Forum   wysokie tsh

wysokie tsh

(9 wyników)
  • Dwa tygodnie temu córce ( wiek 10 miesięcy ) TSH wyszło na poziomie 9,61 mlU/l Dziś odebrałam wyniki badań i tsh spadło do 5,97 mlU/l FT3 109.95% wynik 4.67 pg/ml FT4 18.18% wynik 1.07 możliwy jest taki spadek w 2 tygodnie? czy to błąd laboratorium?
  • witam jestem mamą 1,5 rocznej Julki. moja córka w lutym miała robione badanie tsh i wynioslo ono 5 , teraz po dwoch miesiącach tsh wynosi 8, czyli bardzo duzo przyrosło dodam że Julka od urodzenia była niejadkiem i wolno przybierała na wadze a ostatnio jej waga bardzo wzrosla bo przybrala 1,5 kg w dwa miesiące. czy są tu moze rodzice z podobnym problemem? co moze powodowac tak wysokie tsh? aktualnie jestem na etapie szukania endo ale boję się że mała moze miec jakies problemy... na...
  • Witam! Jeśli to nieodpowiednie forum proszę o oświecenie mnie, rzecz dotyczy mojej dwuletniej córki z wrodzoną niedoczynnością tarczycy. Zamieszczam link do mojego poprzedniego wątku bo tam opisałam wszystko w miarę dokładnie. forum.gazeta.pl/forum/w,46000,82449688,82449688,Wrodzona_niedoczynnosc_tarczycy.html Mam ogromną prośbę do Was - jeśli zetknęliście się z podobnym przypadkiem czekam an odzew. Pozdrawiam Maja
  • Witam, ze swoją choroba zmagam sie od 2 lat. Ostatnio zaniedbałam branie leków, przez swoją głupotę :(Po nie braniu leków przez ok. 2 miesiące TSH skoczyło mi do 150 i lekarz pierwszego kontaktu załamał ręce. Strasznie sie boję, ze przez swoją głupotę wpędziłam się w wielkie kłopoty :( Czy ktoś słyszał o osobach z tak wysokim TSH i jakie były tego skutki? Najbardziej sie boje leczenia szpitalnego:(
  • Robiłam dzisiaj badanie tsh. Dalej jest baaardzo dużo. Ponad 4 miesiące temu przed wielkanocą jakoś)miałam tsh ok 98.Dzisiaj tsh 47. Dawkę euthyroxu mam zwiększaną bardzo powoli bo źle tolerowałam.W tej chwili biorę 37,5 mikrogramów- od jutra mam próbować 50.Jak będzie dobrze to mam brać jak nie to wrócic do 37,5 i spróbować za tydzien jeszcze raz brać 50. Teraz czuję się sporo lepiej ale jednak wiem ,że idealnie już nie bedzie :) I zdrowie i wiek już nie ten:)) Po jakim czasie osobom z t...
  • WYNIKI

    (29)
    Czy te wyniki sa dobre? TSH 3 GENERACJA 3.90 uIU/ML (0.27-4.20) FT3 3.37 pg/ml (2.50-4.30) FT4 1.29 ng/dl (0.93-1.70)
  • Jestem 1 m-c po operacji. Właśnie zrobiłam TSH i FT4 i jestem przerażona tsh 84,5 gdzie norma 0,35 - 5,00 ft4 7,44 dolna norma 9,00. Po badaniu histo wyciętego płata stwierdzono u mnie raka brodawkowego.Czy to jest możliwe, żeby TSH było takie wysokie, może to pomyłka w laboratorium.
  • Anty TG 80,3 N. 34 Anty TPO 304 N.12 Tsh 10,16 N.5 FT4 10,64 N.9,00-20,00 FT3 2,66 N. 4,00-8,30 Moja obecna dawka to Ethyrox 75. Mimo wysokiego tsh czuję się dobrze, no może mam problemy z poceniem się i brakiem energii. Pozdrawiam.
  • Jak zbic troche za wysokie tsh? Jakimi lekami, ile to trwa? Jakie moga byc powody za wysokiego tsh?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się