wyniki

wyniki

(1475 wyników)
  • %) Proszę o interpretację, moje wyniki. TSH 3,18 norma 0,27-4,20, Ft3 3,69(67,92 %) norma 2,0 do 4,40 , Ft4 0,97 (5,19%) norma 0,93 do 1,70
  • Witam jestem tu nowa i bardzo proszę o pomoc mam podobno Hashi. Oto moje wyniki/ ft3 38.83% 5.67 ft4 20% 11.27 tsh 67.4% 1.57
  • Prosze o porade, bo jestem strasznie skolowana i tak naprawde nic konkretnie nie wiem . Robilam badania tsh i prolaktyny wyszly tsh: 4,83 i prolaktyna cos ponad 511. Po wizycie u endo dostalam 25 Eutyroxu i skierowanie na badania tsh, ft3 i 4, prolaktyne i anty tpo. Po 2 miesiacach brania Eutyroxsu badania wyszly: tsh 2,38 norma 0,27-4,2 ft3 4,99 norma 3,1- 6,8 ft4 18,09 norma 12-22 prolaktyna 432,7 norma 72-511 anty tpo 117,5 norma <34 usg w jednym placie tarczyca niejednoro...
  • mam hashimoto od kilku lat, opanowane i oswojone, biorę euthyrox czuję się nieźle mam za to problem, bo przy okazji ostatnich, standardowych badań krwi u córki wyszło jej podwyższone TSH (5,360 norma od 0,6 do 4,84) po 9 dniach powtórzyliśmy badanie i TSH wyszło jeszcze gorsze 5,96 (norma ta sama) dodatkowo zrobiłam jej teraz FT3 (3,52 norma od 2,53 do 5,22) i FT4 (1,12 norma od 0,97 do 1,67), antyTG 13,95 (norma do 115), nie wiem dlaczego nie dostała skierowania dodatkowo na antyTPO mamy...
  • Wcześniej pisałam o moich objawach w wątku: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,140597379,140597379,Bardzo_wypadaja_mi_wlosy_Pomozcie.html Od tego czasu włosy wypadają mi mniej, ale pojawiły się problemy z przemianą materii i 3 kg więcej. Wyniki od najnowszych: 28.12.2012 ( Euthyrox 75 ) TSH TSH 2,56 µIU/ml 0,27 4,20 N FT3 FT3 2,99 pg/ml 2,00 4,40 N FT4 FT4 1,50 ng/dl 0,93 1,70 N W procentach: FT4 74.03% [wynik 1.5, norma (0.93 - 1.7)] FT3 41.25% [wynik 2.99, norma (2 - 4...
  • Witam. Do endokrynologa wybieram się po niedzieli a widzę, że wy tu dużo wiecie więc podaję swoje wyniki: TSH 2,91 (0,27-4,20) ft3 3,00 (2,0-4,4) ft4 1,01 (0,93-1,7) P/c anty TPO 235,8 (<34) czy tak wysokie TPO zawsze musi oznaczać hashimoto?
  • Bardzo proszę Was o pomoc.Mam stwierdzone hashimoto wysokie przeciwciala ANTY- TPO.Do niedawna lekarze twierdzili ze wyniki sa w normie.Od dlugiego czasu mam objaw, ktory nikt nie wie co to jest.Puchnie mi okolica warg ust.Od nosa po podbródek.jestem przebadana i jedyna uchwytną moją choroba jest hashimoto. Wczoraj zrobiłam wyniki badań. TSH 3,302(0,55-4) ft4 0,85 (0,89- 1,76). Nistety na ft3 nie dostalam skierowania. Mam do tego spuchnięte powieki. Bardzo proszę Was o pomoc czy moje ob...
  • Witam, bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników. Przyjmuję dziennie: 43,75mcg tyrozyny, 200mcg selenu, 1tabl kalipozu, 1tabl concor cor 1,25mg moje ostatnie badania to: TSH=2,47(0,4-4) Ft3=2,94(1,63-3,8)-60% ft4=1,44(0,9-1,8)-60% kortyzol o godz 17= 87,01(norma dla popołudnia 64-320) samopoczucie kiepskie: depresja z bezsennością, nadwaga której nie mogę się pozbyć, zmęczenie i brak zainteresowania życiem, nawracające alergie skórne i sucha skóra, puchną mi nogi... generalnie czuję się...
  • Witam, mam Hashimoto i niedoczynność tarczycy od 3 lat. Przez cały ten okres miałam duże wahania TSH, jak wydawało się, że jest w porządku, to po miesiącu TSH znowu było za wysokie. Ostatnio TSH się unormowało - wynosi obecnie 0,73 (norma 0,25-5,00). Jestem młodą osobą, więc podobno w moim wieku to dobry wynik. Niestety zaczełam mieć problemy z Ft3 i Ft4. Ostatnie wyniki to : Ft3 - 4,26 (norma 4,00-8,30) - co daje 6,05% Ft4 - 21,86 (norma 10,60-19,40) - 127,95 % Z tego co czytałam...
  • Witam serdecznie to moj pierwszy post na forum. Proszę o interpretacje i porady. Badania zrobiłam po tym jak straciłam ciążę (sierpień '12 - 11tydz) Objawy: teraz wiem, że miałam je juz w 2010 roku, ale lekarze skutecznie odradzali badania. TSH robiłam prywatnie, zawsze bylo w normie, również w sierpniu - dwa tyg przed stratą było na poziomie 1.799 mU/L [b]Badania z 2 października 2012r.[/b] sód 141.3 mmol/L 132.0 - 146.0 potas 4.10 mmol/L 3.50 - 5.50 chlor 106.4 mmol/L 99.0 - 1...
  • Witam! Z hashi jestem od lutego 2011. Byłam u różnych lekarzy i mam wrażenie, że nie bardzo przejmują się dodatkowymi informacjami jakie im mówię podczas wizyt (np. o bólach w stawach albo o zimnie itp.) Wynik w normie to wynik w normie i już. Postanowiłam zapytać Was o moje ostatnie wyniki. Pierwszy raz wyznaczałam FT3 i FT4 po przeczytaniu forum na swój koszt, lekarze nie chcieli nigdy. A oto ostatnie wyniki: [b]TSH[/b] [b]2,05[/b] norma 0,27 - 4,20 [b]FT3 [/b][b]3,18[/b] [b]49,17%[/b] w...
  • Niestety nie mam pojęcia jak to obliczyć :/ Prawy płat: 2,1 x 1,9 x 2,7 cm V 5,5 ml Lewy płat: 2 x 1,6 x 2,4 cm V 3,9 ml Czy jest ok?
  • Witam! Kiedyś dawno temu udzielałam się na tym forum, po czym zapomniałam hasła, loginu, usunęłam pocztę i zniknęłam. Dziś wracam z prośbą o pomoc w interpretacji wyników. Na tarczycę leczę się od 5 lat (mam 26), miałam także zdiagnozowane Hashimoto. Dziś odebrałam kolejne wyniki z badań, oto one: TSH 8,29 (n:0.27-4,2) FT3 17,74 % (2,90 przy normach 2.57-4.43) FT4 22,23% (14,89 przy normach 12-25) anty TPO <5 (n: <34) Moje TSH skoczyło jak szalone, ostatnie badania miałam w l...
  • Hej robie co 10 dni ft3,ft4. Dziś odebrałam najnowsze i ft3 leci mi w dół mimo, że ft4 rośnie, choć mam obniżoną dawkę. spójrzcie: 23.03.2013 dawka 100 mg FT3 5,07 (3,5 - 6,5) 52,33% FT4 22,16 (11,5 - 22,7) 95,18% 02.04.2013 dawka 150 mg FT3 5,87 79% FT4 22,54 98,57% 12.04.2013 - dawka 137,5 FT3 4,93 47,67% FT4 24,0 111,61% jak podnieść ft3? Co wy na to?
  • Mam pytanie, czy utrata ok. 20 kg wkrótkim czasie ok. 3 miesięcy może wpłynąć na obniżenie hormonów tarczycy. Mam hashimoto, jak do tej pory moje TSH było w normie do 2.
  • Hej, na Hashimoto leczę się od 5 lat, ale nadal mam problem z interpretacją wyników, dlatego też prosiłabym o pomoc w tym temacie. Ogółem jestem 8 m-cy po porodzie ale jakoś z braku czasu (i kasy - na nfz u mnie ciężko się dostać) nie wybrałam się jeszcze do endo. A oto moje wyniki: ft4 - 19,90 (12,0 – 22,0 pmol/l) - 79% TSH - 2 (0,27 - 4,2 mIU/l) Dodam, że przyjmuję Euthyrox 75. Z góry dzięki.
  • Cześć. Bardzo proszę o interpretację wyników (mam historię chorób tarczycy w najbliższej rodzinie, a podczas ostatniego badania USG piersi, pani radiolog stwierdziła przy okazji, że „nie mam normalnej tarczycy”wink. Zgłosiłam się do endokrynologa, który zlecił badanie krwi (TSH, FT4 oraz anty TPO) oraz szczegółowe USG tarczycy. Oto moje wyniki: Krew: TSH 3,444 (norma 0,550 – 4,780), kalkulator TSH: 68.42% ; FT4 1,22 (norma 0,89 – 1,76), kalkulator FT4 37.93%, anty...
  • Witam, Dzisiaj odebrałam wyniki badań krwi: TSH 3 generacji 1.28mlU/l (norma 0.530 do 4.600) Anty TPO <10 lU/ml (norma 1.00 do 16.00) Anty TG <20 lu/ml (norma do 40.00) FT3 2.78 pg/ml (norma 1.80 do 4.20) FT4 1.25 ng/dl (norma 0.84 do 1.76) Przelicznik wg kalkulatora: FT4 44.57% [wynik 1.25, norma (0.84 - 1.76)] FT3 40.83% [wynik 2.78, norma (1.8 - 4.2)] Mam całą "rzeszę" objawów towarzyszących niedoczynn...
  • wyniki

    (12)
    Witam Kochani mam prośbę, bardzo proszę o pomoc. Od 3 lat mam zdiagnozowane Hashimoto. Nie dostałam od lekarza żadnych leków. Mam też guzka na tarczycy- lekarz go obserwuje. Oto moje ostatnie wyniki TSH-1,37 (0,270-4,200) FT3 4,23 (3,90-6,80). Czy te wyniki są dobre, czy jednak powinnam zacząć brać jakiś lek (euthyrox?).Dodam jeszcze,że mam 35 lat i przez rok przytyłam 8 kg, a nie zmieniałam diety. Pomózcie.
  • Jestem tu nowa, o chorobach tarczycy nie wiem w sumie nic, oprócz tego że lekarz zdiagnozował u mnie niedoczynność. Staram się z mężem o dziecko od 2 lat, ginekolog skierował mnie na badania i wynik TSH znów okazał się nieprawidłowy. Tsh mam 21.6 ulU/ml gdzie min. 0.25 a max 5.00 FT4 1.19 ng/dl gdzie min. 0.70 a max. 1.55 Kilka miesięcy temu robiłam USG tarczycy, endokrynolog powiedział że jest trochę niejednorodna ale nie ma się czym martwić. Poprzedni zawyżony wynik także go nie ...

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Chcesz mieć własne forum dyskusyjne?

Szybkie i bezpłatne

Z dostępem do panelu administracyjnego

Możliwością ustawienia własnego logo

Załóż forum

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.