Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      wyniki

    wyniki

    (1484 wyniki)
    • Witam, z hashimoto walcze od ok 3 lat, a mam wrazenie, ze moje samopoczucie jest coraz gorsze, moje objawy sprzed rozpoczecia leczenia to glownie wypadanie wlosow (tragiczne wrecz) ale poza tym bylo ok, po rozpoczeciu leczenia i przyjmowaniu eutyroxu 75 po ok roku ,wlosy sie uspokoily, samopoczucie bylo super, zero problemow z waga, teraz przyjmuje dawke 88 ale od ok roku czasu mam tragiczne problemy z puchnieciem ,przemiana materi, zaparciami, wzdeciami praktycznie po kazdym posilku, oslabie...
    • Witam, Dzisiaj odebrałam wyniki badań krwi: TSH 3 generacji 1.28mlU/l (norma 0.530 do 4.600) Anty TPO <10 lU/ml (norma 1.00 do 16.00) Anty TG <20 lu/ml (norma do 40.00) FT3 2.78 pg/ml (norma 1.80 do 4.20) FT4 1.25 ng/dl (norma 0.84 do 1.76) Przelicznik wg kalkulatora: FT4 44.57% [wynik 1.25, norma (0.84 - 1.76)] FT3 40.83% [wynik 2.78, norma (1.8 - 4.2)] Mam całą "rzeszę" objawów towarzyszących niedoczynn...
    • Witam jestem tu nowa i bardzo proszę o pomoc mam podobno Hashi. Oto moje wyniki/ ft3 38.83% 5.67 ft4 20% 11.27 tsh 67.4% 1.57
    • Wcześniej pisałam o moich objawach w wątku: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,140597379,140597379,Bardzo_wypadaja_mi_wlosy_Pomozcie.html Od tego czasu włosy wypadają mi mniej, ale pojawiły się problemy z przemianą materii i 3 kg więcej. Wyniki od najnowszych: 28.12.2012 ( Euthyrox 75 ) TSH TSH 2,56 µIU/ml 0,27 4,20 N FT3 FT3 2,99 pg/ml 2,00 4,40 N FT4 FT4 1,50 ng/dl 0,93 1,70 N W procentach: FT4 74.03% [wynik 1.5, norma (0.93 - 1.7)] FT3 41.25% [wynik 2.99, norma (2 - 4...
    • Jestem tu nowa, o chorobach tarczycy nie wiem w sumie nic, oprócz tego że lekarz zdiagnozował u mnie niedoczynność. Staram się z mężem o dziecko od 2 lat, ginekolog skierował mnie na badania i wynik TSH znów okazał się nieprawidłowy. Tsh mam 21.6 ulU/ml gdzie min. 0.25 a max 5.00 FT4 1.19 ng/dl gdzie min. 0.70 a max. 1.55 Kilka miesięcy temu robiłam USG tarczycy, endokrynolog powiedział że jest trochę niejednorodna ale nie ma się czym martwić. Poprzedni zawyżony wynik także go nie ...
    • PP 2,25x1,9x4,31 cm V= 9,7 ml LP 2,26x1,83x3,84 cm V= 8,3 ml C 0,41 cm Tarczyca o normalnej wielkości i echogeniczności , bez wyraźnych zmian ogniskowych. Wniosek : prawidłowa tarczyca. Czy z tą objętością rzeczywiście wszystko jest ok? Dodam , że miałam podwyzszone przeciwciała antyTG do 350 (norma była do 115). Już nic z tego nie rozumiem. Jest z tą tarczycą coś nie tak czy wszystko w porządku? już od dłuższego czasu czuje sie nienajlepiej i nie wiem czy przyczyną może być tarczyca c...
    • Witam serdecznie Postanowiłam podzielić się z Wami moją historią, bo sama nie mogę uwierzyć w to, co się ze mną dzieje. Szukam porady, zrozumienia ze strony osób, które wiedzą czym jest niedoczynność tarczycy i choroba Hashimoto. W sierpniu trafiałam do szpitala (ból głowy, ogólne osłabienie organizmu, częściowy paraliż lewostronny). Tam na podstawie TSH postawiono diagnozę nadczynności tarczycy, podano lek, na który zareagowałam prawie niewydolnością serca i odesłano do domu z zaleceniem zn...
    • cześć, Odebrałam właśnie komplet: Tyreotropina (TSH) (L69) - 1,920 µIU/ml (0,640 — 6,270) 1 Wolna tyroksyna (FT4) (O69) - 1,17 ng/dl (0,89 — 1,76) P/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) [b]< 15,0 [/b] U/ml < 60 P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) (O09) [b] < 28,0 [/b] U/ml < 60,0 Witamina 25(OH)D Total 26 ng/ml ...
    • Kilka lat temu stwierdzono u mnie hasimoto. Kontrolne usg, robione we wrześniu, wykazało jeden guzek wielkości 8 mm. Jestem po drugiej biopsji tarczycy, a dokładnie guzka 8mm i biopsji pobranej z płata. Wcześniejsza biopsja, robiona 4 miesiące temu, nic nie wykazała. Ta była kontrolna. Dzisiaj dostała wynik, w którym jest napisane "zmiana łagodna, zapalenie limfocytarne" Rozumiem, że to dobra wiadomość. W wyniku brak informacji o potrzebie kontrolnej biopsji. Co Wy na to? Czy wszystko, rz...
    • Witam serdecznie, Wprawdzie na mam Hashimoto ale za to nie mam polowy tarczycy. Zrobilam wyniki TSh 1,8 ft4 okolo 20% ft3 nie dali. jestem na 37,5 dawce euthyroksu. zrobilam zelazo i ferrytyne.. no i zelazo ponizej normy norma od 50 a ja 46 a ferrytyna 10! norma od 7 do 193. czuje sie ostatnio nieco zmęczona ogólnie w gorszej formie troche ale nie jest tragicznie. Wybieram sie do lekarza z tymi wynikami ale to chwile potrwa. mam W domu ferrum w syropie (niewykorzystane przez dziecko) 50 mg/...
    • TSH 1,274 FT3 2,76 FT4 1,32 ATG <15 ATPO < 32,7 Z góry dziękuję za pomoc.
    • TSH 4,963 ft3 4.03 ft4 11,93 Mam 30 lat , urodziłam 2 zdrowyh dzieci, moje najmłodsze ma 3 lata, nie miałam problemów w ciaży , dlatego nie wiem czy teraz po ciążach problem mógł się pojawić: Dodam tylko że wyniki robiłam sama bez lekarza , bo mój lekarz rodzinny stwierdził że nie mam nic z tarczycą i musze zrobić hormony ginekologiczne > Dodam tylko że w osttanim półroczu prztyłam ponad 10 kg , a jej tak samo, wciąż puchnę , rano nie mogę butów zapiąć , krzykliwa i nerwowa to ja ...
    • Niestety nie mam pojęcia jak to obliczyć :/ Prawy płat: 2,1 x 1,9 x 2,7 cm V 5,5 ml Lewy płat: 2 x 1,6 x 2,4 cm V 3,9 ml Czy jest ok?
    • Właśnie odebrałam i przeliczyłam na procenty: TSH - 14% (1,0114; 0,3500 - 4,9400) ft3 - 66% (3,05: 1,71 - 3,71) ft4 - 22% (0,87: 0,70 - 1,48) Niby wszystko w granicach normy i jak dotąd nie miałam wdrożonego leczenia ale ja mam objawy tarczycowe tyle, że lekarze zasłaniają się wynikami. Czy to faktycznie dobre wyniki?
    • Witajcie! Tarczycę zdiagnozowaną mam od 2003r (niedoczynność), Hahsi mam zdiagnozowane od 2005r, Anty-TPO powyżej 300, biopsja ok, usg potwierdza Hashi i tarczyca się zmniejsza. Jestem przed kolejną kontrolą u endo (18.08). Oto jak przedstawiały się moje wyniki na przestrzeni dwóch ostatnich lat: -badanie z 29.05.08 TSH 3generacja 3,95 IU/ml (norma 0,27-4,2) dawka z 50mg na 75mg letroxu -badanie w grudniu 2008 TSH 3generacja 0,898 IU/ml (norma 0,27-4,2) SAMOPOCZUCIE...
    • Witam serdecznie Od dłuższego czasu podczytuję Wasze forum i dzięki niemu zbieram dużo informacji o chorobie i jak sobie z nią radzić. Moja diagnoza to Subkliniczna hipotyreoza w przebiegu Hashimoto na podstawie badań z 2011.02 TSH 6,390 0,550-4,780 Atpo 185,0 0,00-60,0 Ft3 3,00 2,30-4,20 USG Tarczycy Gruczoł niepowiększony, normoechogeniczny,jednorodny Prawy płat o wym 15x14x51 i objetości 6 ml( w dolnej części drobny 2 mm guzek) Lewy płat o wym 14x13x48 i objętości...
    • Witam! Kiedyś dawno temu udzielałam się na tym forum, po czym zapomniałam hasła, loginu, usunęłam pocztę i zniknęłam. Dziś wracam z prośbą o pomoc w interpretacji wyników. Na tarczycę leczę się od 5 lat (mam 26), miałam także zdiagnozowane Hashimoto. Dziś odebrałam kolejne wyniki z badań, oto one: TSH 8,29 (n:0.27-4,2) FT3 17,74 % (2,90 przy normach 2.57-4.43) FT4 22,23% (14,89 przy normach 12-25) anty TPO <5 (n: <34) Moje TSH skoczyło jak szalone, ostatnie badania miałam w l...
    • WBC 4,64 K/µL 4,5 — 13,0 NEUT 1,79 K/µL 1,5 — 7,5 NEUT% 38,5 % 35,0 — 55,0 LYM 2,19 K/µL 1,5 — 8,0 LYM% 47,1 % 40,0 — 60,0 MONO 0,32 K/µL 0,3 — 2,0 MONO% 6,9 % 2,0 — 7,0 EOS 0,19 K/µL 0,1 — 0,6 EOS% 4,1 % 1,0 — 5,0 BASO 0,03 K/µL 0,015 — 0,06 BASO% 0,7 % 0,0 — 1,0 LUC 0,12 K/µL 0,0 — 0,4 LUC% 2,6 % 0,0 — 4,0 RBC ↓ 4,19 M/µL 4,3 — 5,5 HGB 12,4 g/dL 1...
    • Mam pytanie, czy utrata ok. 20 kg wkrótkim czasie ok. 3 miesięcy może wpłynąć na obniżenie hormonów tarczycy. Mam hashimoto, jak do tej pory moje TSH było w normie do 2.
    • Kochani, bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników, biorę Letrox 75 wyniki w lipcu ; TSH 1,34 (0,400-4,000) FT4 - 15,93 (12,0 - 22,00) - 39,30% FT3- 4,30 (3,10-6,80)- 32,43% Wyniki z dzisiaj cały czas na Letroxie 75 TSH 3,030 FT4 - 12,65 - 10,63% FT3 - 3,55 - 0,68% Koszmarnie się czuję, mam uczucie duszności w gardle, klatce piersiowej, stan permanentnego zdenerwowania - czy wyniki mogą być tego przyczyną?

    Nie pamiętasz hasła lub ?

    Zapamiętaj mnie

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

    Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.