Gazeta.pl   Forum   Serwisy   Moto.pl   Re: Nieudane ataki na klasę premium

Komentarze do artykułu

Nieudane ataki na klasę premium

Mówisz luksus, myślisz Mercedes? Niekoniecznie. Wiele firm próbowało wkupić się w gusta klientów z grubym portfelem. Przedstawiamy samochody, dla których klasa premium okazała się nieosiągalna

Re: Nieudane ataki na klasę premium

Autor: Gość: TAK IP: *.toya.net.pl 30.05.11, 22:34
@mądry

Największym problemem Phaetona był znaczek VW na masce i podejście jego potencjalnych nabywców analogiczne do twojego -> czytaj ignorancja i snobizm - no bo jak to Ja (który zarabiam taką kasę) mam jeździć autem dla ludu??

W chwili debiutu Phaeton był najbardziej komfortową i dopracowaną limuzyną w swojej klasie i bił na głowę S-klase BMW7 i A8. No może był ciut przyciężki - ale to limuzyna a nie wyścigówka i główny nacisk nałożony był na komfort pasażera na tylnej kanapie - i tu nie miał sobie równych.

Dalej, AR 166 - wersja przed liftem brzydka jak noc,,, z kolei po lifcie piękna limuzyna ... ale już ciut przy stara i w porównaniu do A6 C6, E60 czy W211 już taka rewelacyjna nie była. Silnik ->2,4JTD bił na głowę 2,5 litrowe konstrukcję konkurentów,,, problem w tym że już w 2003/2004 roku konkurenci mieli sprawdzone/dopracowane 3 litrowe jednostki.

VelSatis - nie wiem nigdy nie miałem kontaktu z tym autem, ale większość Renówek ale wygląd z połączeniem "niezawodności" ówczesnej laguny pewnie trochę odstraszył potencjalnych klientów.

No i na koniec Citroen C6 - wygląd dość kontrowersyjny - ale moim zdaniem o porażce zadecydowało zupełnie coś innego.
Przeglądając ceny - C6 z 3 litrowym dieslem - od 269tyś.
Dla przykładu nowe A7 z 3 litrowym dieslem zaczyna się od 250tyś. - zatem pomijając już wygląd, czy kwestię znaczka na masce -> kto zapłaci 20 tyś więcej za słabszy i mniej dopracowany silnik...

A co do pozostałych aut, to nie wiem, nie widziałem, nie jeździłem.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.