Forum   zimne stopy

zimne stopy

(14 wyniki)
  • hej, Wczoraj myslalam ze nie wytrzymam. Lodowate to chyba najl,epsze okreslenie - byly tak zimne, ze zasnac nie moglam. A jak zalozylam skarpetki to dopiero po godzinie bylo lepiej. Dodam, ze dlonie i nos tez mialam zimne. Przez caly dzien bylo mi zimno i mialam dreszcze. Biore 12,5 mg Eurythroxu co drugi dzien -wczoraj nie bralam.
  • mam problem ,gdyż zimą mam zimne stopy .niraz nie pomagają najgróbsze skarpety .moja pani lekarz mówi że to krążenie ,brłem leki ale to nie pomaga ,mam 50lat jak z tym żyć
  • Od pewnego czasu jest mi ciagle zimno mimo ogolnie wysokich temperatur.Mam stale zimne,rece,stopy a nawet nos.Zrobilam sobie morfologie i jest o.k.Jakie jeszcze badania moglabym sobie wykonac ?
  • w ciągu ostatnich miesięcy mam zimne stopy, teraz jak sie ochłodziło to jeszcze bardziej, nawet jak leżę przykryty to też są chłodne (ręce nie). Nie jest to zależne od zdenerwowania. Mam pytanie - czy to może być objaw jakiegoś schorzenia, czy raczej szukanie igły w stogu siana
  • Mam pytanie. Co jest przyczyną zimnych stóp i ciągłego uczucia zimna. Proszę o poradę czy to objaw jakiejś choroby? Pozdrawiam
  • Od dłuższego czasu drętwieją mi rece oraz stopy, teraz doszło jeszcze marzniecie stóp. Do jakiego lekarza należy zgłosić się z takimi dolegliwościami. Lekarz pierwszego kontaktu skierował mnie do endokrynologa ten zdziwiony odesłał mnie do neurologa.Do jakiego lekarza należy się zgłosić i może są jakieś badania które mogę zrobić już przed wizytą?
  • Od 2 mmiesięcy marzną i jednocześnie bolą mnie stopy. Ból promieniuje aż na dól pleców (w oklicy nerek)i tam się nasila. Ciepłe skarpety i buty pomagają na bardzo krótko.Po jednej godzinie stopy sie pocą i marzną powodując silny bół. A może to coś z nerkami, bo właśnie 2 miesiące temu miałem trzydniowe zapalenie pęcherza moczowego, które zbagatelizowałem. Ostatnio miłem robione badania okresowe. Wszystko w normire (łącznie z ASO), jedynie glukoza sporo poniżej normy (nie wiem czy...
  • Bardzo często robi mi się gorąco, pocę się nawet jak w pomieszczeniu jest chłodno, ubieram sie lżej od innych. Denerwuje mnie jednak, że przy tym uczuciu ogólnego ciepła moje ręce i stopy są lodowato zimne i mokre. Nie odczuwam przy tym by ręce czy stopy marzły, nie czuje że jest mi w nie zimno. Przeszkadza mi jednak to pocenie. Jest to krepujace- nie dosc ze rece zimne jak lod to jeszcze cale mokre.... Czy mozna cos na to poradzic?
  • witam ponownie mam juz wyniki badan! jezeli ktos moze:) niech pomoze mi je zinterpretowac! byla bym wdzieczna! do endokrynologa wybieram sie w przyszlym tygodniu! a więc: TSH- 21 (0,4 -4) FT3- 3,38 (2,57- 4,43) FT4- 1,12 (0,8 - 1,9 ) Anty-TPO -357 <35 negatywny Anty-TG -36 <40 negatywny WYNIKI USG: płat lewy 4,1 X 1,5 X 1,3 cm objetosc 4,1 ml płat prawy 4,1 X 1,5X 1,4 cm objetosc 4,1 ml cieśń 0,3cm objetosc calkowita 8,2 ml norma do 18ml DZIEKUJE ZA POMOC POZDRA...
  • Witam, może ktoś spotkał się już z tym problemem i mi pomoże,bo jestem przerażona tym,co się dzieje z moimi stopami.Otóż są one przeraźliwie wręcz zimne,lodowate.Przy tym aż bolą.Mam też troszkę podpuchnięte kostki.Z dłońmi nie jest tak źle,chociaż też nie mają normalnej temperatury.Cisnienie mam 100- 110/60-70,zależy,ale przeważnie niskie.Uprawiam trochę sport,ćwiczę codziennie 20 minut aeorbik,ale mimo rozgrzania całego organizmu(pot ze mnie "ścieka")to stopy są cały czas zimne....
  • Witam - już kiedyś pytałam o to Venus, tylko wtedy nie pamiętałam nazwy tej terapii. Teraz już wiem, chodziło mi o biofeedbeck, czyli biologiczne sprężenie zwrotne. Metoda ta (podobno) uczy jak opanowac normalne odruchowe funkcje ciała, czyli tętno serca, ciśnienie krwi i napięcie mięśni.Pomaga w migrenach i napięciowych bólach głowy. Jak rozumiem jest to technika relaksacyjna - pacjent jest podłączany do urządzenia, które monitoruje funkcje jego orgaznizmu (temperaturę, napięcie mięśni, temp...
  • Ciągle mam zimne stopy. Zimne, jak lód. W domu ponad 20 stopni, jestem ciepło ubrana, na stopach skarpety, ciepłe kapcie. Kiedys nawet góralskie nic nie dawały-stopy nadal byly zimne. Czy to ma zwiazek z krążeniem? jakie badania pownnam zrobic i czy w gole powinnam sie pod tym kątem badac? Najgorsze jest to, ze od dziecka mam problemy z pecherzem i wystarczy mi zmarznięcie stóp i...zapalenie pecherza gotowe! W grudniu mialam 2 razy zapalenie pecherza (zmarzly mi stopy), zjadlam ...
  • Witam! dzisiaj zauwazylam, ze pod kolanem mam prawdopodobnie poczatek zylaka - niebieska, dosc gruba zyla jest bardzo dobrze widoczna. Nie wystaje mi narazie ponad pozion skory, jest plaska ale widac ja bardzo dobrze. Co mam robic? Do jakkiego lekarza sie z tym udac? Dodam, ze nie mam zbytniej nadwagi - przy wzroscie 168 waze 55 kilo. MOze nie jestem chuda ale tez bez przesady. Nogi mam sredniej tegosci, w miare proporcjonalne do reszty. Uprawiam sporty regularnie - nie wyczynow...
  • Witam, Mam pewne objawy, z którymi nie za bardzo wiem jak sobie poradzić. Oto one: - ciągłe zmęczenie (ospałość) niezależnie od pory dnia, - przykry zapach z ust, - nadmierne pocenie się, - zimne stopy i ręce, - niskie ciśnienie. Dolegliwości te bardzo utrudniają mi życie. Może ktoś potrafi to zdjagnozować i coś poradzić, aby się tego pozbyć? z góry dziękuje
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.