Gazeta.pl   Forum   Dom   Developerzy   Developerzy: Warszawa   Re: Rezydencja Kościuszki Pi...

Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC

Autor: Gość: rtyyy IP: 83.143.140.* 19.11.11, 18:26
Nie mam pojęcia co BARC teraz buduje i gdzie, ale powiem tylko od siebie tyle, ze mieszkam w bloku wybudowanym troche ponad 10 lat temu przez ta firmę (jesteśmy drugimi wlaścicielami - mieszkamy 8,5 roku).Z tego co nam wiadomo były i u nas jakies prawne problemy. Zdaje się (są to informacje od sąsiadów itp), że BARC sprzedając mieszkania pozostawil sobie tereny zielone, uliczki dojazdowe (mieszkancom zapewniajac sluzebnosc, chyba odpłatną) oraz kotłownię! Nie była ona tzw częścią wspolna wszystkich. I tu zaczęly rodzić sie problemy prawne, problemy z zawyżaniem cen za ogrzewanie i podgrzewanie wody itp...Na
szczescie, mieszkancy zorganizowali sie i podjeli walke z firmą BARC. Powystosowaniu wielu pism i po licznych wizytach w urzędach, straszeniu sądami i negocjacjach udalo sie
wywalczyc zwrot kotlowni i ziemi- podobno nie za darmo. Jednak na zawsze chyba we wszystkich pozostal niesmak do tego dewelopera i opinia nieuczciwego. Nie wiem jak dokladnie to wygladalo, bo gdy my tu zamiszkaliśmy bylo już po tych komplikacjach. Pozostaly chyba jeszcze jakies problemy z własnością miejsc postojowych w garażach. My nie mamy takiego, więc nie wnikaliśmy w to. Nie wiem dokladnie jak to wyglądalo i o co tam konkretnie chodzilo... To tyle jeśli chodzi o te powazniejsze konflikty zwiazane z własnościa. Do tego jednak dochodza problemy zwiazane z jakością mieszkań i wykorzystanych do budowy materiałów. Pierwszym i zasadniczym sa ściany karton - gips. Tragednia! Mieszkania są baaardzo akustyczne, ściany byle jakie, wymagające specjalnych śrób czy wzmocnień żeby coś powiesić. Puste w środku, na jakiś metalowych stelarzach. Jednym słowem beznadzieja. wszystko slychac co sie dzieje u sąsiadów. Podobno zaoszczędzili na wyciszeniach miedzy mieszkaniami. My postawilismy u siebie w mieszkaniu dodatkowa sciankę w celu wyciszenia - bezpośrednio przylegającą do ściany dzielącej nasze mieszkanie z mieszkaniem sasiadki. Mieliśmy dość słuchania jej telewizora (który wcale nie był przesadnie glośno). Swego czasu nachodzili nas sąsiedzi, którzy mieli do nas pretensje, że słysza nasze kroki itd... No latac nie umiemy, a glośni tez nie jesteśmy. poprostu kiepskie wykonanie i tyle. Do tego dochodzą jeszcze czesto psujace się windy, z bardzo drogimi częściami zamiennymi, wiecznie psujaca sie bramka wejściowa na osiedle, kiepskie ogrodzenie... zwykla siatka, byle jaki plac zabaw i kiepskie okna. Poszli po najniższej linii oporu, użyli najtanszych materiałów i sprzetu. To taka moja i nie tylko moja opinia z perspektywy blisko dziesięcioletniego zamieszkiwania w bloku zbudowanym przez firme BARC. Ciekawe czy teraz budują lepiej... czy może nic się nie nauczyli i budują prowizorkę???
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.