Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Polonia   Polonia w Niemczech   ---------------------> To...

---------------------> To tak mozna?

Autor: duual 14.11.09, 17:07
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Przeczytalem watek nizej dotyczacy wlasnosciowego mieszkania w PL a socjalu w DE i natknely mnie pewne watpliwosci w innej sprawie, moze ktos z forum rozwinie moje watpliwosci...
W Rodzinie mam pewne malzenstwo, pochodza z PL, zyja juz jakies 18 lat w DE. Oboje pracuja, Mezczyzna dodatkowo dorabia na rodzine kupujac w miesiacu od jednego do 2-3 aut i sprzedaje drozej, robi to jaka prywatna osoba, podobno nigdzie tego nie zglasza, czy musi to robic? wiem ze na jednym samochodzie ma wygrana od 400 do 1500€. Facet nie jest Handlarzem jakims zarejestrowanym, ale zajmuje sie tym tzw dorywczo ...

No i jeszcze inna sprawa i inna rodzina.
Znajomi buduja dom w PL, dom jest na nich, nigdzie nie zglaszali w DE ze to robia.
Czy musza informowac wladze niemieckie o tym ze dom juz stoi?

Nie mam zamiaru nigdzie niczego zglaszac (pisze to bo pewnie ludzie zaraz zareaguja ze szukam dziury w calym), po prostu pytam z ciekawosci czy jest to wszystko legalne.
Sam chcialbym za jakies 3 lata zaczac budowe.
Czy ktos jest w podobnej sytuacji
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.