Forum   zupa kminkowa

zupa kminkowa

(3 wyniki)
  • Jak wykorzystać te kilka paczek poza zupą kminkową i nalewką? :)
  • Na dwa litry wody: ok 200 gram kminku podwójna włoszczyzna (tzn. pojedyncza marchewka, podówjne seler pietruszka i por) ciut imbiru sproszkowanego listek laurowy curry w proszku (odrobina) Kminek wsypać do garnka. Zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia. Dodać włoszczyznę, przyprawy. Gotować. Po ok. pól godzinie wyjąć warzywa. Podawać na ciepło w zimne dni. Z włoszczyzny (za wyjątkiem pora, który po ugotowaniu nie nadaje się do niczego) wychodzi bardzo dobra majonezowa sałatka.
  • Kto był w dzieciństwie zabran na wycieczkę do jednostki wojskowej, ten wie, jak smakuje taki wojskowy suchar - jest diabelnie twardy i w zasadzie niesmaczny, ale na pociechę czasem zęby trafią na ciemne ziarenko i na języku pojawia się tajemniczy smak kminku. Jak po raz pierwszy i następne piekłam cebulaki* Ewy, to użyłam kminku mielonego, bo akurat taki w sklepie był, ale w końcu pomyslałam o kminku w całościi nawet udało mi się znaleźć, kupić i wsypać do ciasta. OK, wsypałam ...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.