Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Zwierzęta   Koty-nasz mały koci zakątek:)   Fraszce się zmien...

Fraszce się zmienia charakter

Autor: pi.asia 12.02.12, 20:13
Moja trikolorka do niedawna była kotem z gatunku niezależnych, z dewizą życiową: człowiek jest od tego, by mnie karmić i głaskać. Ja jestem od tego, by dawać się głaskać.
Jedyne odstępstwo od tego to powitanie mnie gdy wracam do domu. Idąc po schodach słyszę miauczenie, w przedpokoju czeka Fraszka, prowadzi mnie do kuchni i uwala się na bok do głaskania.
Poza tym - dystans. Sypia z reguły osobno i w zasadzie nigdy nie ładuje się na kolana. Wzięta na ręce wyrywa się z wrzaskiem i machaniem pazurami. To znaczy tak było dotychczas.
Bo od pewnego czasu Fraszka robi się przylepa.
Coraz częściej przychodzi spać do mnie. Ze dwa razy obudziłam się z kotem w ramionach. Na rękach wytrzymuje nawet kilkanaście sekund, co najwyżej cicho skrzeczy z niezadowolenia.
A teraz jeszcze zaczęła sama, z własnej woli, przychodzić mi na kolana.

Złagodniała z wiekiem? Przecież jest młodziutka - ma pięć lat! Chyba raczej nabiera ogłady od Duszki-księżniczki wink
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.