Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Ezoteryka   Jak na gorze, tak na dole   Re: tranzyt Saturna d...

Re: tranzyt Saturna do osi

Autor: astrolabium.pl 15.11.09, 04:02
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Potrek: To że jest obecnie na twoim natalnym Marsie i robi kwadraturę do wierzchołka 7 domu wskazuje w tym aspekcie że problem twych byłych związków powraca do ciebie jak bumerang. Możesz analizować co zrobiłaś źle w kontaktach z mężczyznami i zastanawiać się dlaczego w tym wieku nie jesteś mężatką.

Cytryna: Przyznam, ze trochę zniesmaczyło mnie to zdanie. Na miłość Boską, dziewczyna ma 27 lat, mamy XXI wiek, a Ty wydajesz się mocno zdziwiony, że JESZCZE nie wyszła za mąż i na dodatek insynuujesz, że to ona "zrobiła coś źle".

Hej, Cytryna, przesadzasz trochę. Wydaje mi się, że Piotrek nic nie insynuował, a Ty dokonujesz nadinterpretacji i wyrywasz jakieś jedno zdanie z kontekstu, trochę je przekręcasz i poddajesz go krytyce. On wyraził się jasno, powiedział, że Dornep podczas kwadratury Saturna do osi Asc-Dsc może zastanawiać się nad tym, dlaczego nie jest mężatką.

Pamiętam, jak jakiś czas temu miałem kwadraturę Saturna do osi IC-MC, pamiętam sytuacja życiowa zmusiła mnie wtedy do pytania o to, dlaczego ludzie w moim wieku mają już rodziny i stoją wysoko na ścieżce drabiny społecznej, a ja jestem w takim, a nie innym miejscu.

Wydaje mi się, że Piotrek mówi właśnie o czymś podobnym, tylko odnosi to do osi Asc-Dsc. Mówi o tym, że dla Dornep sprawy małżeństwa będą teraz bardzo ważne. Zobaczcie, przecież Ona o tym pisze tu na forum. Pisze o partnerstwie i o dzieciach. Zobaczcie, że ten omawiany przez Piotrka układ już działa! Zresztą jedyną oceniającą jego zdania może być Dornep, która może orzec, czy faktycznie w tym czasie będzie myślała o tym, o czym napisał Piotrek.

I jeszcze jedno - Piotra znam lat kilka i uważam, że jest bardzo dobrym astrologiem. Szanuję go i ręczę, że wiele możemy się wszyscy od niego nauczyć. Zarzucacie mu, że pisze nieczytelnie – no cóż, Mistrz Jedi mówił niegramatycznie, a przekazywał jakąś prawdę, jakąś mądrość, a przede wszystkim poprzez wiek był wielce doświadczony. Tu jest podobnie, może pisze niegramatycznie, może brzmi staroświecko, ale ma szacunek do Mistrzów, przy tym skromny jest, a co chyba tutaj najważniejsze ma dużą astrologiczną wiedzę zarówno teoretyczną jak i praktyczną.

Pozdrawiam
Tomasz

PS. Piotr, już chyba wiem, kim jest Ten, którego szukamy wink
--
Astrolabium * astrologia praktyczna
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.