Gazeta.pl   Forum   eDziecko   Eksperckie   Zdrowe ssanie, mowa i zgryz   Otwarta buzia i wy...

Otwarta buzia i wystawianie jezyka u noworodka

Autor: Gość: Monika IP: *.centertel.pl 19.10.11, 14:47
Witam Panią Doktor
Moja córeczka ma dopiero 12 dni ale już zaobserwowałam u niej ciagle otwartą buzię i bardzo często wystawiony język. Żaden z lekarzy ani w szpitalu ani w przychodni nie zwrócił uwagi na żadne patologie w tym zakresie.Jednak ja zaczynam się martiwc bo sama jestem po jednostronnym rozszczepie wargi i podniebienia wiec wiem jakie sa problemy ze zgryzem , wymowa itd.
Czy w tak wczesnym wieku dziecka jest sens aby przyjezac do Pani na konsultację? Czy mozna już , czy lepiej zaczekać a jesli tak to do jakiego wieku ? Czy mozliwe jest ,że jest to kwestia odpowiedniego wyszczysczenia noska? W nocy slysze ,ze córka jakby pochrapuje . Boje sie aby nie przyzwyczaiła sie do oddychania przez nos .
Czy jest mozliwosc uzyskania Pani tel w celu umowienia wizyty w Warszawie?
Pozdrawiam
MR
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Serwis eDziecko poleca

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.