Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Ezoteryka   Jak na gorze, tak na dole   Re: Przeprosiny

Re: Przeprosiny

Autor: astrolabium.pl 16.11.09, 14:23
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
> szanuj tych którzy uwierzą w każde Twoje słowo
> i wyrażaj się klarownie

Szanuję. Dowodem niech będzie to, co napisałem potem do Dornep. Zrozumiałem, że mogła się wystraszyć, i zaraz dałem racjonalne argumenty na to, żeby się nie bała. Myślę, że Ją to przekonało.

> Tomek, na litość boską, nie rób z siebie cierpiętnika.
> [...]
> dość archaiczne formy językowe, typowe dla ludzi po
> sześćdziesiątce są elementem Twojego wizerunku

A Ty dość mocno 'ad personam' lecisz. Ja publicznie nie mówię, jakie sprawiasz na mnie wrażenie i nie wydaję na Twój temat sądów. Nie dyskredytuję Twojej wiedzy ze względy na to, że jesteś taka, czy siaka. Staram się z wszystkimi – również z Tobą – rozmawiać rzeczowo i konkretnie.

Anno, przepraszam Cię za moje zachowanie na tym forum kilka lat temu. Po tym wszystkim Mistrz rzekł do mnie, że 'najpotężniejszą bronią adepta wiedzy jest milczenie', które zachowałem przez lat kilka. Wracam, bo czuję, że muszę wrócić. Wydaje mi się, że wracam odmieniony. Parę lat wystarczyło mi, by to wszystko dokładnie przemyśleć. Myślę również, że teraz mam więcej dystansu – zarówno do siebie, jak i astrologii. Teraz nie chodzi mi o mnie, tylko o Wiedzę, którą mam do przekazania. Biorę sobie do serca lekcję Fomalhaut, która pozwoli mi osiągnąć sukces jedynie, gdy zachowam szczere intencje i szlachetne ideały.

Tomasz

--
Astrologia z Astrolabium
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.