/min, minimalna częstość serca 40/min. Stwierdzono 20 pojedyńczych pobudzeń komorowych jednoogniskowych. Stwierdzono 14 incydentów bradykardii 40-44/min o czasie trwania do 3 min 25s w godzinach nocnych. Nie stwierdzono incydentów niedokrwienia mięśnia serca." Co oznacza taki wynik? W...
  • Mam pytanie czy ktoś sie orientuje Odebrałam dziś posiew moczu mojej 5 l. córki Wynik 1. e.coli 10 (3)k/ml 2. enterocoecus fakalis 10 (3) k/ml Co to jest? Czy moe to mieć wpływ na nietrzymanie moczu w nocy? Nie wiem czy tą drugą bakterię wpisałam poprawnie. Jeśli nie może ktoś skojarzy co to jest? Co należy z tym zrobić Dodam e posiew pobierany był jak mała była chora na rotawirusa czy to moze oznaczać trochę przekłamane wyniki?
  • jak to leczyc? czy ktoś to wie? leki?
  • Pisalam juz jakis czas temu ,ze moja siostra zachorowala na toksoplazmoze oczna.Mam tu jej wyniki, czy moglby to ktos zinterpretowac?Szczegolnie chodzi o ostatnie zdanie. Tylko bardzo prosze pisac przystepnie,za wszelkie informacje bede Wam b.wdzieczna.Oto wyniki: Test CMV IgG V (+) Co/niano J.M.-NAR 41,CMV IgM V (-) Toxo IgG V watpliwy Toxo IgM V (-) Lyme IgG M (-) Obecnosc przeciwcial IgG,swiadczy o kontakcie z AgCMV Pozdrawiam! Iwona

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.