Gazeta.pl   Forum   Gospodarka   Fundusze UE   Działanie 6.2 manipulacja wynikami ?!

Działanie 6.2 manipulacja wynikami ?!

Autor: Gość: Michał P. IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.11, 11:23
Witam serdecznie

Brałem udział w projekcje 6.2 na terenie powiatu będzińskiego. Wyniki otrzymałem w zeszłym tygodniu. Poinformowano mnie iż nie zakwalifikowałem się do otrzymania dotacji. Dotacje miało otrzymać 5 pierwszych osób z listy bezrobotnych.Znalazłem się na 7 miejscu ze stratą jednego punktu do osoby z miejscem 5. Mam podejrzenia iż beneficjent manipuluje wynikami projektu. Otóż w niedługim czasie po otrzymaniu wyników odebrałem telefon od miłej Pani z biura projektu, która nieco zmieszanym i zdenerwowanym głosem oznajmiła mi że wysłali błędną kartę oceny rozmowy z doradcą zawodowym. Po bliższym przyjrzeniu się owej karcie okazało się to prawdą. W zestawieniu punktacji z poszczególnych etapów w podpunkcie "wynik rozmowy doradcy z uczestnikiem...." na 30 możliwym punktów otrzymałem 20 na natomiast na samej karcie oceny z rozmowy z doradcą widnieje liczba 26 - 6 punktów więcej czyli po doliczeniu do łącznej sumy punktów dawałoby mi 3 miejsce. Po odwiedzeniu biura Pani wręczyła mi kartę oceny z tą właśnie obniżoną punktacją. Także w skrócie są dwie wersje owej oceny rozmowy z doradcą. Otrzymałem kartę której nie powinienem był nawet zobaczyć. Wygląda to na manipulacje wynikami, po prostu gdzieś musieli odjąć tak by dotacje mogły otrzymać osoby które z góry wiadomo było że miały wygrać. Co drodzy Państwo sądzicie o zaistniałej sytuacji?

Pozdrawiam
Michał P.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • Działanie 6.2 manipulacja wynikami ?! - Gość: Michał P. 19.09.11, 11:23

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.