Forum   za niska

za niska

(49 wyników)
  • Dziewczyny, od ponad pół roku staram się bezskutecznie o dziecko. Zerknijcie proszę na moje wyniki *TSH - 1,27 iu/ml (norma 0,27-4,20) *Ft3 - 2,36 pg/ml (norma 1,50-4,10) *Ft4 - 0,86 ng/ml (norma 0,93-1,70) Czy za niskie Ft4 przy prawidłowych tsh i Ft3 jest powodem do niepokoju? Mój gin powiedział, że te wyniki są ok, ale ja znowu wszystko zaczęłam analizować i oczywiście mam wątpliwości. Czy któraś z Was mogłaby mi pomóc?
  • 3 miesiące po operacji usunięcia 1 płata z guzkiem 24 mm. Samopoczucie dobre, tylko te przetłuszczające się okropnie włosy.. Przygotowuję się do drugiej ciąży. Anty tpo - ok Wyniki STYCZEŃ - 50 mg eltroxinu TSH - 5,77 0,27-4,2 FT4 - 1,21 0,93-1,70 [b]36,36%[/b] FT3 - 2,89 2,00-4,40 [b]37,08%[/b] lekarz podwyższył dawkę do 75 mg Wyniki MARZEC - 75 mg eltroxinu TSH - 2,39 0,27-4,2 FT4 - 1,21 0,93-1,70 [b]36,36%[/b] FT3 - 2,58 2,00-4,40 [b]24,17%[/b] Czy t...
  • witam! A co znaczy, że kreatynina za niska 0.3 mg/dl ? cała reszta wyników dobra (no może hemoglobina ciut za niska) Znalazłam tylko, że to może być od głodzenia i sterydów, ale tego nie mamy. Help!!!
  • czesc od kilku dni ciagle spie zmierzylam cisnienie 96 na 70 czy to bardzo zle cisnienie i jakie moga byc tego przyczyny? dziekuje za odpowiedz. nat
  • Tydzień temu bylam u okulisty, mam sporą wadę wzroku (+3,5 , 3.0 ) nosze soczewki kontaktowe od kilku miesięcy, bo miałam już dosyć okularów :( Po ostatniej wizycie u okulisty wyszłam załamana. Od jakiegoś czasu osczuwałam suchosc w oku :/ ale zazwyczaj pod koniec dnia dopiero. Po wywiadzie lekarz stwierdził, że mam na pewno za niski film łzowy i musze zrezygnować z soczewek :( Bo wlasnie przez nie mam suchość oka, ale nie zrobił nawet badania. Tylko ot tak powiedział, trzeba wróc...
  • mam 18 lat, 178cm wzrostu, 78kg wagi mierzyłam sobie cukier na czczo: 57mg a przed snem napisało mi Lo(czyli poiżej 30mg) ogólnie to mam też niskie ciśnienie czy mam się wybrać do lekarza?
  • Witajcie, dziś zrobiłam 5 betę w 41 dc i wyniosła 24 693, poprzednia sprzed 6 dni 9 876. Z moich obliczeń wynika że to za mały przyrost :( Byłby ok na 3-4 dni a nie 6. Siedzę teraz i ryczę. Tak mi zalezy żeby się udało szczęśliwie donosić. 2 m-ce temu poroniłam, a teraz co będzie? Czy mogę mieć jeszcze nadzieję że skończy się dobrze? Błagam pomóżcie, liczę na Wasze odpowiedzi. Poniżej napiszę wczesniejsze bety 15 dpt 961 18 dpt 2523 20 dpt 4236 23 dpt 9876 29 dpt 24 693
  • Witam Mam pytanie, kilka dni temu robiłam badania i mam za mało wbc: 2.8. Co to może oznaczac? czy mam sie tym martwić? dodam, ze nigdy wcześniej nie miałam takich problemów, nie mam żadnych innych objawów może poza jesiennym przemęczeniem ;)
  • Jestem tu nowa, ale mam nadzieję że odpowiecie mi na moje pytanie. Bardzo proszę o poradę. Z chorobą hashimoto zmagam się już kilka lat, ostatnio tsh ciągle mi skakało.. i miałam to za niskie, to za wysokie, choć raczej za niskie. Ciąży nie planowałam, więc pozytywny wynik testu był ogromnym zaskoczeniem. Zrobiłam od razu badania krwi i wyniki mam następujące: tsh - 3,040 (norma 0,470-4,640) ft3 - 0,79 (1,45-3,48) ft4 - 0,74 (0,71-1,85 i beta hcg - 42547 Więc wynika z tego że to już ...
  • Kochane, oświećcie! Leczę się na hiperprolaktynemie, ostatnio w tydzień po owulacji byla 22 (norma do 25), progesteron OK. Przez ostatnie dwa - trzy cykle mam bardzo skąpe miesiączki (2-max 3 dni,wcześniej były przez 6 dni!). W badaniu USG była sugestia lekarza "endo w 20 dniu cyklu jak przy niepełnej sekrecji, liniowe dwuwarstwowe, 8,9 mm". Wszystko to powiedziałam mojemu ginowi, a on tylko stwierdził: no tak, to może być skutek za niskiego poziomu estrogenów, może trochę ta pro...
  • Od jakiegoś czasu zaczęłam mierzyć rano temp. bo myslę o macierzyństwie , i zauważyłam że rano mam bardzo niskie 35,2 albo 36,2. Od czego to może być ? Czy muszę iść do lekarza? Cisnienie zawsze miałam niskie, ale czy to ma powiązanie?
  • Witam bardzo serdecznie, bardzo bym chciala prosic o i interpretacje moich wynikow. Staram sie w tej chwili o dziecko i nie wiem czy te wyniki nie sa przeszkoda a takze czy ewentualnie wystarcza dla mnie i dla dziecka. Hashimoto mam stwierdzone juz kilka lat temu. Na poczatku bralam Euthyrox w malych dawkach, coraz gorzej sie czujac doszlam do 100 (przy 53kg) po czym lekarz stwierdzil, ze juz wiecej mi nie moze dac bo mi serce stanie. A czulam sie kiepsko - zmeczenie, brak sil,...
  • bardzo proszę o interpretacje moich wyników: TSH 1,13 (N:0,25-5,0) FT4 1,02 (N:0.62-1,85) FT3 2,43 (N:2,60-5,40) anty TG 32,7 iu/ml (N:0-40) anty TPO 385 (N:0-35) od roku biorę eutyrox 100, moje samopoczucie jest fatalne: zmęczenie, senność, luki w pamięci,uczucie zimna, brak chęci do życia Moja pierwsza endo leczyła mnie tylko na podstawie TSH, mieściłam się w normie więc nie chciała zwiekszać dawki zmieniłam lekarza z nadzieja na pomoc, jednak w powyzszych wynikach nie ...
  • Dziewczyny, 2 m-ce temu wykryto u mnie hiperprolaktynemie czynnościową. Rano prolaktynka 11 ng a po MTC 10-12 razy większa. Przepisano mi bromergon w dawce 2x1. Po skutkach ubocznych biore 1,5 tabletki na dobę. Dziś odebrałam wynik, Prolaktyna 0,75 ng Gdzie norma zaczyna się od 4,6, Wprawdzie już dobrze reaguję na metoklopramid ale tak niski poziom przeraził mnie ze juz w południe nie wzięłam 1 tabletki. Co robić, do wizyty u endo jeszcze kilka dni. Odstawiam te świństwo tylko c...
  • Trochę Was zamęczam ale w końcu wzięłam się za porządne leczenie po długim niepowodzeniu - stąd tyle badań i moich pytań. Dziś odebrałam wyniki krwi z 7 dc - cykl stymulowany Clo 3-7 dc po pół tabletki, do tego brany Bromergon po 1/2 tabletki dwa razy dziennie. Wyniki: FSH - 6,18 mlU/ml LH - 4,16 mU/ml Niby w normie ale czytałam, że ta proporcja nie wróży nic dobrego...? Prolaktyna: 4,2 ng/ml 8,04 ng/ml po obciążeniu Więc za niska. Jutro pewnie lekarz na konsultacji ob...
  • Witam Was, Odebrałam dzisiaj badania, w 21 dniu cyklu PROGESTERON 1.11- to chyba za mało, planuję ciążę, ale boję się, że będą problemy, mam już 33 lata..... Może miałyście podobną sytuację Dziękuję
  • probuje zajsc w ciaze bezskutecznie, co prawda drugi raz bo jeden dzidzius juz jest. Mam takie wyniki: TSH 1,39 T3 122 T4 4,65 - i to wg diagnostyki jest w dolnej granicy normy, wiec jest problem czy nie ma problemu? oczywiscie cykle mam strasznie rozregulowane. Ktos mi mowil ze raczej powinnam zrobic cos jak ft3 czy cos takiego ale pani w rejestracji nic nie slyszala o tym :)
  • Witam.Opowiem ciekawą historię ale prawdziwą.Dotyczy mnie.Chociaż mam 20 lat to ważę 39 kilogramów i mam...149 cm wzrostu.Niewiarygodne ale prawdziwe.Przeczuwam że moja era wzrostu już się skończyła ale może jednak ktoś mi powie jak ją oszukać?Choć pytałam wielu lekarzy o poradę to odpowiadali że to geny ale moja rodzina nie jest aż tak niska.Po prostu wykręt i tyle.Dałabym wiele żeby nadrobić chociaż kilka cm.
  • obecnie jestem w 12 tyg ciazy.lecze sie od kilku lat na niedoczynnosc tarczycy.biore obecnie L-thyroxin 75.moj problem polega na tym ze od 3 miesiecy mieszkam w kraju innego kontynentu i zaden tutejszy lekarz nie zna sie na moich wynikach.hmm jeden probowal sie konsultowac z innymi lekarzami i podobno mam w normie,ale ostatnio tak sie glupio patrzyl w moje wyniki jak sroka w gnat ze sie obawiam czy wszystko ok.przepraszam za niedowiare,ale moja ciaza jest dla mnie bardzo wazna i wole miec pew...
  • czesc dziewczyny:) 20dc mialam progesteron: 32,3ng/ml (badane po poludniu), a 23dc : 19,4ng/ml (badanie rano) i teraz pytanie: czy na podstawie tego spadku moge uznac, ze ciazy nie ma, czy wogole nie moge uznac tego za spadek, bo progesteron wydziela sie pulsacyjnie? i czy wogole po np. 3 badanich progesterony w fazie lutealnej mozna stwierdzic ewentualną ciążę? no i co z prolaktyna - czy jesli zarodek sie zagniezdza to ona wzrasta? (w ciązy i przy karmieniu jest wysoka) dodam...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.