Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Wielkopolskie   Kalisz   Kalisz   Badania Genealogiczny K...

Badania Genealogiczny Kalisz-Szczypiorno

Autor: alexia1809 21.06.11, 07:40
Witam Wszystkich. Jestem nowym uczestnikiem tego forum i obecnie prowadzę genealogiczne poszukiwania moich pradziadków, którzy poznali się w Kaliszu-   Szczypiornie podczas pierwszej wojny światowej. Będę niezmiernie wdzięczna, jeśli ktoś z Was w jakikolwiek sposób pomoże mi znaleźć odpowiedzi na następujące pytania:

- Czy w 1917 roku w Kaliszu bądź w okolicach Kalisza znajdował się sierociniec?

- Podczas pierwszej wojny światowej mój pradziadek pracował w gospodarstwie rolnym w pobliżu Szczypiorna. Czy istnieje jakaś szansa zlokalizowania gospodarstw, które były prowadzone w Kaliszu bądź jego okolicach w latach 1917- 1920? Jeśli się nie mylę, biorąc pod uwagę rozmiar miasta, nie było ich zbyt wiele w tamtym okresie.

- Czy istnieją jakieś informacje mówiące, że więźniowie obozu w Szczypiornie (przykładowo francuscy) pracowali również poza obozem, na przykład w gospodarstwach rolnych?

Z góry serdecznie dziękuję za Waszą pomoc.
Pozdrawiam,

Alexia
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • Badania Genealogiczny Kalisz-Szczypiorno - alexia1809 21.06.11, 07:40

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.