Dodaj do ulubionych

przesyłanie idocków do systemu zewn.

21.07.06, 08:30
Przy tworzeniu zamówienia systam nie przesyła informacji do systemu
podrzędnego obsługującego terminale radiowe. dzieje się tak przy jednym z
dostawców. Wyskakuje komunikat. "Proszę opracować dane wyjściowe połączenia
EDI dla partnera 1010101" czy ktoś wie gdzie tworzy się takie opracowanie i o
co tu chodzi.
Edytor zaawansowany
  • krzysztof.kuczek 21.07.06, 09:10
    Hej,
    Moze we20, sprawdz w profilu partnera.
    pozdro
    krzysiek
  • wolfgar 21.07.06, 10:10
    Witam. w we20 nie widać tej firmy w dostawcach.nie wiem czemu.
  • firemaly 21.07.06, 10:21
    Ma być dopisany w zakładce Klienta (rodzaj partner KU) i tam możesz ustawić
    parametry wejścia i wyjścia.

    W zależności od tego jaki komunikat chcesz mu puścić to taki komunikat
    konfigurujesz.

    Pozdrawiam
  • firemaly 21.07.06, 10:22
    Do zamówienia prawdopodobnie będziesz wysyłał ordersy.

    Pozdrawiam
  • wolfgar 21.07.06, 10:30
    nie mogę weść w rodzaj partnera KU. Dodam tylko że z innymi dostawcami nie ma
    problemu tylko z tym.
  • krzysztof.kuczek 21.07.06, 12:14
    zmień dostawce ;)
    pozdro
    kk
  • krzysztof.kuczek 21.07.06, 12:16
    a tak na serio, to gdzie nie mozesz wejsc
    w drzewki nie ma nic zdefiniowanego czy jest ale ci sie nie otwiera, jesta taki
    ptaszek przy pozycji w drzewie informujacy ze mozna rozwinac. Jesli nie ma to
    musisz stworzyc poprostu nowy wpis (biala kartka)
    pozdro
    Kk
  • wolfgar 21.07.06, 12:51
    w transakcji we20 mam to drzewko. otwieram rodzaj partnera dostawca i mam kilka
    firm jak słusznie powiedzieliście nie było tam tej firmy więc ją dodałem w taki
    sposób jak pozostałe wszystkie komunikaty i inne pierdoły wygląda tak samo ale
    nadal nie przesyła idocka do systemu obługi terminali. Czy nie trzeba tego
    jakoś aktywować czy coś.
  • krzysztof.kuczek 21.07.06, 13:44
    ale co znaczy nie przesyla idoca,
    tworzy sie idoc, jesli tak zobacz jego status w bd87.
    pozdro
    kk
  • wolfgar 21.07.06, 14:23
    właśnie nie tworzy idoca. Ale udało mi się go ręcznie stworzyc i poszedł do
    systemu zew. ustawienie profilu firmy skopiowałem z innej i teraz chyba działa.
    Jeśli by cos nie działało to się odezwę. Bardzo wam dziekuję za odpowiedzi. PZDR
  • wolfgar 21.07.06, 12:57
    wybrałem na górze ikone wyprowadzania idoc wybrałem partnera itd i wyskoczyło
    mi EDI: Profil partnera, wyjściowy komunikat logiczny nie istnieje

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka