zastrzyki

(3 wyniki)
  • Witam :) Leczę boreliozę plus dodatki i w trosce o tarczycę zrobiłam badania. W 2004 miałam nadczynność, po jodzie radioaktywnym krótko niedoczynność. Jak należy interpretować te wyniki? TSH 1,75 (0,27 - 4,20) FT4 36.36% [wynik 1.21, norma (0.93 - 1.7)] FT3 19.17% [wynik 2.46, norma (2 - 4.4)] anty-TPO 71 (max 34), ale kiedyś było około 400 Ferrytyna 20 (15 - 150) - czy coś z tym powinno się już robić? Pozdrawiam
  • Spokojnie Wam wytłumacze o co mi chodzi. Moja Mama ma Hashimoto, więc poprosiła mnie, żebym zrobila badania hormoalne czy i u mnie się zabawa nie zaczyna. Poszlam i wziełam skieowanie na cały zestaw badań i poziom TSH. Dodam, że prawie 4 miesiąc temu urodziłam drugi dziecko a 2 tygodnie temu przyjełam Depo-provera. Badania robiłam 5 dni po przyjęciu zastrzyku i mój poziom TSH to 0,005 mikrolU/ml. Czy tak duża dawka hormonów - estrogenów w zastrzyku może aż tak wpłuynąć na hormo...
  • Mam od pewnego czasu niedobór magnezu i to znaczny. Norma jest od 1,7 a ja mam 1,3 i to po miesięcznym codziennym podawaniu magnezu dożylnie. Troche poczytałam o magnezie i znalazłam informacje ważną dla tych którzy choruja na niedoczynnośc przytarczyc i biora wapń. Otóż przyjmowanie magnezu zapobiega odkładaniu sie magnezu w róznych narządach między innymi w nerkach. to moze było logiczne, ale warto przypomnieć. Mi zastrzyki bardzo pomagaja. Od czasu kiedy zachorowałam na nied. ...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się