Gazeta.pl   Forum   Gospodarka   Fundusze UE   Tworzenie i rozwój mikroprzedsiębiorstw

Tworzenie i rozwój mikroprzedsiębiorstw

Autor: Gość: shhn IP: *.gorzow.mm.pl 26.04.11, 21:23
Witam
Mam pytanie odnośnie programu jak w temacie.
Myślałem nad pewną działalnością. Obecnie jestem na etacie i mając pewną wiedzę
chciałbym założyć dodatkowo działalność. Wydaje mi się, że najlepszym programem (obok Kapitał Ludzki 6.2) na założenie działalności jest właśnie "Tworzenie i rozwój mikroprzedsiębiorstw".
Jest tylko właśnie jedno "ale".
1. Czy dobrze rozumiem, że jeśli chce się być beneficjentem tego programu to w przypadku os. fizycznej trzeba być zameldowanym na wsi a w przypadku os. prawnej wystarczy miejsce działalności zarejestrowane na wsi?
Myślałem o założeniu sp z o.o. w mniejszej niedaleko mego miasta wsi (zapewne łatwiej będzie mi założyć spółkę niż zameldować się u kogoś :) ). Tam była by siedziba spółki zajmującej się wypożyczaniem pewnych śr. trwałych jak i magazynowaniem surowców.
2. O ile spełnił bym warunek 1. to jak się odnieść do warunku:
"..został jej nadany numer identyfikacyjny w trybie przepisów o krajowym systemie ewidencji producentów, ewidencji gospodarstw rolnych oraz ewidencji wniosków o przyznanie płatności.."
Czy to znaczy, że faktycznie o ten program mogą ubiegać się tylko rolnicy??
Dziękuję i pozdrawiam.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.