Forum   wyniki

wyniki

(29083 wyniki)
  • Od roku jestem na dawce 50 novo + 25 letroxu. Wyniki przez ten rok w miarę stałe (oba powyżej 50%), samopoczucie dobre. Ostatnio okazało się, że jestem tuż przed insulinoopornością, więc przeszlam na dietę. I nie wiem czy to mogło mieć w pływ, ale ft4 poszybowąło mi na 95%, a ft3 zostało trochę ponad 50%. Lekarka stwierdziła szybsze bicie serca (nie endo, przy okazji badań cukru). Jestem poddenerwowana i czuję, że mogłabym zejść z dawki. Endo sugerowała odstawienie letroxu (jeszcze przed wyni...
  • Moi Drodzy, Zrobilam morfologie na zwykle podstawowe TSH bo bardzo dramatycznie wypadają mi wlosy. Stosuje rozne kupe czasu roznego rodzaju suplementy, zdrowo się odżywiam a wlosy strasznie leca. Generalnie wyniki krwi sa ok, ale ten TSH mam 4,180 ulU/ml a norma jest 0,4- 4,00. Widac ze jest powyżej normy, no ale ja sama nie wiem.. czy jest sens aby ruszac to? czy ten wynik jest podejrzany? Czy uważacie ze taki wynik może wplywac na to ze wlosy wypadają i czy powinnam umowic się do endokr...
  • Podał szef PKW w odpowiedzi na list otwarty profesorów. Łaskawa ta PKW nie? łaskawie poda po kilku miesiącach wyniki wyborów:):) m.tokfm.pl/Tokfm/1,110218,17510551,Szef_PKW_odpowiada_na_list_profesorow___Kolejny_raz.html
  • No to Interia pojechała :) mapapreferencji.interia.pl/index/form/uq/3b698f0cbebcc24bcdc1e2bf9f70bf8c/# Wyniki preferencji wyborczych, z podziałem na poszczególne powiaty, aktualizowane co godzinę. Bronek będzie miał farta, jak się załapie na pudło :)
  • Dzień dobry, zanim zacznę wymyślać i gryźć pazury zgłaszam się po poradę - co myśleć i co dalej? Od prawie tygodnia już moja dwuletnia Córeczka gorączkuje - jednego dnia wchodzimy w zakresy 39 i kresek, następnego jest lepiej i trzymamy się 37,6 - 37,7, w zasadzie spadku poniżej 37,5 nie było. Córeczka skarży się, że boli, chociaż konkretnie nie bardzo wie, gdzie. Przez chwilę była zakatarzona, ale to szybko przeszło, później przez chwilę były zielonkawe wypróżnienia, brzuszek dokuczał, ale ...
  • Drogie Tarczycówki, dajcie choć cień nadziei, że może być lepiej, że może wrócić moje dawne życie. Bedzie długo (za co z góry przepraszam), ale chciałam naświetlić sprawe od początku – bo mozliwe ze w ciazach już cos zaczelo się dziac 4,5 roku temu zostałam po raz pierwszy mamą, wyniki tarczycy wzorowe, Po polowie ciąza okazała się bardzo zagrozona, i doslownie lezac z nogami do góry w szpitalu, udalo się ja donosic do 32tygodnia. Córeczka długo dochodziła do siebie, w szpital...
  • Na dzień 13 grudnia czyli za 10 dni Prezes Kaczyński zwołuję do Warszawy wszystkich kandydatów PIS, którzy byli wystawieni na listach wyborczych tej partii. Ludzie ci przejdą przez Warszawę w w proteście przeciw oficjalnie podanemu wynikowi wyborów. Zapewne i poznańscy kandydaci PIS-owscy gremialnie zjawią się tym marszu bo ,jako poznaniacy słyniemy ze zdyscyplinowania. Prezes mówi- Prezes ma! Mam tylko jedną wątpliwość- czy w marszu tym powinni brać udział ci kandydaci, którzy w tych wybora...
  • Z choroba tarczycy (w 2008 roku stwierdzono u mnie GB) bujam się kilka lat- po kilkumiesięcznym leczeniu kilka lat temu (wtedy wszystko doszło do normy- ale leki odstawiłam sama bez konsultacji z lekarzem) zaniedbałam tarczyce no i efekty są następujące: TSH-0,005 (norma 0,270-4,200) Ft3-15,81 (norma 2,00-4,40) Ft4- 5,13 (norma 0,93 do 1,70) Co po przeliczeniu na procenty daje: FT4 545.45% [ wynik 5.13, norma (0.93 - 1.7)] FT3 575.42% [ wynik 15.81, norma (2 - 4.4)] No i samopoczu...
  • Mam za sobą już dwa poronienia, w 9 tygodniu i w 8 tygodniu ciąży. (X 2013, III 2014). Wyniki z 9 czerwca 2014 to: TSH TSH 1,760 µIU/ml 0,27 4,20 N FT3 FT3 3,06 pg/ml 2,00 4,40 N ---- procentowo to 53% FT4 FT4 1,49 ng/dl 0,93 1,70 N ---- procentowo to 72,7% anty-TPO 237,70 IU/ml 0,00 34,00 H Wyniki nadczo, a normalnie przyjmowalam dawka 100mg eutyrox. Lekarz zalecił przyjmowanie raz dawkę 100mg eutyrox a co drugi dzień 125mg eutyrox. Wyniki z 11 lipca 2014. (r...
  • Bardzo proszę o interpretację wyniku badania MR mojego męża- lat 39. Prośba wynika ze strachu, braku takiej wiedzy i niecierpliwości w oczekiwaniu na wizytę u lekarza. Powód zlecenia badania: zaburzenia równowagi, bóle głowy, mdłości, senność. To dokładny zrzut opisu: Badanie MR głowy wykonane w sekwencjach FSE i FLAIR, obrazy T1,T2 i PD-zależne, w przekrojach strzałkowych i poprzecznych .Angiografia MR. W obu półkulach mózgu, w istocie białej głównie podkorowej, kilka, drobnych ognisk, ...
  • Witajcie, trochę panikuję, bo to moja druga ciąża (pierwszą niestety poroniłam w 7tc - puste jajo płodowe). Mam obawy co do prawidłowości przyrostu bety hcg. 11 dpo =30 mIU/ml 13 dpo = 110 17 dpo = 872 22 dpo = 9761 Czy ten ostatni wynik nie jest zbyt wysoki? Przyrost bety jest chyba zbyt duży? Proszę o odpowiedź, bo wizyta u lekarza dopiero za tydzień (lekarz na urlopie). A trochę się naczytałam o zaśniadzie....
  • Witam serdecznie Proszę o spojrzenie na moje wyniki i interpretację wyniki z 01.2013 TSH 4,69 FT4 50.00% [wynik 1.09, norma (0.7 - 1.48)] FT3 60.50% [wynik 2.92, norma (1.71 - 3.71)] ANTY tpo 0.96 ANTY tG 88,27 NORMA 4,11 usg prawidłowe Po tym dostałam euthyrox 50 i jodid 200 i w 8 miesięcy mam TSH 0,005 Odstawiłam leki i od kilku dni nie biorę, czuję się "słabo" - sennie i dennie. Wrócę do euthyrox 25 i czekam na wizytę endo. Proszę o pomocne wskazówki w moim przypad...
  • TSH- 2,12 (0,25-5,00) 39,37% FT 4 10,95 (9,00-20,00) 17,82% Androstendion 3,32 (0,30-3,30) FSH 5,48 (2,5-10,2) LH 3,80 (1,9-12,5) Estradiol 29,00 (19,5-144,2) Testosteron 61,4 (14-76) Testosteron wolny 0,96 (0,90-3,20) Mam 25 lat jedną ciążę prawidłową oraz 3 poronienia,borykam się z atopowym zapaleniem skóry (niestety żadne kremy ani leki na alergię nie działają), pozatym Neuralgia nerwu V oraz problemy z sercem oraz skoki ciśnienia z testu: duże zmęczenie, ospałość, ociężałoś...
  • Mój mąż ze wzgledu na zawroty głowy zrobił rezonans głowy. W wyniku ma podane: zmiany neurodegeneracyjne wielkośc 6 mm w płacie czołowym Nie chce iść z wynikiem do neurologa, bo uznał ze nic mu nie jest. Czytając artykuły na ten temat musze chyba stwierdzić że to wcale nie błahostka. Czy ktoś z was miał do czynienia z chorobami otępiennymi diagnozowanymi właśnie poprzez MRI?
  • [b]24.07.2014[/b] FT4 82.05% FT3 44.50% Wcześniej: [b]28.04.2014[/b] TSH 1.9456 (0.3500 - 4.9400) FT4 68.10% FT3 62% [b]20.11.2013[/b] TSH 1.7900 (0.2800 - 4.3000) FT4 72.13% FT3 66.67% Wygląda na to, że w najnowszym badaniu ft3 i ft4 "rozjechało" się u mnie. Nie wiem, czy nie wiązać tego rozjechania wyników ft3 i ft4 jako rezultat sporego pogorszenia, które mam od połowy maja. Pogorszenie zostało wywołane całodniową podróżą (na którą zdecydowałem się będąc już i tak ...
  • Kto wie, czy w takiej sytuacji operacja jest niezbędna??? Badanie wykonano z powodu bólu szyi a ostatnio drętwieją ręce. Iść do neurologa (ten zlecił badanie, ale wizyta i badanie były robione prywatnie) czy do neurochirurga? Oto wynik: "Badanie wykonano w sekwencji TSE, w obrazach T1-, T2- zależnych, w płaszczyźnie strzałkowej, wieńcowej i poprzecznej, jednofazowo. Zniesiona lordoza szyjna z przeprostem na poziomie C4, C5, C6, zwężeniem światła kanału kręgowego na tym odcinku oraz redukcja...
  • czy ktoś ma pojęcie jak wygląda procedura odwołania się od wyniku matury?
  • Witam, dziś odebrałam wyniki Kuby w dzień pogodny, je normalnie nie kaszle. Dopiero rano po nocy kaszle i jest "zatkany" lekko głos basowy. Leukocyty 6,2 Erytrocyty 4,7 Hemoglobina 12,1 hematokryt 36 MCV 76 MCH 26 MCHC 33,9 Płytki krwi 389 RDW-CV 15 PDW 14 MPV 11,3 P-LCR 36 Rozmaz Gran. seg. 16% Gran. kwaso. 4% Limfocyty 74% Monocyty 6% Pozdrawiam
  • witam wszystkich i proszę o zerknięcie badanie z początku sierpnia: TSH 4,72 norma (0,27 - 4,2) FT4II 1,15 norma (0,93-1,7) badanie z początku września TSH 3,71 FT3 III 2,67 norma (2,6 - 4,40) FT4 II 1,20 USG tarczycy - dwa guzki w lewym płacie, jeden 8 mm drugi 3 mm endokrynolog zaleciła Euthyrox w dawce 37,5 oraz po miesiącu badania kontrolne + badania dodatkowe: antyTPO, antyTg, antyTSHR, przeciwciała przeciw transglutaminezie (?) tkankowej w klasie IgA oraz IgA u endokry...
  • witam, jestem kobietą, mam 23 lata. Objętość tarczycy - 7,7 ml Wyniki - Tsh 4,17 (norma do 4) FT4 50.89% [ wynik 17.2, norma (11.5 - 22.7)] FT3 56.00% [ wynik 5.18, norma (3.5 - 6.5)] z objawów - chce mi się spać, jestem rozdrażniona, smutna, mam wrażenie, że skóra zrobiła się pożółkła a poza tym problemy z regularną miesiączką i okropnie wypadają mi włosy...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.