wypadanie włosów

wypadanie włosów

(214 wyniki)
  • Witam, od dwóch miesięcy zażywam lek efevelon (wenlafaksyna) i od tego momentu garściami wypadają mi włosy. Nie pomagają żadne suplementy, wcierki czy nawet zastrzyki z wit B. Jestem załamana, wypadła mi już połowa włosów :-(. Sprawa jest dla mnie skompilowana ponieważ, lek ten jako jedyny bardzo dobrze działa na moje zaburzenia lękowe. Jakieś cztery lata temu przez półtora roku też go zażywałam i to w dawce większej 150 mg i nic się nie działo. Zastanawiam się czy jest to możliwe, że wcześn...
  • Witajcie Nie mogę się doszukać we wcześniejszych wątkach, a mam pytanie, jak sobie radzić z wypadającymi włosami? Czy wypadające włosy to objaw samej boreliozy, czy raczej jej leczenia? Problem dotyczy mojej żony, drugi rok leczona jest abx, metodą pulsacyjną i w ostatnim okresie czasu bardzo wychodzą jej włosy. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź
  • Pisałam już w innym wątku, ale chcę napisać tutaj, w bardzo wielu przypadkach na wypadanie włosów wystarczy zmiana diety, nie na jakiś czas, na całe życie. Ja miałam problem z włosami od zawsze, aż do niedawna, lśniące zdrowe i niewypadające włosy bez większego wysiłku, jedynie co trzeba zrobić to jeść tak aby organizm miał z czego czerpać potrzebne nam wartości dla zdrowia. Odkąd jem więcej owoców i warzyw, orzechów, nasion, kiełków, nie piję mleka i nie słodzę nie mam problemu z włosa...
  • Witajcie, Od jakiegoś czasu strasznie wypadają mi włosy. Wiem, miałam już takie incydenty w przeszłości i radził sobie z tym sorbifer dulures. Teraz jednak jest inaczej. Ostatni wynik TSH - badanie było wykonywane w grudniu wykazało: TSH - 0,44 norma (0,27-4,2) czyli niewiele ponad dolną granicę FT3 2,34 (2-4,40) 14,17% wiem mało FT4 1,24 (0,93-1,70) 40,26% Muszę wyjaśnić, że od listopada byłam na bardzo intensywnej antybiotykoterapii, przyjmowałam nawet 2 antybiotyki dziennie...
  • Dziewczyny, Jeśli któraś z Was doświadczyła wypadania włosów w trakcie lub po odstawieniu tabletek, mogłybyście napisać przy jakich tabletkach to było i jak długo trwało? Pytam bo z jakichś dziwnych powodów po drugim porodzie zaczęłam w ten sposób reagować na sporą część tabletek (dziwnych - bo niektóre tabletki brałam wcześniej bez takich efektów). Ogólnie wiem, że takie sytuacje mogą mieć miejsce i mogą mieć dwa różne podłoża - albo przyspieszona zostaje faza telogenowa włosów ze wzgl...
  • Witam Forumowiczów, być może ktoś z Was będzie mógł mi pomóc. Od września 2010 roku borykam się z wypadaniem włosów. Kiedy się zaczęło byłam przerażona - w przeciągu trzech miesięcy straciłam ich ogromną ilość. Oczywiście zaraz zaczęłam działać - wizyta u dermatologa skończyła się na zaleceniu brania witamin, lekarz nawet nie obejrzał skóry głowy. Lekarz rodzinny potraktował sprawę nieco poważniej i dał mi skierowanie na badania krwi. Morfologia wyszła wtedy w normie, tsh również. Rozp...
  • Witam, mam następujący problem. Od kilku lat nadmiernie wypadaja mi wlosy. Mialam robione badania tarczycy i hormonow plciowych, tylko prolaktyna wyszła nieznacznie podwyzszona. Zastanawiam sie czy to moze byc powod, czy raczej jak dermatolog kiedys stwierdzil stres? Czy ktoras z was tak miala? z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam:)
  • Witam. Niedawno byłam u dermatologa w związku z nadmiernym wypadaniem włosów. Lekarka pytała o miesiączkę. Gdy powiedziałam,że jest nieregularna, sprawdziła stan skóry głowy i powiedziała,że jest bardzo niedobrze,że mogę stracić całkiem włosy i zaleciła wizytę u GINEKOLOGA. Zaznaczyła,że mam mieć badanie przezpochwowe i brać przez pół roku tabletki antykoncepcyjne. Nie zrozumiałam, dlaczego akurat wizyta u ginekologa,czy ktoś orientuje się, jaki to ma związek? Tabletki antykoncepcyjne z wypad...
  • Od 2 miesięcy bardzo wypadają mi włosy. Jakie badania powinnam sobie zrobić i do jakiego specjalisty udać się? Proszę o rady.
  • Dziewczyny polećcie mi proszę dobre,sprawdzone a przede wszystkim działające witaminy na pękające paznokcie i wypadające włosy. Dietę mam bogatą w warzywa i owoce,ale jak widać,to chyba za mało.
  • WITAM , JESTEM NOWA NA FORUM .MAM ogromny problem chodzi o tarczyce i zespół policystycznych jajników. Mam 31 lat od grudnia 2010 zaczęły mi wypadać włosy zrobiłam badania pod koniec styczna tego roku cała morfologia wyszła ok reszta badań : cholesterol całkowity 153 mg/dl norma do 200,oo cholesterol HDL 60,00 mg.dl norma 60,00 cholesterol LDL 68,20 mg/dl norma 135,00 trójglicerydy 124,00mg/dl norma 150,00 ALT 31 U/1 0 55 AST 21 U/1 5 34 ŻELAZO 113,4 NORMA 145 TSH 4,3...
  • Witam, Mam problem z wypadaniem włosów, po prostu wychodzą garściami. W tamtym roku brałam abx przez 4 miesiące. Jestem na ziołach od trzech miesięcy. Biorę też cynk + miedź, wit C, omega3, wit B complex, probiotyki. Teraz zaczęłam też stosować zewnętrznie seboradin w płynie na wzmocnienie cebulek. I nic.. Czy możecie coś poradzić? Dziękuję
  • Witam, potrzebuje pomocy jak w temacie. od wielu miesiecy wypadaja mi okropnie wlosy, do tego mam podobno lupiez tlusty. nie wiem co robic, z produktow dostepnych ni epomoglo nic..
  • Dziewczyny! Polećcie coś przeciwko wypadaniu włosów. Włosy wychodzą mi garściami! Szczególnie po umyciu. Moje włosy w mieszkaniu są dosłownie wszędzie! :-( A czy tak nadmierne wypadanie może być przyczyną niedoboru jakichś pierwiastków w organizmie? Co należy zbadać? Nadmienię, że 15 miesięcy temu urodziłam dziecko, ale ten fakt aktualnie chyba nie ma większego znaczenia. Z resztą włosy zawsze dość mocno traciłam...
  • Witam,na początku lutego przyjęłam pierwsza dawkę leku, pod koniec marca kolejną, włosy wypadają mi garściami, nie wiem czy mogę przyjmować belissę albo stosować odżywkę hennę wax. Na ostatniej wizycie nie miałam przy sobie wiedzy na temat składu tych preparatów i tak homeopatka nie potrafiła mi odpowiedzieć. Proszę o pomoc a możne stosowaliście coś innego?
  • był watek na ten temat lecz skupiał się na badaniach, ja natomiast mam pytanie o SPRAWDZONE specyfiki i preparaty (SUPLEMENTY DIETY , odzywki) przeciw wypadaniu włosów.Chce je jutro coś sobie zakupić, ale nie mam bladego pojęcia w co zainwestować,nie chciała bym bazować tylko na opinii pani farmaceutki czy sprzedawczyni. *Nie chce przed wykonaniem badań, otrzymaniem ich wyników i podjęciem ewentualnego leczenia wyłysieć..
  • Witam.Strasznie wypadają mi włosy na skroniach i na przodzie głowy tak że mam już prześwity- podobno łysienie androgenowe.Ciągnie się to od 14 lat z kilkuletnimi przerwami.to ostatnie wyniki robione w 3 dniu cyklu TSH = 0,5296 norma 0,3500-4,9400 FT3= 2,67 norma 1,71-3,71 FT4 = 1,05 norma 0,70-1,48 FSH 4,72 mIU/ml (3,03-8,08 mIU/ml ) LH 5,37 mIU/ml (2,39-6,60 mIU/ml ) Testosteron 62,00 ng/dl ( 9-109 ng/dl) DHEA-SO4 240,1 ug/dl (95,80-511,70) Androstendion 2,95 ng/ml ( 0,30-3,30 ng/ml)...
  • heja, widzicie związek pomiędzy problemami z włosami, takim jak wypadanie, przedwczesne siwienie a tarczyca?? a konkretnie z niedoczynnością, czy rozpoczęcie leczenia zahamuje w miarę szybko te objawy??
  • mam 44 lata i od roku zaczęły mi wypadać włosy. Przy myciu głowy wyrażnie to widać bo na sitku umywalki jest ich sporo. Szampony te same , dieta ta sama a raczej jej brak bo odżywiam sie rozsądnie. Robiłam badania okresowe i wszystko jest ok. Wszystko tylko włosy wypadają. Czy to ma zwiążek z jakimiś przemianami hormonalnymi? Myślicie że grozi mi łysienie plackowate jak przy każdym myciu głowy strace tyle włosów?
« poprzednie 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.