Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Ezoteryka   Jak na gorze, tak na dole   Kręte ścieżki astrolo...

Kręte ścieżki astrologii

Autor: astrolabium.pl 15.11.09, 16:09
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
> Po prostu ciezko czasem odpowiedziec na jego wypowiedzi jesli
> sie nie bardzo rozumie co on wlasciwie napisal.

Tak zgadzam się z Tobą, że Piotr czasami pisze nieczytelnie, ale tym razem napisał to poprawnie i konkretnie - ja nie miałem kłopotów z tym, żeby go zrozumieć.

Co do tego, że uczę się od Piotra astrologii. Jak przestaniemy być do niego uprzedzeni, to Wszyscy wiele się od niego nauczymy. Pamiętasz, jak pisał o tym, że połączenie II domu z Lwem daje kontakty z Francją? Kurcze, ja szanuję takie kąski, bo wiem, że im będę starszy tym rzadziej będę mógł słuchać takich zgrabnych przepowiedni.

> To bardzo ladnie ze popierasz osobistego kumpla i ladnie reklamujesz.

To nie jest mój kumpel. Szanuję go jako brata, który podąża tą samą astrologiczną drogą, którą i ja kroczę.

Kiedyś w Astrolabium napisałem dwa teksty, które Jóźwiak skrytykował na łamach jakiegoś pisma. Byłem bardzo wkurzony tym, że tak zrobił; że nie chciał poznać się na moich „mądrościach”. W tym czasie rozmawiałem z pewną kobietą, którą pytałem o to, jak to jest być astrologiem. To był taki magiczny dzień, na Powązkach był pogrzeb Niemena. Usiadłem w fotelu. Za oknem zrobił się mrok. Zaczęło padać. Mentorka powiedziała: szanuj Jóźwiaka, bo podąża tą samą krętą, dziwną i niezrozumiałą dla innych drogą, co Ty. Jest na niej dłużej od Ciebie, dlatego - mimo ,że uprawia inną astrologię niż Ty - będziesz mógł się od niego wiele nauczyć. Poproś go o rozmowę, weź dyktafon i wszystko nagrywaj. Zrobiłem, jak powiedziała. I tak powstał wywiad, który znajdziesz w Astrolabium.

Tak więc tu nie o kumpelstwo chodzi, lecz o szacunek dla towarzysza w podróży, który wspólnie ze mną pielgrzymuje ku Prawdzie.

Tak to widzę...

Tomasz

--
Astrolabium * astrologia i horoskop
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.