Re: Properbud Development
Autor: Gość: Ismenia
IP: *.subscribers.sferia.net
19.06.08, 20:43
Nie wiem czemu usunięto moje wcześniejsze wpisy, ale na wszelki wypadek, dla czytających i chcących usunąć oświadczam, że dość często tu zaglądam, i będę ponawiać swoje wpisy metodą kopiuj - wklej, więc proszę sobie dać spokój z ich usuwaniem, tą metodą nie da się nic osiągnąć :)
Umowę z Properbudem podpisałam w październiku 2006 roku, mieszkanie zostało zakupione z kredytu, za który płacę odsteki, oraz do czasu wpisu do księgi wieczystej ubezpieczenie pomostowe.
Budowa miała się zakończyć do 30 września 2007 roku. Moje mieszkanie jest nadal w trakcie powstawania. W tym czasie zdążyłam usłyszeć mnóstwo obietnic, zapewnień i innych zbędnych słów, dostałam też 2 x pismo od dewelopera, że będę miała akt notarilany do końca lutego b.r, a później do końca maja.
Na szczęście mam wreszcie umówiony termin podpisania tego aktu (27.06), ale mimo to nie jestem zadowolona. Budynek ma wiele niedoróbek, o wszystko, co powinno być a czego nie ma jesteśmy zmuszeni prosić, i zawsze mija mnóstwo czasu zanim się doczekamy.
Aktualnie doszła sprawa związana z rozliczeniami rachunków, które były naliczane za prąd, wodę, i gaz do momentu odbioru budynku przez inspektora (koniec lutego b.r.). Wiele bym jeszcze mogła napisać, ale to nie jest temat na publiczne forum.
W przypadku pytań zostawiam swój adres : issmenia@vp.pl