Komentarze do artykułu
Miasto podzieliło kasę na sport. Kto tego nie przeżyje?
Piłkarska Lechia spada z 700 tys. zł dotacji na 150 tys. zł. - Jestem w szoku - mówi prezes Lechii. Przedstawiciele zielonogórskiego środowiska sportowego doliczyli się, że z zapisanej w budżecie kwoty 3,6 mln zł w otwartym konkursie miasto podzieliło tylko 2,9 mln zł. Co się stało z 700 tys. zł?
Miasto podzieliło kasę na sport. Kto tego nie p...
Autor:
Gość: kryzysik
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
30.01.12, 21:53
Patrząc na część ostatnich ruchów Kubickiego, to można stwierdzić że rzeczywiście szuka oszczędności(reformy w oświacie):)
W tym rozdaniu można się przyczepić do tego, że UZ dostaje 300 tys a Lechia tylko 150 ??:> Przecież sekcje sportowe na UZ są jeszcze gorsze niż Lechia, więc w tym wypadku logiki nie ma:( Inaczej jest już z pingpongistami, tutaj nie dosyć że ekstra to jeszcze Jagiełowicz, więc atuty są :)
Co do Lechi, to pamiętam jak każdy się podniecał że Lechia wyszła na 0, trudno żeby nie skoro klub za tę padakę którą grają, dostał 750k, wówczas było łatwo znaleźć nadwyżkę :(
A teraz znowu lament, biedna Lechia, nie potrafi już sobie radzić bez znaczącej pomocy ze strony miasta:(
Kubicki był konsekwentny, dał radnym kasę do podziału i mówił, że nie da Lechii zbyt wiele, widocznie politycy pisu liczyli na blefa:)
A teraz znowu płacz, jak to na Lechię dać tylko 150k, przecież sam jeden radny mógł dać 100k więc dlaczego żaden z radnych pisu nie przeznaczył części swojej doli aby dotować Lechię??:> Teraz nagle politycy pisu będą wylewali żale jak to dobro klubu leży im na sercu, ale gdy mogli ten klub wspomóc ze swojej puli to tego nie zrobili:(
Mam nadzieje,że Kubicki się nie ugnie, radni pisu mogli pokazać gest i wspomóc klub, nie uczynili tego:(
W wielu sprawach nie podoba mi się postępowanie Kubickiego, ale w tym przypadku liczę na jego wytrwałość, czas najwyższy by Lechia zaczęła coś grać i coś działać:)