Gazeta.pl   Forum   eDziecko   Eksperckie   Opieka i pielęgnacja a rozwój dziecka   Jaką wyb...

Jaką wybrać chustę do noszenia noworodka?

Autor: maria_kaniewska 02.02.11, 17:02
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Witam serdecznie,
We wspaniałej książce "Co nieco o rozwoju dziecka" jest Pan zwolennikiem chust do noszenia dzieci. Mając w domu 17 dniową córeczkę oraz 1,5 rocznego synka z dnia na dzień podjęłam decyzję, że potrzebuję pilnie jakiegoś rozwiązania, by móc poświęcić jak najwięcej uwagi (w tym samym momencie) moim dwóm absorbującym maluchom i do tego jeszcze co nieco zająć się domem. W chuście chciałabym nosić malutką córeczkę, by mieć wolne ręce. Nie wiem zupełnie jednak jaką chustę wybrać! - jest ich tak dużo rodzajów. Dodam, że zależy mi na w miarę szybkim wkładaniu i wyjmowaniu córeczki z chusty i jej bezpieczeństwie (gdy np. się pochylę) oraz że malutka najbardziej lubi pozycje poziomą, nie przepada za pionową.
Nie stać mnie też na jakąś bardzo drogą chustę.

Bardzo byłabym wdzięczna za podpowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Serwis eDziecko poleca

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.