Gazeta.pl   Forum   Turystyka   Świat: Europa   Skandynawia   Re: wakacyjnie - Bornholm? Got...

Re: wakacyjnie - Bornholm? Gotlandia?

Autor: Gość: diesel IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.11, 15:51
Byłem tu i tu. Bornholm ma tę zaletę że jest stosunkowo blisko więc dopłynięcie na wyspę jest kwestią ok 3-5 godzin w zależności skąd płyniesz. Jeśli chodzi o Gotlandię to całkowity czas dopłyniecia na wyspę to ok. 23 godziny przy czym zależy to od tego jak dobierzesz sobie prom Nynashamnn - Visby. Oczywiście to wszystko jest jak najbardziej do przeżycia ale nie wiem jak zniesie taką podróż dziecko. W sumie jak weźmiesz kajute to nie powinno być problemu. Na Gotlandii widziałem całkiem sporo rowerzystów z dziećmi i byli również tacy którzy w przyczepkach transportowali male dzieci więc na Gotlandii jest to niejako normalne. Na Bornholmie też nie ma problemu z jazdą z dziećmi chociaż jak sięgne pamięcią to nie przypominam sobie rowerzystów z tak małymi dziećmi jak na Gotlandii. Tak czy siak zarówno na Bornholmie jak i na Gotlandii kultura jazdy i podejscie do rowerzystów, jak i do samego człowieka jest najwyższej próby.

Na Gotlandii z racji jej wielkości przebiegi rowerowe raczej powinny być większe bo i wyspa ze 4 razy większa więc jeśli jest to Twoja pierwsza tego typu wyprawa może dobrym przetarciem przed Gotlandią będzie wlaśnie Bornholm. Ogólnie rzecz ujmując zarówno na Gotlandii jak i na Bornholmie natkniesz się na piękne miejsca, które niewątpliwie warto zobaczyc i to nie tylko na zdjeciach ale przede wszystkim na wlasne oczy.

Jesli jestś zainteresowana Gotlandią odsyłam na strone Wyprawa rowerowa Gotlandia
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Polecamy:

Top 10 miast w Europie, które warto odwiedzić

Tam trzeba pojechać chociaż raz w życiu!

Najbardziej imprezowe rajskie wyspy świata

Wycieczki po nocnych klubach, imprezy na plaży do białego rana...

Top 10. Najseksowniejsze miasta świata

Miasta zmysłowe i pełne atrakcji, w których można przeżyć najgorętszą przygodę życia.

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.