Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Edukacja   Savoir vivre   Czy wypada nie iść na pogrzeb?

Czy wypada nie iść na pogrzeb?

Autor: hattem 01.01.12, 13:30
Mam pytanie. Zmarł szwagier mojej babci, który mieszkał na tej samej ulicy co my. Mieszkał w tym samym domu co moja babcia, tylko w mieszkaniu na parterze a babcia na I piętrze. Był wdowcem. Nie mieliśmy z nim większego kontaktu, tylko "cześć"-"cześć". We wtorek jest pogrzeb a mój mąż nie chce iść bo w jego opinii nie ma jak sie zwolnić. Jest nauczycielem i nie ma urlopu na żądanie, musiałby wziąć opiekę na dziecko, ale teraz jest czas wystawiania ocen i niektórzy uczniowie będą jeszcze chcieli coś poprawić. Moim zdaniem powinien iść, proszę powiedzcie jak to wygląda z punktu widzenia savoir vivre? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.