wyniki

wyniki

(574 wyniki)
  • Chce zrobic testy alergiczne ( z krwi)tzw. "grupowe"(?) to znaczy na duza liczbe alergenow jednoczesnie. Poniewaz kosztuja bardzo drogo chce sie upewnic, ze beda wiarygodne. Zapytalam 3 lekarzy (internisci) czy musze odstaic Zyrtek. Dwoch odpowiedzialo nie a jeden ze musze odstawic na 2 tygodnie przed badaniem. Byloby to dla mnie baaaardzo meczace. Czy ktos zna odpowiedz?
  • Mój mąż ma słabe wyniki krwi,hemoglobinę ok 13,6.Poziom żelaza w normie i inne parametry też.Jest osłabiony ale prawie codziennie gra kilka godzin (2 h min) w tenisa ziemnego, prócz tego intensywnie pracuje.Lekarz przepisał mu omeprazol i kazał jeść dużo warzyw.Czym go karmić?Dałam mu 2 razy sok z 1 buraka z marchwią ,miał taką biegunkę i wymioty,że 2 dni był chory. Czy intensywny wysiłek jest przeciwskazany z takimi wynikami?
  • Mam pytanie - co to jest zwapnienie w brodawce nerki ? Z gory dzieki za odpowiedz :)
  • Jak w temacie TSH<0,05; fT3 7,1 (4,0-8,3); fT4 16,43 (9,0-20,0). Do tego zauważonyna na USG guzek wielkości 1-cm. Kto pomoże zinterpretować wyniki?
  • Nie wiem ,który to ..dobry cholesterol,który zły.... Wiem jedno ,że u mnie jest niezalezny od diety...i ciągle za wysoki niestety... Czy powinnam coś zrobic z tym..??? całkowity -234,5 HDL-55,18 LDL-165,86 Trójglicerydy -67,32
  • Boli mnie głowa, szczególnie gdy wstaję, siadam, schylam się.
  • Moja żona zrobiła sobie wyniki i jak na razie zbieramy dokumentację do leczenia, ale może wie ktoś czy wyniki są dobre czy złe. Hormony płciowe. mini VIDAS 9 dzień cyklu: PROLAKTYNA - 175,51 ng/ml ESTRADIOL - 107,52 pg/ml LH - 4,88 mIU/ml FSH - 5,03 mIU/ml PROGESTERON - 0,83 ng/ml 22 dzień cyklu: PROLAKTYNA - 82,2 ng/ml ESTRADIOL - 157,7 pg/ml LH - 2,0 mIU/ml FSH - brak PROGESTERON - <0,25 ng/ml
  • Witam,mpja mama ma w moczu:leukocyty 25/ul,erytrocyty 10/ul.Na odwrocie krwinki białe 8-12 w pw,krwinki czerwone 0-1 św.w pw.Składniki mineralne śluz obfity,liczna flora bakteryjna.Pozostałe wskażniki w normie.Pani laborantka powiedziała,że to złe wyniki.Moja mama idzie do lekarza dopiero po 9 maja.Czy może mi ktoś powiedzieć,czy te wyniki są złe i jeśli tak,to co powinna zrobić/
  • Od miesiaca niespecjalnie sie czuje (ospalosc, czeste stany podgoraczkowe, dusznosci, poty, spadajace nagle cisnienie, uczucie ucisku na glowe-zwlaszcza uszy i takie pulsujace slyszenie). Wlasnie odebralam wyniki morfologii. Na 22 mam termin u lekarza, ale od wczoraj, po badaniach wciaz mam powyzej 37,5 goraczki (wczesniej czulam sie ok). Podam wartosci z morfologii, ktore sa poza norma i mam prosbe o porade, czy wyniki wskazuja na cos niepokojacego i czy waszym zdaniem wczesnie...
  • 2 godziny Po posiłku poziom glukozy u mnie wynosi 32. Jestem na diecie przeciwgrzybicznej ( walcze też z lambliozą i robaczycą ) czyli na bezcukrowej kompletnie. Ale czy taki wynik nie jest jednak niepokojący ? -- Sissi dowiadując się, że cesarz poprosił o jej rękę, zdumiona odpowiada bez wahania: "Oczywiście, że go kocham, jak mogłabym go nie kochać?". A następnie wybuchnęła szlochem: "Gdybyż tylko nie był cesarzem!". Elżbieta Bawarska ,żona Cesarza Franciszka Józefa I, 185...
  • Proszę o pomoc, co roku wykonuję morfologię krwi wszystko jest ok oprócz NEUT co roku coraz bardziej ponizej normy, wczorajsze wyniki wykazały NEUT-40.7%. Czy mam powody do niepokoju? Co to może oznaczać?Bardzo proszę o odpowiedz.
  • Jutro ide po wyniki :( Naczytalam sie o wirusie i teraz sama chyba sie nakrecam. Niepotrzebnie? ....mam nadzieje.
  • Odebrałam dziś wyniki na D-Dimery; norma jest od 0-0,5; ja mam 1. Pierwszy raz w życiu robiłam te badanie, nic na ten temat niewiem. Jestem w ciąży w 8 miesiącu. Proszę o pomoc w interpretacji.
  • Z powodu wystapienia nagłych zawrotów głowy dostałam od neurologa skierowanie, a właściwie - zalecenie wykonania Rtg odcinka szyjnego kręgosłupa + USG tetnic dogłowowych, ponieważ takie badania wykonałam ok. 1,5 roku temu i nie wykazały nic szczególnego (USG - bez zastrzerzeń a w Rtg - niewielkie zmiany w postaci osteofitów), zastanawiam sie czy nie lepiej byłoby zrobić tym razem rezonans magnetyczny, zastąpiłby chyba te oba badania?. Tylko że ponieważ neurolog zalecił USG i Rtg ...
  • witam:) w grudniu mialem angine... potem w lutym - tez angina... ale tak naprawde to czulem sie lepiej tylko, gdy lezalem i malo chodzilem (a wiec na L4)... zarowno po pierwszej jak i drugiej anginie nie bylo wiecej niz jednego dnia dobrze ze mna... powracajace bole gardla, mocno zapchane zatoki, ogromne zmeczenie i oslabienie... ostatnio bole gardla i zatoki nawet zmalaly... ale dosyc obficie pojawila sie biala wydzielina (najprawdopodobniej z pluc - wydzielina z zatok ma inna konsyst...
  • Moj tata przeszedl w listopadzie zawal.Od tego czasu zle sie czuje, czesto boli go w klatce piersiowej, duszno mu,slabo itd. Mial robione badania holtera ale z wynikami dopiero w lipcu. Moze ktos móglby pomoc mi rozszyfrowac te wyniki. Bylabym wdzieczna. Minimalna czestosc rytmu 46 BPM o 4.36 maksymalna 108 BPM o 16.48 W czasie rejetracji rytm zatokowy ze srednia czestoscia 70/min. PQ 150-160 msec Zarejestrowano 10 pojedynczych SVEB's Zarejestrowano 103 VEB's w tym: 2 pary, 86- poje...
  • Mocz - 1030 cieżar, reszta neg, ph 6 Krew - z gwiazdkami, czyli odchylenia (już wiem, ze za nisko): WBC 3.6 10e3/uL LYM 1.9 54% GRA 1.6 44 % Z góry dziękuję
  • ...takie wyniki (czy są one normalne?) miałem podczas badań okresowych w pracy. Lekarka przemysłowa poleciła mi zwrócić się do lekarza pierwszego kontaktu i prowadzić pod jego kierunkiem leczenie. Lekarz pierwszego kontaktu po przeczytaniu wyników wręczył mi jedynie książeczkę odietach i zdrowym jedzeniu no i po wizycie. Mówiłem mu że od lat nie jem cukru, tłuszczów, wieprzowiny itp a co dziennie zjadam duże ilości warzyw i owoców. Więc czy ta ksiażeczka to lekarstwo czy objaw len...
  • Na wyniku posiewu badania mikrobiologicznego moczu pisze: próba rozcieńczeniowa moczu dodatnia liczba drobnoust > 100 000 Nie stwierdzono obecności czynnika hamującego wzrost bakterii G+ i G- Liczba drobnoustrojów to łatwe, wiadomo infekcja. Ale co mogą znaczyć te pozostałe informacje? W necie nie ma wiele na ten temat.
  • Witajcie, Odebrałam wyniki morfologii i mam kilka pytań. 1. WBC 5.4 (10^3) - wyczytałam w internecie normy dla 10 ^9, czy mój wynik jest w normie? 2. NRBC wynoszący 0.0 - co to znaczy? 3. RBC 4.54 (10^6) - czy to jest OK? 4. Czy RDW 15.2 % oznacza, że mam anemię? Z góry dziękuję za odpowiedzi!
WIĘCEJ O ZDROWIU:

Drętwienie rąk i nóg

Jest się czego bać?

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Chcesz mieć własne forum dyskusyjne?

Szybkie i bezpłatne

Z dostępem do panelu administracyjnego

Możliwością ustawienia własnego logo

Załóż forum

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.