Forum   ziemniaczane

ziemniaczane

(191 wyników)
  • powiedzcie mi proszę czym różni się maka ziemniaczana od skrobi ziemniaczanej.Kpiłam dzis skrobię bo nie było mąki, czy mogę ja używać tak jak mąkę?
  • Pure na rzadko.
  • [pomocy... robie ciasto mleczna kanapka. i okazalo sie,ze wcielo mi ziemniaczana make... mam leciec do sklepu? czytam,ze do sernikow daja budyn zamiast ale czy to sie upiecze ?
  • jakieś 5 tyg temu kupowałam kg za niewiele ponad 3zl (w biedronce). Jestem pewna,że właśnie tyle zapłacilam. wczoraj w biedronce mąki nie było-pani powiedziała,ze juz kilka tygodni ziemniaczanej nie dostali. tata jechał akurat na zakupy to poprosiłam o zakup. Wrócił z mąka-ale...8zł za kg! Jakim cudem ta mąka tak podrożała???W tak krótkim czasie?
  • witam, właśnie zabrałam się do robienia babki ziemniaczanej (surowe ziemniaki + jajko + mąka + cebula i boczek) i uświadomiłam sobie, że zawsze wychodzi mi jakby trochę "zakalcowata". Przeczytałam przeróżne wątki, bo o babkach już było pisane całkiem sporo lecz niestety nie spotkałam się z takim problemem. Bardzo proszę o poradę - może robię jakiś błąd ?
  • 2 łyżki mąki to za dużo na taką ilość ziemniaków
  • bardzo smaczne i naprawde puszyste polecam
  • Witam, przypadkiem w tv widziałam przepis na marchewkowe gnocchi i strasznie się na nie napaliłam ;) Ale mam problem, bo w przepisie jest kaszka ziemniaczana, której nigdzie nie mogę znaleźć :( Wie ktoś z Was może, gdzie w Wwie można ją kupić? Ewentualnie czym zastąpić? Pozdrawiam, m.
  • Mam od kilku dni automat do chleba, eksperymentuję wypieki chlebów i ciast. Naszła mnie taka myśl (może szalona), a może by upiec babkę ziemniaczaną? Używając oczywiście tylko programu pieczenie. Czy to całkiem szalona myśl? Może ktoś ma w tej mierze jakieś doświadczenia? Pytam o to , bo automat oczywiście pojedzie ze mną na wakacje na działkę, gdzie nie mam piekarnika.
  • Czy jest możliwe w warunkach domowych podać równocześnie 15 dużych placków z gulaszem? Jak to rozwiązać? Usmażyć placki wcześniej (czy nie posklejają się?), odgrzać w piekarniku, mikrofali. A może dać sobie spokój.
  • Czy ciasto do ryby w cieście może być zrobione tylko z mąki zniemniaczanej? Zawsze mieszałam mąki, wiekszość stanowiła zwykła pszenna, teraz mam w domu tylko ziemniaczaną, a do sklepu nie chce mi się iść - mam też ochotę poeksperymentować. Czy takie ciasto będzie mieć odpowiednią strukturę,tj. czy np. nie będzie się odklejać od ryby podczas smażenia?
  • Czy można bez maki pszennej? Mam w domu alergika który nie może jej jeść.
  • Jakoś wcześniej nie wpadłam na to by w domu zrobić czipsy, ziemniaków mamy dużo ale już sie trochę przyjadły frytki, ziemniaki gotowane i z piekarnika. Jakoś dziś wpadłam na pomysł czipsów, oczywiście mr. Google pomógł rozwiać wątpliwości :P W tej chwili mąż smaży we frytkownicy kolejną porcje, a dzieciaki podskakują wokół niego czekając na swoją porcje :) Muszę kiedyś spróbować zrobić w piekarniku, od razu z przyprawami :) Błago robot kuchenny kroi ziemniaki na bardzo cieniutkie plasterki :)
  • upiekłam babke ziemniaczana i zrobiła sie czarna dlaczego oze ktos wie
  • Kupiłam całe pudełko z myślą o Pavlowej, ale na to potrzeba zaledwie łyżeczki. Data ważności nie jest zbyt odległa i tak się zastanawiam do czego można by jej dodać, co stworzyć dobrego, jak wykorzystać. Ps. Wyszukiwarka niewiele mi pomogła.
  • Jak je przyrządzacie? Jedliśmy kiedyś w Niemczech takie mega puszyste, chyba z dużą ilością jajek- były przedobre. Nie potrafię ich powtórzyć. Dodaję do utartych ziemniaków surową cebulę, sól, pieprz, trochę mąki, jajko. Czy coś można poprawić, żeby zyskały na smaku?
  • Co zrobic aby pyzy ziemniaczane nie ciemniały???? Zrobiłam ostatni i zrobiły sie czarne. prosze o rade.
  • Poszukuje przepisu na kotlety ziemniaczane,jakies pyszne z gory dziekuje
  • Doskonały przepis, wypróbowany. Jednak jeszcze lepiej smakuje kugiel jaśli doda się do niego trochę mięsa, boczku wędzonego, pokrojonych różnych wedlin. Zapewne już nie będzie to przepis kuchni żydowskiej.
  • ja to znam od dziecka jako kopytka moze i gnocchi brzmi bardziej "made in zagranica", ale czy lepiej smakuje.... no i gnocchi, ktore jadlam mialo taka falista perforacje, ktora domowym sposobem latwo wykonac widelcem
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.