Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Kultura   Muzyka   Jazz   Smutna trąbka

Smutna trąbka

Autor: pajlot90 07.06.11, 12:33
Witam

Kilka słów wstępu- wychowałem się na metalu i muzyce rockowej. Przez wieeele lat twierdziłem, że jazz jest gatunkiem którego nigdy nie zrozumiem. To się zmieniło, jazz w dwóch postaciach zagościł w moim życiu. W słoneczne dni, kiedy nic nie może zmącić radości i relaksu towarzyszy mi bossa nova, i niesamowity Stan Getz. Ale czasami, nocą potrzebuje czegoś zupełnie innego- smutnej do bólu, nostalgicznej i prostej trąbki/saksofonu..

Takiej jaką usłyszałem kiedyś w "Psach" - tnij.org/l5ex , tnij.org/l5ey , tnij.org/l5ez
Lub jaką można usłyszeć w utworach Marka Dyjaka, na przykład na płycie 'Jeszcze Raz' - tnij.org/l5e3 , lub tnij.org/l5e6

Przyrzekam, szukałem! Owocem poszukiwań na tym forum jest tnij.org/l5e7 - o właśnie taki nastrój mi chodzi..

Czy moglibyście polecić jakieś płyty? Świat jazzu jest mi obcy, choć już zdążyłem odkryć, iż ogromny.. już wiele razy zabierałem się za poszukiwania 'TEJ' trąbki, bez skutku. Ale TO wciąż wracało, i znów na pewno wróci. Proszę, pomóżcie, będę dozgonnie wdzięczny

Mariusz
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Co Jest Grane poleca:

Lubisz dobrze zjeść?

Wolisz kuchnię włoską, czy meksykańską? Szukasz miejsca na spotkanie ze znajomymi? U nas każdy znajdzie coś dla siebie.

Koncerty, imprezy

Sprawdź, gdzie możesz posłuchać dobrej muzyki, albo zrelaksować się po pracy.

Gdzie się bawić?

Polecamy ciekawe imprezy w warszawskich klubach.

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.