Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Lubelskie   Zamość   Podziemne tunele pod Zamościem

Podziemne tunele pod Zamościem

Autor: malkazar89 20.04.11, 23:08
Witam zainteresował mnie ostatnio temat
www.mmzamosc.pl/artykul/sensacyjne-odkrycie-lochy-pod-szczebrzeszynem-naprawde-istnieja-269287.html
Niby jest to Szczebrzeszyn, ale rozmawiałem na takie tematy z ludźmi, którzy twierdzą ze takie tunele są pod Zamościem. Wszystkie wzgórza w parku, tunele pod zamojską starówką, tunele prowadzące z Zamościa do Tomaszowa lub. Tarzymiech, w Żdanowie k. Masarni (zasypane), ul Świętego Piątka w Zamościu (zasypane) czy też na starówce pod kościołem redemptorystów Izbicy, Roztoczańskiego parku narodowego w Zwierzyńcu czy też do Szczebrzeszyna. Dostałem namiary na jedno wejście które nie jest jeszcze zasypane (zachowam to dla siebie) i korci mnie tam pojechać i to zbadać. Starsi ludzie - świadkowie potwierdzają istnienie takich tuneli, będą tam w środku odnaleźli wiele skarbów dawnej cywilizacji. min kroniki (wejście Żdanów) które niej ujrzały światła dziennego i słuch i nich zaginą. Zastanawiają więc mnie pytania dlaczego te tunele nie ujrzały światła dziennego, dlaczego są tak pilnie strzeżone że nie można do nich wejść ( proszę nie mówić o zawaleniu bo już dawno by się zawaliły) jakie skarby naszej cywilizacji kryją w środku, co tam jest ukrywane przez "Ludzi władzy" że tacy przeciętni ludzie nie mogą o tym wiedzieć. Jaka była kiedyś technika że pod ziemią wykopano kilkudziesięciu metrowy tunel do docelowego miejsca skoro pod ziemią można natrafić na wszystko min kamień, piasek, woda, a z tego co mi wiadomo kapliczki z zamościa do szczebrzeszyna stojące niegdyś w polach to były szyby wentylacyjne do tuneli.
Jeśli wiecie coś na temat powyższego tematu proszę o odpowiedź.
Chodzi mi o potwierdzenie legendy o tunelach, czy ktoś słyszał coś na ten temat, może tam był?
Z góry dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.