Mam pytanie moze nie jest ono powiazane z dotacjami z funduszy unijnych, ale chcialbym sie dowiedziec bowiem wiem, ze urzedy pracy realizuja wiele programow majacych pomoc w uzyskaniu roznych uprawnien ulatwiajacych znalezienie pracy np. kurs na kierowce tira itp.
Sa firmy, ktore prowadza skzolenia lotnicze i niektore z nich zostaly wpisane przez ministerstwo na liste instytucji szkoleniowych, co pozwala ubiegac sie w UP o dofinansowanie szkolenia pozwalajacego uzyskac licencje pilota zawodowego.
Teraz moje pytane czy ktos sie orientuje czy UP na taki typ szkolenia moze cos dolozyc? Bedzie to wykonalne? Szkolenie takie nie jest tane, ale skoro wyklada na inne szkolenia po 10000 zl daje z funduszu pracy pieniadze (20000 zl) na zalozenie firmy, ktore ludzie zaraz zamykaja jak tylko wygasnie termin o utrzymaniu firmy to chyba i podobne pienadze moze dac na szkolenie o ktorych pisze.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.