Forum   wysoki poziom cholesterolu

wysoki poziom cholesterolu

(9 wyników)
  • W 2004 r.wycięto mi praktycznie całą tarczycę z powodu guzków.Oczywiście następstwem tego jest niedoczynność,ale i również b.wysoki poziom cholesterolu .Kończę 3-mies.kurację tabl.z wyciągu karczocha.Jeśli owa kuracja nie wniesie jakichś korzystnych zmian,lekarka włączy tabletki obniżające poziom cholesterolu. Mam pytanie do osób,które mają taki sam problem,jak sobie z tym radzą? Czy nieodzowne jest wprowadzenie dodatkowej chemii do organizmu,aby ten poziom skutecznie obniżyć?...
  • Mam wysoki posiom cholesterolu a jestem stosunkowo młoda bo mam 23 lata.Leków na razie nie bedę brała ponieważ planuje ciążę ale mogę stosowac dietę tylko co mogę jeśc a czego powinna unikac??
  • Mimo ustabilizowanego poziomu TSH - 1,2 i przeciwciał -180 - mam wysoki pomiom cholesterolu - 275, a trójglicerydy-145. Jak to wygląda u Was? Ze wględu na tycie, jem mało (głównie warzywa) i bez tłuszczu i cukru. Nie pamiętam jak smakują frytki. Napiszcie jak Wy sobie z tym radzicie, co jeść na obniżenie tego cholesterolu.
  • Witam. Mam wyciętą całą tarczycę, biorę Eltroxin 150, 2 razy w tygodniu 175. Dziś odebrałam wyniki badania krwi i wszystko jest ok. tylko cholesterol całkowity mam 204 (norma do 200) i trójglicerydy 206 (norma do 160). Jutro idę do internisty a do endokrynologa w przyszłym tygodniu, ale może ktoś z was miał podobny problem? Czy może to być związane z moją tarczycą a raczej jej brakiem?
  • Witam, Przez przypadek tak zwany zrobiłam badania na cholesterol. Wyszło coś koło 200. Badania robione w "namiocie promocyjnym";-) I teraz pytanie; iść teraz do lekarza i drążyć dalej? Trzeba obniżyć ten cholesterol, czy co? Poradźcie;-) Jestem szczupła, a tu taki wynik;-) Bać się?;-)Czy po prostu zrezygnować z masła?;-) Pzdr. Inguszetia
  • dziś dzwoniłam do laboratorium celem zorientowania się w wynikachh mej córy. Nie podjechałam bo mam kawałek drogi. Pani poinformowała mnie że aTPO, glukoza, tsh są w normie; na aTG czekam do piątku, ale zamartwiłam się ponieważ dziecjko ma bardzo wysoki cholesterol 252 (norma do 200). Siwieję już powoli i nie wiem co to może być. Czy spotkaliście sie z czymś takim?? Nadmienie że 2 dni przed badaniem jadłą same lekkostrawne ineitłyuste rzeczy. Dzień przed badaneim nie jadła nic słod...
  • Witam. Wyniki mojej mamy [68lat]: aTPO 416 {0-12} 3474% aTPG 32,3 {0-25} 129,2% fT3 1,79 {1,71-3,71} 4% fT4 1,23 {0,70-1,48} 67% ferrytyna 19,28 {14-236} płytki krwi 198 {130-350} Wyniki robione prywatnie na moją usilną prośbę-bo sama mam Hashi. TSH nie ma, bo lekarz przypiął do karty i nie oddał {ale z tego co pamiętam, to w granicach 1-1,5 [norm nie znam]. Mama przyjmuje Letrox 75 chyba od 4-5lat, na usg dawno temu powiedziano,że "tarczyca w zaniku". Mama ma następujące ...
  • W jaki sposób obniżyć poziom cholesterolu? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam
  • W poniedzialek zaczynam nowa prace .Dostałam skierowanie na badania i wyszło ze mam bardzo wysoki cholesterol 208,6 przy górnej granicy 200 .Czym to moze byc spowodowane i co mozna zrobic zeby sapdł ? Dodam Ze mam 29 lat jestem 2,5 roku po urodzeniu dziecka i nie jem tłusto. Dzieki za pomoc. Justyna

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się