Witajcie!
Zacznę od tego, że moja wiadomość nie jest żartem czy próbą wyłudzenia pieniędzy. Otóż moim marzeniem jest podróż dookoła świata, poznanie różnorodności kontynentów oraz posmakowanie innego, nieznanego dotąd obszaru. Moje podróże zawsze podyktowane były kosztami, stąd zwiedziłem zaledwie małą część Europy zachodniej. Mam ochotę na więcej!
Wczoraj siedząc ze znajomymi wpadłem na pewien pomysł. Otóż wyobraziłem sobie, że połowa kraju przesyła mi symboliczną złotówkę. Dałoby to niebagatelną sumę ok. 20 000 000 zł! Rzecz jasna jest to raczej dowcip, przecież taka sytuacja nigdy nie będzie miała miejsca. Ale... Może udałoby mi się w ten sposób zebrać mniejszą kwotę potrzebną do realizacji mojego marzenia? Wystarczy, żeby każdy kto dysponuje wspomnianą złotówką przesłał mi ją na konto

Złotówka to niewiele, ale pomnożona przez sporą ilość darczyńców może zdziałać cuda! Nie wiem czy taki specyficzny "łańcuszek" w ogóle się uda, ale do odważnych świat należy

Gwarantuję, że uda mi się zebrać sensowną kwotę, udokumentuję swoją podróż, założę bloga, umieszczę filmiki i zdjęcia oraz podziękowanie swoim darczyńcom
Proszę więc raz jeszcze o symboliczną złotówkę
nr konta: 22 1140 2004 0000 3102 5886 9250 mBank
Z góry dziękuję wszystkim, którzy będą mnie wspierać w dążeniu do spełnienia swojego marzenia. Byłbym wdzięczny za przesyłanie wiadomości dalej, może umieszczenia jej na facebook'u?
Pozdrawiam serdecznie!
Tomasz
ps. w ramach wyjaśnienia: jestem studentem dziennym ze śląska, nie pracuję, na podróż dookoła świata prawdopodobnie nigdy nie będzie mnie stać