Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      zastrzyki

    zastrzyki

    (24 wyniki)
    • dzis lekarz przepisal mi zastrzyki z b12. 10 sztuk po 100. odebralaq pierwszy zastrzyk ok 19-stej. i teraz jestem cala w nerwach bo naczytalam sie o wstrzasie anafilaktycznym. masakra jakas. czy moze on wystapic pozniej? jak sprawdzic czy nie jestesm uczulona i nic mi nie bedzie?? prosze o pomoc :(
    • Pozstanowiłam zapytać Was drogie forumowiczki o opinie i prosić byście podzieliły się swoją widzą na ten temat. W tym roku mam zaplanowany zabieg usuwania jajników ( zaplanowane przez Onkologię po 35 roku życia z racji wysokiego ryzyka zachorowań na raka w mojej rdzinie). Mam duże obawy co do znieczulenia. Jak będę reagowała. Mam przykre doświadczenia u dentysty. Po znieczuleniu fatanie się czułam, zasłabłam i miałam rzut choroby.Dochodziłam dość długo do siebie. Małam przepisane zastrz...
    • Zastanawiam sie czy ktoś próbował brac w ten sposób zastrzyki.Po zastrzykach z żelaza mam tak obolałe pośladki ,że zastanawiam sie nad innym miejscem wkłucia
    • czy poziom wit b12 na 26,11 % kwalifikuje sie do zastrzykow ? 399 193-982 . przy jakich procentach wy dostalyscie ?
    • Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie? niewiele udało mi się znaleźć na forum, widzę, ze większość z Was bierze tabletki, ale coś mi się wydaje, że ktoś wspominał o kroplówce - za chiny nie pamiętam kto... Jestem po 3 opakowaniach Hemoferu (dawka i postać żelaza taka jak w Sorbiferze). Moja wyjściowa ferrytyna to 2,8 (norma 10-160), pierwszy miesiąc jedna tabletka Hemoferu co 2gi dzień, ferrytyna wzrosła do 6,5 (norma 15-250), kolejny miesiąc 2 tabletki dziennie - ferrytyna 11,9 (nor...
    • od października '10 przytyłam 10 kg/dieta-ostra, ćwiczenia nic nie dają /słaba pamięć a dużo muszę się uczyć,skóra tak sucha,że aż odpada,niedokrwistość i leukopenia - od 3 lat, duża krwinka czyli makrocytoza - od 3 lat,zrobiłam wyniki - tylko ft3 lekko poniżej, tsh i ft4 w normie, z hormonów jeszcze podwyższona prolaktyna,byłam u endo w Krakowie, usg - zmniejszona tarczyca, kazał zrobić przeciwciała p.tarczycowe ale ogólnie mnie zbył / byłam prywatnie ale gorzej niż na nfz/ "książkowo" pasuj...
    • Witam. Od jakiegoś czasu uczę się swojej choroby na Waszym forum. Niebawem pewnie założę swój wątek. A na dzisiaj mam pilne pytanie. Dotychczas byłam na eutyroxie 75 który moja endo zamieniła mi wczoraj na novothyral 75. Z Waszych wypowiedzi wynika, że powinnam zmianę lekarstw wprowadzać powoli. Z moich obliczeń, wzorowanych na przykładach podawanych na forum wynika, że wprowadzając od jutra cały novothyral przesadziłabym zarówno z podażą t4 jak i t3. Dodatkowo endo kazała mi łykać selen - te...
    • Odebrałam dziś wyniki z wit B12-195 norma(211-900) zrobiłąm sobie sama po przeczytaniu na forum jakie wyniki powinno robić się przy hashimoto,wiem o chorobie od 3 tyg....gdy zadzwoniłam do mojej pani endokrynolog,zbyła mnie,nastęoną wizytę mam w styczniu,co robić???
    • Witajcie, moja endokrynolog poleciła mi zastrzyki TFX, czy ktoś stosował je? Są dosyć drogie bo jeden kosztuje około 14 zł, a muszę ich przyjąć 20. Mam Hashimoto od 6 lat i leczę się. Przyjmuję euthyrox i vitaminę PP forte. Moje ostatnie wyniki: TSH 4,080 FT4 1,67 TPO 451,00 TGAb 700,90 Ze względu na pogorszenie przeciwciał od zeszłego roku, lekarka zaleciła mi te zastrzyki. Acha, mam jeszcze jedno pytanie. Mam 26 lat i ostatnio zaczęłam myslec o ciąży. Proszę powiedzcie mi...
    • Moja mama ma Tsh=9,5 i jeszcze wyniki wskazuja na anemie z niedoboru b12.Do lekarza rodzinnego poszła tylko dlatego,że drapała sie do krwi, taką miała wysypkę.Od dawna widziałam ,ze jest chora ale nie mogłam namówić jej na wizytę.Teraz od dwóch tygodni je 25 euthyroxu i nie daje się przekonac ,zeby trochę zwiekszyć.Wizytę u endo na fundusz ma w grudniu.Możecie polecić endo prywatnie w Nowej Soli lub Zielonej Górze?
    • witamina B12

      (155)
      Cześć, zbadałam poziom wit. B12. Jest w granicy normy 238 (160-800), jednak zastanawiam się czy to nie za mało? Włosy wypadają mi na potęgę. Co sądzicie? pozdrowienia jaskka
    • Witaj. Czy mogłabyś zajrzeć do mojego wątku i napisać, co sądzisz o wyniku: P/c. p. czynnikowi wewnętrznemu Castle'a i p. komórkom okładzinowym żołądka (APCA) P/c. p. czynnikowi wewnętrznemu Castle'a ujemny u P/c. p. komórkom okładzinowym żołądka (APCA) dodatni Czy to jest już pewność anemii złośliwej? Dodam, że mój tato na to cierpi, a ja mam B12 211 przy normie od 174. Może podsuniesz mi badania, które dodatkowo powinnam wykonać? Będę wdzięczna za każdą sugestię. Pozdrawiam.
    • Witajcie Na tarczyce choruje od 1994 roku . W tej chwili mam 24 lata. Jej choroba została wykryta przez przypadek gdy lekarz pierwszego kontaktu podczas zwykłej wizyty ( grypa ) stwierdził ze mam chyba za szeroką szyje. Miałam wtedy kilka lat ... Kiedy zrobiono mi podstawowe badania na tsk t3 i t4 od razu wyladowałam w dzieciecym szpitalu. Zrobiono mi biopsje. W oparciu o te badani stwierdzono Niedoczynnosc i Wole Hashimoto. 2 lata później znów byłam w szpitalu ( choć jako małe dziecko ni...
    • Mam pytanie do osob z niedoborem witaminy B12.Jaki lekarz zlecil wam zastrzyki?Goraco poszukuje takiego,ktory wreszcie zainteresuje sie moja choroba i zleci test Schilinga.Jestem zalamana,srednio kilka razy w tygodniu mam zawroty glowy,ciemno przed oczami,czuje ze zaraz strace przytomnosc.Utrudnia mi to normalne funkcjonowanie.Bylam u doktora Lamparta nawet,tak poleconego tutaj-niestety-mam czekac,az morfologia jeszcze bardziej mi sie popsuje(?!).Bardzo niechetnie podchodzi do zastrzyko...
    • dziś odebrałam wyniki przeciw ciał i coś mi w tym nie pasuje. p-ciała p/peroksydadzie tarczycowej 514,8 (do 34,0) p-ciała p/ tyreoglobulinie 579,9 (do 115) dziwi mnie ostatni wynik i wydaje mi sie że to pomyłka w laboratorium. w maju TG Ab miałam 180,6 (do70) biorę TFX, jestem po 50 zastrzykach teraz miałam miesieczną przerwę. ogólnie czuje sie dobrze. TFX biorą głownie na bakterię ecoli na którą wcześniej nic nie działało a po TFX są efekty. zastanawiam sie czy to wina pomył...
    • Cześć Wszystkim, zostałam zdiagnozowana w maju ubiegłego roku, ale sądząc po moim wcześniejszym samopoczuciu hashi dopadło mnie pewnie na długo wcześniej. Dopadło i za nic nie chce odpuścić , eh! Ostatnie wyniki: TSH: [u]4,28[/u] (0,27-4,2) FT3: 4,47 (3,1-6,8) FT4: 12,98 (12-22) Wit B12: [u]119 pg/ml[/u] (197-866) Ferrytyna: [u]9,79 ng/ml [/u](13-150) Żelazo: [u]43[/u] (50-170) Sód: 137 (135-145) Potas: 4,3 (3,5-5,5) Magnez 2,0 (1,6-2,7) Bilirubina: 0,4 (0,3-1,2) Morfol...
    • Witam Was!

      (16)
      Od trzech dni jestem "świadomą posiadaczką" Hashimoto. Z góry przepraszam, jeśli będę się powtarzać lub zadawać naiwne i proste pytania. Mam nadzieję, że gdy poprawią mi się wyniki, to odzyskam trochę poprzedniej bystrości umysłu. Dzisiaj w pracy zauważyłam, że dokumenty, nad którymi pracowałam tydzień temu przerobiłam po raz drugi 3 dni temu. A dziś o mały włos zrobiłabym po raz trzeci to samo. We wtorek brat mnie zawiózł moim autem 100 km do endokrynologa. Przed gabinetem okazało się, że...
    • okolo 1,5 roku, obudzilem sie jak Tsh bylo 50 , i zaczeli mi dawac letrox 150 teraz jestem okolo 6 miesiecy na 100 ale słabo sie czuje , spac mi ciagle chce i nic po za tym ,nie mam checi do zycia , chyba lekka depresja, bola mnie miesnie, czasami głowa , nie moge schudnac , poce sie strasznie, ogolnie czuje sie taki przymulony i zwolniony. Wyniki dzisiejsze Tsh 3 Ft3 1,89 ( 1,8-4,2) co daje 3,75 % cienko Ft4 1,59 (0,8-1,9) 71 % T3 63,7 norma (70 - 170) cienko T4 59,4 (45-125) ...
    • Witam,mam 21 lat od jakiś 3-4 lat problemy z tarczycą,niestety trafiałam na kiepskich endo, którzy tylko patrzyli na TSH,było w normie czyli zdrowa.Żaden nie zdiagnozował hashi(same podejrzenia)może ktoś będzie tak miły i trochę rozjaśni mi sytuację bo od lekarzy nic się dowiedzieć nie można,same wymijające odpowiedzi. Wyniki: styczeń 2009 TSH 1,26 (0,27-4,20) FT3 3,79 (2,00-4,4) 74,58% FT4 1,24 (0,93-1,7) 40,26% antyTPO >1000 (0-12) antyTG 129.3 (0-34) marzec TSH 1,23 (...
    • hej,jestem po 2 zastrzykach i nie wiem, czy to z powodu przeziebienia, czy czegos innego czuje sie dziwnie _ SZUMI MI W GLOWIE I NIE MOGE SIE SKUPIC ni jak... A tytch zastrzykow jeszcze 8. Jak Wy mieliście po nich? Jak szybko nastepowala poprawa samopoczucia? Dodam, ze mam przyjac 2 serie po 10 zastrzyko w ostepnie 4-5 tygodni. Pozdrawiam

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się