Witajcie,
poszukuje (uzywanego) pianina z moderatorem. Wydawac by sie moglo, ze kupienie pianina to zaden problem, jednak jak przychodzi co do czego, trudno cos znalezc. Moderator to podstawa, mieszkam w Niemczech i tu nie ma tak jak u nas, ze mozna sobie bezkarnie "halasowac" - nawet jak sie gra w ciagu dnia, moze sie zdazyc, ze sasiedzi beda sie skarzyc - i w sumie maja prawo. Poza tym, ze pianino musi posiadac moderator, powinno byc dobrej jakosci (chodzi o rodzaj dzwieku) i w dobrym stanie. Dodatkowo - niby najmniej wazne ale jednak, wiadomo, pianino to tez "mebel" - nie powinno miec wyraznych sladow zniszczenia i byc koloru brazowego - chociaz czarne od biedy tez bedzie ok.
Poniewaz pochodze z Warszawy i stamtad bede przewozic do Niemiec reszte swojego dobytku, byloby najkorzystniej, gdyby takze stamtad badz okolic pochodzilo pianino - poza tym latwiej byloby mi je obejrzec ew poddac ocenie fachowca.
Moje pytanie: czy macie moze namiar na kogos, kto chcialby pozbyc sie tego typu instrumentu? Jezeli nie, moze mozecie mi podpowiedziec, gdzie najlepiej szukac, zarowno w sieci jak i poza nia? Nie chodzi mi o strony typu allegro, itp, bardziej o jakies specjalistyczne, nie mam pojecia. Moze ja tez moglabym moje ogloszenie gdzies umiescic, tylko gdzie najlepiej?
Bede wdzieczna za podpowiedzi, pozdrawiam