Gazeta.pl   Forum   eDziecko   Eksperckie   Zdrowe ssanie, mowa i zgryz   Jedzenie w nocy , ...

Jedzenie w nocy , próchnica już chyba atakuje ?

Autor: calineczkazbajkii 23.01.12, 13:41
Witam
Moj 20 czny Synek ciągle je w nocy. Nie da radu go tego oduczyć . Je dużo w ciągu dnia , choć jest drobny ( ja tez tak mialam jako dzicko- nawet myslano ze mam tasiemca).
Wyrastaja mu trzonowe zęby i zauwazylam ze jak juz widać było trochę zęba - czarną plamkę. Zab jest coraz większy i plamka też. Może to nawet jest dziura w zębie. ?Trudno mi jest zajrzeć do gardła , zwłaszcza ze jest przeziębiony.
Nie wiem co robić.
przestać zupełnie dawac mu jeść w nocy ? próbowałam , strasznie płakał , wręcz wył.
może zacząć ograniczać ilość aż w koncu podawać wode ?

Mąż kąpie Synka i nie zawsze umyje mu zęby.
Synuś nie je słodyczy nie pije soków ani nie je owoców.
Jedyne "slodycze" to czasem syropy na kaszel i słodki paracetamol podawany na ból zęba w nocy.

Mieszkamy w Anglii i nie bardzo wiem jakie tu stosują zasady "leczenia" zębów. Zwłaszcza , ze jak kiedyś pytałam swojej dentystki kiedy mam przyjść z Synem , to powiedziała ze jak skończy 3 lata. Teraz wiem ze mogę iść wcześniej ( moze do innej dentystki? a może znajdę jakiegoś polskiego prywatnego dentyste o ile to konieczne i lepsze)
--
Gotowanie dla alergicznego i zdrowego Brzdąca
mojegotowaniee.blox.pl
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Serwis eDziecko poleca

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.